Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: AS Graco 0-13

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno AS Graco 0-13

Imamo ovu AS (s bazom u autu).
    1. M. ima točno 2 mjeseca, mogu li je doma staviti u AS na neko vrijeme (koliko dugo?), vidim da joj se sviđa, ljulja se sama zamahujući nogicama, igra baby-gymom koji joj postavim...
    Dok se vozi ne voli baš sjediti u njoj jer joj je kut od 45° nekako preokomit, ali kad je AS doma na podu više je u ležećem položaju i udobno joj je.
    2. Kada se inače skida onaj uložak za novorođenče? (jastučić s oblogom oko ramena i podloga za guzu). Sada ima 5 kg i nekih 57-58cm.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

1. prvobitna namjena AS je normalno u automobilima i za male bebe ne preporuča se da neprekinuti period boravka u AS bude veći od dva sata. no to se odnosi na vožnju, jer tad moraju biti u AS. po doma ne moraju biti u AS. pretpostavljam da malo zabave u AS neće škoditi ali mislim da je mrvica još mala pa bi ja to ipak još neko vrijeme izbjegavao.

2. ovisi o uputama proizvođača i razlikuje se od modela do modela, pa provjeri u uputama ili ako ih nemaš pronađi na netu.

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

namjeravam kupiti ovu autosjedalicu, pa me zanima kakva su iskustva?

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gracova sjedalica mi je jedna od drazis sjedalica s bazom, jako dobro se moze montirati.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

imam pitanje tj nedoumicu vezanu uz onaj indikator/ skalu na AS. Naime, u uputama piše da je AS ispravno montirana ako je boja na indikatoru skroz plava, dakle ne smije se viditi narandžasta, inače AC nije ispravno postavljena.

Kad je AS u ovom položaju, i kad je montirana na kolica, onda indikator izgleda ovako, vidi se malo narandžastog, točnije linija izm. plave i narandžaste boje poklapa se točno s ovim donjim utorom (mali žlijeb na vanskoj strani kućišta), i ja sam godinama mislila da je to pravi položaj (što mi je potkrepljivala i činjenica da je u takvom položaju kad je AS na kolicima, inače bi tvornički napravili da AS stoji pod nagibom tako da indikator bude skroz plav).
    Ono što sam primjetila je da kad AS postavim u položaj da je skala na indikatoru potpuno u "plavoj zoni", čini mi se da je kut nagiba preokomit. Kad AS postavim u položaj da je indikator kao na prethodnom linku (linija izm. narandžastog i plavog pada na taj utor), čini mi se idealan nagib.

Ono što me zanima je činim li pogrešno ako se ne povodim za tvorničkim uputama, nego po svojoj intuiciji?
    Zapravo zanimaju me iskustva drugih vlasnika ove sjedalice, obraćaju li uopće pozornost na taj indikator ili ne?

joj, nadam se da će netko shvatiti što je pjesnik htio reći

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno Re: AS Graco 0-13

Citiraj čokolada prvotno napisa
    Kada se inače skida onaj uložak za novorođenče? (jastučić s oblogom oko ramena i podloga za guzu). Sada ima 5 kg i nekih 57-58cm.

čokolada pretpostavljam da imate ovakav uložak i podmetač. Mene muči ovaj podmetač za guzu, jel on dobro postavljen na ovoj slici?, Jel tako teba stajati... da bude na sredini (otprilike) između gornjeg i donjeg dijela AS?

A što je s ovim uloškom za glavu i gornji dio tijela? meni je to nekako prelabavo za bebinu glavu. Ja sam s kolicima dobila i ovaj uložak (bio montiran baš u kolicima), takav smo imali u staroj Gracovoj AS (bez podmetača za guzu). Da li da kombiniram ovaj uložak s podmetačem za guzu ovako , ili mogu staviti 2 uloška jedan preko drugog ???? Ili je ovako sasvim dovoljno???

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cokolada, nemoj joj dati da se ljulja u sjedalici, znaju djeca se tolko zaljuljat da je preobrnu, ponekad s tragicnim posljedicama.

autosjedalica je za auto. moze tu i tamo po potrebi za druge stvari al ne bi trebala biti za zabavljanje djeteta.

ako je koristis van auta, tipa na podu (nikad ne na stolu ili drugoj povisenoj povrsini!), onda obavezno spusti rucku skroz otraga tako da sluzi kao oslonac da se sjedalica ne moze ljuljat.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mi smo se , na koncu, do 4. i pol mjeseca vozili valjda 5 puta (do doktora i natrag, po 10 minuta), a onda sam skinula taj uložak za bebe (sad je 5 i nešto mjeseci).
    Tinkie, nisam stavljala 2 uloška jedan preko drugog, ovaj za glavu nisam ni imala. Dio za pod guzu nisam stavljala na kut nego na sjedaći dio (da je predviđen za kut valjda ne bi bio potpuno ravan :/ ). Indikator je i meni vrlo blizu narančastom dijelu, ali uvijek ostaje plav. Nažalost se baš poklopilo da mi je MM radio upravo sve one subote kad su bili pregledi AS, nadam se da će se sad u svibnju nebesa smilovati.

Ancice, rijetko se vozimo autom, a doma smo je tek odnedavno stavili u AS , pola sata dnevno dok mi ručamo, ali sam ipak uspjela shvatiti da se može izvrnuti (srećom bila sam tik uz nju kad je završila s nogama u zraku :shock: ). Fizijatar nam je inače jako preporučio AS kao Mari idealnu poziciju obzirom na hipertoniju i izvijanje, naravno u razumnoj količini vremena.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

čokolada, kako stavite podmetač za guzu na sjedaći dio? Jer kad ga stavim tako, on mi potpuno prekrije onaj kaiš pa dijete ne mogu zavezati :?

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tinkie winkie, trazila sam sad u uputama al ne pronalazim da je taj podmetac za guzu dio as, jel imas upute?

kazes da si sve to dobila i da je mozda dio od kolica?

jel postoji neki dzepic ispod navlake mozda za taj podmetac?

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

mislim da sam našla nešto u uputama, to mi je prvi put promaklo, jer nisam mogla skužiti iz prve o čem se radi, čini mi se da ima veze s ovim podmetačem (foam wedge ako sam dobro prevela- to bi bilo to?), samo- po slici izgleda da se ovo stavlja ispod navlake, alli ne pod guzu, nego pod glavu/leđa :? :?

for a larger baby, remove the foam wedge as shown and use the upper shoulder slots and the end strap loops
    Sad sam jer nema upute na HR

Idem skenirati ovu stranicu

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Zna li tko može li se posebno kupiti ovaj uložak za guzu za Gracovu autosjedalicu? Namjeravam s novom bebom koristiti našu "staru" sjedalicu kao rezervnu (4 god., nikad u sudaru), ali me uvijek mučilo to što mi se činila "preduboka" za skroz male bebe. S D sam podmetala zarolani ručnik, ali ako su sada uveli te podmetače, rado bih nabavila jedan.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Kod većeg djeteta ukloni podložak koji se nalazi ispod presvlake
    koristi gornje rupe za pojaseve
    i koristi zadnje alke na pojasevima sjedalice.

pretpostavljam da te najviše zbunjuje ovo zadnje, je li tako?

pa da probam objasniti. pojasevi sjedalice, na krajevima koji se nalaze sa stražnje strane i koji idu na onu metalnu kopču imaju dvije mogućnosti navlačenja na kopču. na slici 11 ti je prikazano kako provučeš kod manjeg djeteta a na slici 14 kako kod većeg djeteta.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

daddy, skužila sam ovo s pojasevima, i naša AS je po defaultu bila tako i namještena .

mene zbunjuje ovaj jastučić (donji na slici), jer na svim slikama za tu AS, kao i u dućanu itd, je on postavljen u sjedalici ovako, tako da je bilo logično za pomisliti da je to podmetač za guzu. Mene je zbunilo kad sam ga išla namještati u AS i nije mi bilo jasno koji je njegov ispravan položaj, ako rub namjestim na rub (izm. naslona i sjedišta), prekrivam mi potpuno onaj kaiš izm. nogu, dakle ne valja. Ako je na sredini (pola preko naslona, pola preko sjedišta), nema logike jer je preravan.
    Onda sam u uputama našla ovu shemu (najgornja sličica u shemi), te skužila (dal pravo ili krivo) da to zapravo i nije podmetač za guzu, nego kako sam ja shvatila ide pod glavu :? , otprilike ovako
    Kad dijete naraste, taj se "podmetač" vadi, kaiševi se dižu na gornje utore, i premještaju se iza na AS isto tako na donji završetak.
    Sad me zanima jesam ja to dobro shvatila ili ne???

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

hm, da
    malo je zbunjujuće jer taj jastučić ne izgleda identično ovome na slici, ali mislim da si dobro skužila da je to jastučić koji ide ispod presvlake, ispod glavice. možda netko može potvrditi to iz prakse?

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj tinkie winkie prvotno napisa
    mene zbunjuje ovaj jastučić (donji na slici), jer na svim slikama za tu AS, kao i u dućanu itd, je on postavljen u sjedalici ovako, tako da je bilo logično za pomisliti da je to podmetač za guzu. Mene je zbunilo kad sam ga išla namještati u AS i nije mi bilo jasno koji je njegov ispravan položaj, ako rub namjestim na rub (izm. naslona i sjedišta), prekrivam mi potpuno onaj kaiš izm. nogu, dakle ne valja. Ako je na sredini (pola preko naslona, pola preko sjedišta), nema logike jer je preravan.
    Onda sam u uputama našla ovu shemu (najgornja sličica u shemi), te skužila (dal pravo ili krivo) da to zapravo i nije podmetač za guzu, nego kako sam ja shvatila ide pod glavu :? , otprilike ovako
    Kad dijete naraste, taj se "podmetač" vadi, kaiševi se dižu na gornje utore, i premještaju se iza na AS isto tako na donji završetak.
    Sad me zanima jesam ja to dobro shvatila ili ne???
    podižem, ako mi neka od autosjedaličarki, ili bilo tko ko ima istu AS može ovo potvrditi, da budem sigurna da sam dobro napravila... bila bih zahvalna

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gledajuci upute koje si stavila dolazim do istog zakljucka, no na zalost nisam vidjela u praksi.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Hvala

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Podižem topic o ovim autosjedalicama jer trebam vašu pomoć.
    Imamo četiri godine staru Graco autosjedalicu (0+), nikad nije bila u sudaru i kao nova je. Međutim, imam problem za koji se ne sjećam da sam ga imala s prvim djetetom.
    Ta sjedalica ima dva utora za svoje pojaseve koji su sada na nižoj razini, dakle ispod razine djetetova ramena. No pojasevi samo što ne skliznu s bebinih ramena! Ima li to moj D tako izrazito uska ramena ili nešto ne valja? Čini mi se da bi se to moglo riješiti tako da se pojasevi zajedno nekako zakopčaju na bebinim prsima, ali mi nemamo neki takav dodatak, tj. nikad ga nije ni bilo sa sjedalicom. Što napraviti? Ovako mi čini da baš i ne bi puno pomogla u, ne daj Bože, slučaju sudara.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Imamo problem sa Graco Ultima TS Gasha 0-13 kg autosjedalicom. Kupljena je na akciji sa kolicima u TS za 1.499.00 kn u 03.mj. 2008. Lara je navršila 06.09.2008. godine 4. mjeseca i velika je beba i ima oko 9 kila. Problem je taj što kad je stavimo u sjedalicu namjestimo remenje za ramena na najvišu razinu, najgornju ( ima ih 3 razine) i skopčamo pojas bude ok., ali njoj je tijesno u gornjem dijelu kod ruku i ramena pa kad je stavljamo redovito plače pa je moram odmah vaditi van ili brzo upaliti auto i voziti da se smiri. Isto tako još možda mjesec dana i možda joj nećemo više moći skopčati remenje od ramena u onaj koji se kopča između nogica. MM sam radi i još uzdržava svoje roditelje pa smo kupili 2 u 1 kolica + sjedalica i jako smo zadovoljni. Na rodi smo čitali o sjedalicama i to o postavljanju i kakvih ima ali nismo tražili ni znali da postoje i sjedalice za novorođenčad za ležeći položaj a i nisam baš sigurna kao laik da se beba smije voziti u ležećem ( ispravite me). Da smo znali za te sjedalice kupili bi bez obzira na cijenu (sigurnost je najvažnija). Molim Vas savjet ; da li ćemo morati kupovati drugu sjedalicu i koju ili kako bebu voziti u postojećoj koja joj je tijesna kod ramena ( napominjem da ima samo jedan sloj odjeće u sjedalici), Beba još ne sjedi i u koju sjedalicu ? što učiniti ? Nismo znali da će naša beba biti tako velika, naša beba je i ujedno samo dojena beba. Želimo našoj bebi samo udobnu vožnju.Trebalo bi negdje pisati i o vrstama sjedalica (sjedeći, ležeći), mi nismo znali puno o tome nego kad sme već kupili i isprobali bilo je sve ok, do sada kada je lara "prevelika" za tu sjedalicu. Kako voziti bebu u sjedalici do kilaže 13 kila ako joj je sada tijesna? Hvala unaprijed!

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

lasada, skini si ovdje brošuru Autosjedalica - uvijek i bez iznimke. U njoj imaš odgovore na mnoga tvoja pitanja.

Mislim da bi za vašu Laru bilo dobro rješenje kombinirana AS, 0-18?

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Honey
    Hvala ti proučit ći brošuru

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •