Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Glasnik Samobora i Svete Nedelje br. 9

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Glasnik Samobora i Svete Nedelje br. 9

Skenirano iz novina Glasnik Samobora i Svete Nedelje br. 9 od 19. veljace 2005.

Ususret novom Zakonu o predškolskom obrazovanju i novim pedagoškim standardima

Spremni za promjene

U samoborskoj Kavani Livadić održan je sastanak predstavnika samoborskih političkih stranaka LS-a i HNS-a s ravnateljicama dječjih vrtića, predstavnicama udruge Roditelja u akciji - Roda, te potencijalnim investitorima u izgradnji vrtića.

Cilj razgovora bio je razmatranje situacije u skrbi o najmlađim članovima društva, a u svjetlu novog zakona o predškolskom odgoju, koji bi trebao ustanoviti i nove standarde u toj djelatnosti. Naime, kako se predviđa, prema novom će standardu broj djece u vrtićkim skupinama biti znatno smanjen, a to pretpostavlja izgradnju novih vrtića ili/i proširenje postojećih.
    Namjera inicijatora sastanka, LS-a i HNS-a, bila je jasna: iz prve ruke čuti sve probleme koji tište ovu prevažnu društvenu djelatnost, ali i procijeniti moguća poboljšanja i perspektive na ovom području.

Dogovoreno je da se priđe izradi dugoročne strategije razvoja predškolskog obrazovanja, u kojoj bi bili definirani svi prioriteti na tom području, kako. nas novi zakon ne bi zatekao nespremne. No, potrebno je već sada, u okviru sredstava kojima Grad raspolaže, krenuti s proširenjem vrtića koji za to imaju uvjeta: DV Grigor Vitez u Preradovićevoj i DV Izvor u Mlinskoj. Naravno, uz izgradnju novih gdje je god to moguće.

SLIKA
    Ispod slike pise:
    Situacjja nalaže ozbiljnost, ali optimizma ne nedostaje - važno je pripremiti se za ono što donosi budućnost i osigurati primjerenu skrb o najmlađim gradanlma

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo i fotke iz novina:

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mukice, ja ne prepoznajem nikoga od naših!

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

5. s lijeva iliti 6. s zdesna ti je Alamama
    Znam da je sitna slika tu, al u novinama se dobro vidi... 8)

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

To sam i mislila - frizura je njezina.

TIGY avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Odlično !!! :D

Situacjja nalaže ozbiljnost, ali optimizma ne nedostaje - važno je pripremiti se za ono što donosi budućnost i osigurati primjerenu skrb o najmlađim građanima.
    Tako mi je drago da se nešto pokrene ... :D , a vrtića nikad dosta ...
    P.S. Nakon ovog zimskog baby-booma zaista će biti prijeko potrebno ...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Puna podrška i od nas. Mi smo iz Samobora pa se to i nas osobno tiče. Svakako bi se trebalo izgraditi još nekoliko vrtića u Samoboru i okolici

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Super, super za Samobor.

Samo da vam kažem da se vrtić Izvor proširio, pa sada imaju i svoju podružnicu u Hrastini, ako slučajno niste znali (radi već dvije godine). Moja Lana ide u taj vrtić (iznajmljena kuća i preuređena za vrtić), dvije su grupe i stvarno sam zadovoljna.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nažalost rijetko sam na forumu i slučajno sam sad ovo vidjela. Prostora u Samoboru za pomake ima puno i ako ima zainteresiranih za lokalne aktivnosti možete mi se javiti.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Alamama mi smo zainteresirani da se napravi podružnica vrtića (bilo Izvor bilo Grigor Vitez) u Kladju. Naime u Kladju društveni dom već godinama zjapi prazan (prizemlje u kojem su nekad bili dućani) pa ako bi se tu moglo nešto pokrenut. Mi stvarno neznamo od kud bi krenuli i koga potaknuli, ali mislim da bi bilo dosta zainteresiranih.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ideja je bila da se puca na lokalne zajednice. Dvije su opcije jedna podružnice druga privatni vrtići. U galgovu je ljetos otvorena podružnica, a postoji interes u Rakovom potoku za privatni vrtić.

Bojim se da ako će se ići na novo ulaganje da će sad biti prvi prioritet otvaranje većeg broja odgojnih skupina u jednoj od centrala znači veliki novi objekt. da li ti se čini da postoji potencijalni ulagač tj netko tko bi otvarao vrtić na tom području. ja osobno mislim da je budućnost upravo u tome. da grad sufinancira i daje podršku otvaranju malih privatnih vrtića.

BTW Samoborke ima li zaintersiranih da ako se dogodi jedna rodina akcija u samoboru pomognete na štandu?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kolko ja znam jer sam se malo raspitivala navodno da je vrtić Izvor zainteresiran za otvaranje podružnica samo im je potrebna lokalna inicijativa jer ako oni dođu sami u Gradu ih otpile. E sad kolko ja znam čini mi se da je vrtić Izvor poluprivatni ili privatni.
    U Rakovici ima privatni vrtić mislim da se zove "Suncokret" ili sl. Kolko znam rade po waldfordskom programu, al je cijena 1.600,00 kuna. Za nas obične smrtnike malo previsoka.
    Zato mislim da bi bilo bolje da se otvori podružnica, ili neki privatni vrtić al sa normalnom cijenom. Mislim da je u Izvoru cijena oko 600,00 kuna a u Grigoru Vitezu oko 450,00 (govorim o punoj cijeni, al nije baš provjerena informacija).

Što se tiče akcije mi smo na raspolaganju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na trbini je bila i vlasnica Suncokreta, objašnjavala je zašto je cijena takva i vrlo je logično da su trpoškovi veliki jer izvor i grigor vitez koriste kuharice isl osobolje na veći broj djece.

Izvor ima jako čudan pravni odnos i jako su nezdavoljni sa njime. Naime grad je u nekom trenutku htio da ima komercijalni vrtić, oni nisu privatni i rado bi se vratili pod okrilje grada tj u isti status kao i vitez. i to će se nadajmo se desiti.
    ovo baš ne kužim sa time da bi vi trebali sami tražiti da se osnuje podružnica. to možete jedino preko svojih izabranih predstavnika. to je naravno OK put ali mogu se malo raspitati za Kladje na idućoj sjednici UVa.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Alamama mi bi Vam bili vrlo zahvalni da pitate za nas na slijedećoj UV-a tek tak da znamo na čemu smo. Puno hvala.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Zaboravih napisati da je i rečeno da preko lokalnih predstavnika treba potaknut inicijativu. Al treba potaknut i lokalne predstavnike. Navodno da bi trebali napravit i neku anketu kolko roditelja je zainteresirano, odnosno kolko bi djece bilo za taj vrtić. Al sumnjam da bi to naši lokalci napravili, mislim da bi mi - zainteresirani roditelja - to morali sami napravit (možda griješim, al to je samo moje mišljenje).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nema frke pitat ću na par mjesta.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •