to sa krumpirom je livača, to je moja stara pravila od ribanog ili krumpira rezanog na kockice. hm, obožavam livaču. Sad se sjetih, u njihovom kraju kad je neka ženka jako mršava, i bez oblina, onda su ju zvali "livača" (naravno, između sebe)


livača nije isto kao i zljevanka, iliti zlijevka.

Ja imam recept za zljevanku sa sirom a ide ovako:

MEĐIMURSKA ZLEVANKA

-3oo gr kravljeg sira,
-4 dc l kiselog vrhnja,
-100 gr šećera,
-4 jaja
-200 gr griza,
-10 gr vanilin-šećera,
-1 žlica margarina,
-pekmez od šljiva,
-žličica soli


svi se sastojci pomiješaju (osim pekmeza) te preliju u margarinom namazan i brašnom posipan pleh. Stavi se peći na 170 celzija oko 50 minuta. Zlevanku izvaditi iz pećnice i još toplu premazati pekmezom od šljiva.