[quote="krumpiric"]U pubertetu je, nema šanse da pokaže prave reacije, bori se za majčinu ljubav.
Budi čovjek i majka, kao i dosad. Ne govori ružne stvari o majci, al ni ne uljepšavaj odgovore. Daj ljubav, al ne na uštrb druge djece.
Odrast će i sve će mu bit jasno, donekle il skroz./quote]

Ja bih potpisala ovo.

Daj vremena i sebi i njemu...svima.

Govorim iz perspektive (nekad) dijeteta koje je imalo/ima macehu.
Doduse ja sam odrastala s mamom, a tatu i macehu sam vidjala jednom, dva puta tjedno i vikendima.
Moji su se rastali kad sam imala 5 a tata se ponovno ozenio kada sam imala 16. Bio mi je to poprilican sok, ali sve je islo polako. Nisu nista forsirali, ona se nije nametala, sve je nekako islo svojim tokom i sada imamo super odnos.

Jednog dana kada bude dovoljno zreo da shvati i prihvati cijelu situaciju tada ce uvidjeti stvari, a do tada ti mu budi to sto jesi sa puno razumijevanja i ljubavi......kao sto do sada i jesi sto se vidi iz njegovog priblizavanja tebi sto je uspjeh kod pubertetlije koji su ionako nepovjerljivi prema cijelom svijetu.

Mislim da postupas ispravno i da ste na pravom putu. Vas odnos sada je kao mala ranjiva biljcica kojoj treba puno paznje, ljubavi i jednog dana ce ojacati i procvjetati. Malo pateticno, ali stvarno je tako.
Samo naprijed, korak po korak.....