Amare prvotno napisa
Od 10. mjeseca prošle godine sam maćeha 14- godišnjaku, uz to što sam majka dvoje djece od 12 i 10 godina. Obiteljska situacija je komplicirana, no imam muža punog volje, znanja i razumijevanja za cijelu stvar. Uostalom, znali smo u što ulazimo. Oboje smo bili razvedeni, ne svojom krivnjom.
Zanimaju me vaša iskustva, kako ste se nosile s izazovima maćehistva. Majka mog posinka je živa, no konkretno ne mari za njega. Radi se o emotivno zanemarenom djetetu, punom rana zbog odbacivanja, lošem đaku, no i potpuno zbunjenom pubertetliji kojemu biološka mama priča vrlo ružne stvari o tatinom novom braku, o meni i uopće je vrlo negativna i nakazna u životnim stavovima. Unatrag mjesec dana naglo se pojavila u njegovom životu, a on se priljubio uz nju i postao nepodnošljiv doma. Viđaju se svaku nedjelju (navodno čak i uče za ispravak jedinica). Sumnjam da je njena namjera iskrena, više mi se čini da joj je stalo da razori novi brak bivšem mužu (ona je napustila brak prije puno godina zbog drugih muškaraca), nego da joj je do sina. A taman sam uspjela, pažljivo i nježno, postići određen stupanj povjerenja kod posinka. Kad sam ga upoznala, nije se dao nikome niti dodirnuti, a kamoli pomilovati po licu. Otkad se pojavila biološka (ili prava, kako hoćete) mama, ja sam u debelom minusu s njim- ne trpi me. Ne moram napomenuti da vodim kompletnu brigu o njemu, od financija do roditeljskog i razgovora... i da me njegovo ponašanje strahovito boli. Tim više što sam često vlastitu djecu "zanemarila" na račun njega- jer sam procijenila da mu je potrebnije nego njima... Molim savjete, iskustva, komentare...