Sirius Black prvotno napisa
Nisam mogla naći da li postoji slična tema, pa molim da se spoji ako ima.
U našem vrtiću (a koliko čujem u puno drugih) je praksa da u petak donose svoje igračke od doma. Nikad mi nije bilo jasno koja je svrha toga. Prošle godine kad je curka krenula u vrtić, u početku nije nosila jer nam to baš nije bilo drago, pa je ispalo da je jedina.
I sad nam je svaki petak problem što odnijeti, jer ona to doživljava kao neku obavezu, a doma nema igračke koje su za to prikladne. Npr. cure vole kocke pa imaju brdo lego kockica, i sitnih i duplo, imaju brdo društvenih igrica, razne edukativne - npr. memory za učenje engleskog, sintizajzer (pomalo sama svira i naučila je neke pjesmice), papirnate šablone za oblačenje lutkica (puno ih je i lako se izgube), kartonsku kućicu s papirnatim namještajem i svašta sa sitnim dijelovima što nije zgodno da okolo nosi. Imala je ideju da odnese šah, ali joj to ne damo da ne izgube figure. Ponekad im nacrtam cestu na zalijepljene velike papire pa se na podu igraju tatinim starim autićima. Autiće ne bi nosila, valjda od sramote pred ostalim curama.
Lutaka ima nekoliko i to samo zato jer je dobila za rođendan, i jer smo kupili da i ona ima. Doma se s njima cure jako rijetko igraju. Kad je za peti rođendan dobila monstericu tiho mi je rekla : "zakaj mi je baka kupila tu glupost? " da bi ubrzo ispalo da moraš imati monstericu ako se hoćeš uklopiti u društvo i da šteta kaj ima samo jednu pa ju prijateljice pitaju kako to da ih nema više. I ponije smo kupili zbog vrtića, doma u kutiji stoje na polici i nitko se njima ne igra, ali dobro dođu u petak.
To donošenje igračaka u petka više izgleda ko neka parada tko ima ljepše i bolje stvari, pa onda neki donesu i dječji laptop, a drugi sline nad tim. Jasno mi je da bebe mogu nositi plišance s kojima spavaju, ali ne znam čemu ovo ostalo?