Stranica 6 od 7 PrviPrvi ... 4567 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 339

Tema: kontrola troškova

jazz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nama je jučer stigla knjiga Financijski preporod. MM je naručio.

Ovaj tip zna našu problematiku, lokalne probleme i cijenim ga jer je napravio posao od toga. Zato ću ga radije čitati nego neku američkog autora koja je ipak više usmjerena na američko tržište.

Nevjerojatno je to kako ti se promijeni način gledanja na stvari i trošenje već nakon par stranica. Toplo je preporučam.

Drago mi je da sam naišla na ovu temu i da ima toliko cura koje kao i ja žele uvesti promjene u život.

Uvijek imam negdje u glavi da ovo što sad budem promijenila u životu će itekako utjecati na moje curice i da ću njima prenijeti dobar odnos prema novcu (koji ja do skora nisam imala)
    To nigdje neće naučiti nego od nas roditelja.

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Dobila sam za prva tri mjeseca ove godine struje za nadoplatiti 300 kn plus redovna rata (200 kn). Očitala sam brojilo i na žalost nisu pogriješili . Ono što me šokiralo je činjenica da sam nakon izbacivanja starog zamrzivača (s kojeg je jedan dio čak i otpao kada sam ga odmrzla) i kupnje štednih žarulja (za 260 kn) u tjedan dana potrošila 20 (slovima: dvadeset) kuna u tome i PDV. Normalno sam prala veš i pekla kruh u pekaču kao i inače, ali razlika je ogromna. Mi samo na donjem katu imamo 17 žarulja. Nisam kupila sve, ali sam odvrnula ove stare i na strateškim mjestima (gdje puno gori) postavila štedne. Devet štednih koje daju svjetlost od 60 W potroši kao jedna obična od 100 :shock: .
    Sve u svemu toplo preporučam.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pocela sam citat ovaj topic jos na pocetku i smetnila ga dok me ivanic nije maloprije podsjetila. najrpije sorci na topicu i dadi uvijek se divim ljudima koji imaju takva primanja, kako prezive?

ja san sad bas u skripcu i definitivno moramo pocet pisat troskove. to sam daaaaaavno prije 8 mjeseci odlucila kda smo se preselili u podstanare da cu radit i skupljala do jedan racun i stavljala u kutiju da popisem al nisam nikako uhvatila vremena i eno ih jos u kutiji (i dalje to radim) al bar ih sve imam pa mogu retrogradno pisat.

mislim da vec osijecam di mi klize novci - mobitel Iako se stvaaaarno trudim) i slatkisi koji su zapravo luksuz koji si priustim jer kao ne pusim mi dakle ne pusimo, ne pijemo kave ni doma ni u kaficima, sad vise ni ne izlazimo nigdi zbog bebaca, placamo podstanarstvo 1500kn, plus rezije oko 500kn mjesecno, dosta hrane nam daju roditelji iz vrtova, sad zimi kupujem samo mrkvu, jabuke, kruske, narance i banane (i to puno, puno voca jedemo), nemamo kredit, odjecu i cipele kupujem samo na rasprodajama, dojim, pravim doma kasice, nosimo platnene imamo dvi karttice moju i mm-ovu i to bez minusa i opet mislim da bi mogli stedit puno vise nego sto stedimo. sad nas je ovo sto smo uspili ustedit spasilo skripca jer sam slupala auto al slijede nam jos veliki izdaci do kraja godine (zeni mi se brat, prvi rodjak, mm-ov brat za moju vjencanu kumu :D rodjenje bratovog diteta...) i neizvjesnost jer nemam posao pa treba gledat svaku kunu.

vidim da se nije nigdi spomenilo a dosta vas je na netu cesto, pa mozda kome pomogne, na vipu a prije je to imala i simpa, sad ne znam jer imam vip (www.vip.hr), postoji opcija slanja sms-a preko interneta. treba se registrirat i dnevno se moze poslat 15 poruka sto mjesecno ispadne oko 200 kn!

jazz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Malo OT, ima li tko iskustva sa investicijskim fondovima?

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Danas je radionica i mm me šalje da idem, a mene zanima i mislim kako bi stvarno moglo biti korisno, ali sam totalno umorna i nekak mi se ne da.

Je li možda netko od forumašica bio na kojoj od tih radionica i ima li iskustva iz prve ruke? Zapravo mi treba netko da me nagovori da ipak idem.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Loli prvotno napisa
    Danas je radionica i mm me šalje da idem
    Pa salji ti njega! Il idite zajedno!?

Mislim da radionica ne moze skoditi.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Kad se vratite javite kako je bilo

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj jazz prvotno napisa
    Nama je jučer stigla knjiga Financijski preporod. MM je naručio.

Ovaj tip zna našu problematiku, lokalne probleme i cijenim ga jer je napravio posao od toga. Zato ću ga radije čitati nego neku američkog autora koja je ipak više usmjerena na američko tržište.

Nevjerojatno je to kako ti se promijeni način gledanja na stvari i trošenje već nakon par stranica. Toplo je preporučam.
    Jazz, jeste li pročitali knjigu i da li je zaista tako dobra kao što ti se to učinila na prvi pogled? Isplati li se kupiti - ima li ta knjiga KONKRETNE odgovore?
    Ja više ne znam gdje da štedimo imamo ogroman kredit (na koji ode 95% moje plaće), živimo od MM-ove kojom plaćamo sve režije, osiguranja, klopu i ostalo. Malo sam izgubljena u svemu....
    Ponajviše tužna, što se od poštenog rada i relativno ok plaća ne može pošteno i živjeti, nego moraš čarobirati krajem SVAKOG mjeseca.... :?
    O godišnjim odmorima neću niti govoriti... već me boli glava od pomisli na ljetovanje - pod koju cijenu?!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moze malo vise o toj knjizi?

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Evo da podignem... Naletila na članak o knjizi na Indexu, pa me zanimaju vaša iskustva. Dal da riskiram tih 300kn, vrijedi li?

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Na to si mislila:
    http://www.index.hr/xmag/clanak/zani...ka/394238.aspx

Kaj to cudo fakat kosta 300kn :shock:

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mi se vecinom kontroliramo. Zna se koliko se sedmicno (placa je ovdje svakog petka) trosi na hranu, pelene, gorivo, higijena. Ostalo ide na racun. 8)

Jos kad bi se rijesili ovih kreditnih kartica. Kupili smo kucu, malo renovirali, novi namjestaj, frizider, pec, tv, sudjerica. :/ . Nama je problem sto ovdje nude 12 ili 24 mj. same as cash, pa nemozemo odoljeti...( ijos jutros mi stigne paketic pred vrata: nova digitalna kamera. To je bilo MM maslo bez moje konsultacije. Prokleti online shoping...a kameru digitalnu vec imamo.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja dobila ditigalni fotić za 1kn .

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj retha prvotno napisa
    Na to si mislila:
    http://www.index.hr/xmag/clanak/zani...ka/394238.aspx

Kaj to cudo fakat kosta 300kn :shock:
    E to je to. Košta nekih 250kn, pa još troškovi dostave nekih 25 kn, pa sam zaokružila na 300kn. Ma zanima me jel se isplati potrošiti toliko, odnosno hoću naći načina kako uštediti? A bezveze mi riskirati na neviđeno. Pročitala sam prvo besplatno poglavlje i ništa konkretno nisam naučila. Osim što sam se pronašla u nekim crticama .

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    Za koliko? Na koji način? Prikrpala se i naćulila uši da čujem recept .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

potpisala vjernost t-com ADSL-u na 18 mjeseci

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ah, znači, nemoguća misija za mene. Nema adsl-a.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj dalmatinka prvotno napisa
    pa ionako mi istekao ugovor - a uzela sam MAXtv... znači ne mogu otkazat adeesel ako želim gledati televiziju....
    a davali su i za MAXtv...

žabica, kak nema adsl-a? :?

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

vjerovatno živi tu di i ja... nema ... i neće skoro biti

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ne sjećam se stručnog objašnjenja, ali naša zgrada, odnosno tel. brojevi nemaju mogućnost uvođenja adsl-a, na moju veliku žalost...

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

joj i mene su navukli na tu bazu, ja bi taj fotic pa me zanima kakav je, mozes i na pp. jel vrijedi 1 kunu?

jedino me odbija to sta tv tako malo gledam da mislim da nam se taj maxtv ne isplati :/

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Žabica prvotno napisa

Ne sjećam se stručnog objašnjenja, ali naša zgrada, odnosno tel. brojevi nemaju mogućnost uvođenja adsl-a, na moju veliku žalost...
    aha... možda ste na pcm-u... :/
    kad si zadnji put provjeravala?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa
    joj i mene su navukli na tu bazu, ja bi taj fotic pa me zanima kakav je, mozes i na pp. jel vrijedi 1 kunu?

jedino me odbija to sta tv tako malo gledam da mislim da nam se taj maxtv ne isplati :/
    http://www.svijet-medija.hr/Article....=16118&sid=154

itekako vrijedi! cijena mu se kreće (regularna) negdje između 950 i 1000 kn. išla ja odmah guglati, čim sam ga dobila

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Pretplata 65kn na 18 mjeseci = 1170kn. Filmovi skuplji nego u videoteci. U pretplati uključeni najosnovniji programi. Ja bi dodala još i NG i HBO ali onda je pretplata preko 200kn. Raniji prekid ugovora se naplaćuje. Ne znam niti jednog zadovoljnog korisnika maxtva.
    Fotić imam ali da ga nemam pratila bi akcije po trgovinama dok ne bi uvrebala nešto dobro. Tako sam recimo uvrebala Samsungov LCD 82 cm prije dvije godine za 4800 kn dok je u Europatredu ( uvoznik za Samsung ) bio još po 6800. Tek sada je cijena LCD tv-a toliko pala da se može naći po toj cijeni. Ili recimo Ariston ( stvarno dobra firma) ugradbena pećnica + ploča za 2300 kn....
    Koliko sam mogla primijetiti posotje dobre i loše akcije. Loše su one u kojima trgovci spuste cijenu proizvoda zato što se radi o smeću koje ne mogu prodati. Dobre akcije su one u kojima je cijena niska zato što su, karikiram, umjesto 10 paleta nekog modela tv-a naručili 100 paleta i tako ih dobili po recimo 30% manjoj cijeni po komadu. Njihova zarada u postotku ostaje ista ali imaju još dva plusa - možda su dobili nove kupce i kupac vjerojatno neće kupiti samo to što je na akciji. Dobrih akcija je malo jer nose rizik gomile neprodane robe a samim tim i gubitka ako proizvod nije dobar ili dobro pogođen.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ZIMA prvotno napisa
    U pretplati uključeni najosnovniji programi.
    Što znači "najosnovniji"? Mi ih imamo puno. Nisam ih nikad brojala, ali fakat ih je dosta.

Ne znam niti jednog zadovoljnog korisnika maxtva.
    Mi smo sasvim zadovoljni.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mi isto. Meni je maxtv super. Programa ima toliko da ne znam u ono malo slobodnog vremena šta bih prije gledala.
    Usput, dobili smo maxtv za jednu kunu na probno od tri mjeseca.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja nisam zadovoljna jer ne stignem gladati tv koliko bih htjela, i ma previše interesantnih programa

totalno sam frustrirana

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Drago mi je da ste zadovoljne. Ja sam mislila uvesti maxtv prije cca godinu dana jer u novom stanu nemam kablovsku na koju sam se naučila ali stvarno koga god sam tada pitala nitko nije bio zadovoljan. Ipak već je prošlo dosta vremena od toga i bilo je za očekivati da će se potrudili ukloniti većinu grešaka i poboljšati uslugu.
    Koji su vam zanimljivi programi?

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Također, danas stigao! MM se sav zapalio za njega, a nije da već nemamo jedan.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa
    Također, danas stigao! MM se sav zapalio za njega, a nije da već nemamo jedan.
    kikica ima svoj, a taj nisam smjela dirati

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Opaka mala!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da se vratimo na temu ...

fotić je zapravo ilustracija kako se neke stvari (ili usluge) mogu dobiti povoljnije - bez promjena potrošačkih navika.

ja sam primijetila da mi zalihe nekih artikala bez kojih ne funkcioniram - omogućavaju rjeđe odlaske u dućan , a time i manje trošenje. npr. ako imam dovoljno vode, mlijeka, kave - mogu proći i bez odlaska po npr. narezak ili čokolino. uz koje naravno treba uzeti i sve ostalo što "fali"...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Kad smo kod zalihe artikala mislim da je MM stvarno ekstrem po pitanju kupovine uvijek potrebnih namirnica. Recimo ulje se uvijek kupuje na karton ili dva umjesto na boce. Što je ispalo super jer je baš prije poskupljenja početkom godine kupio dva kartona ( 20 boca ). Kava - nikad ispod 5 kila a koliko kave toliko je obično i šećera, wc papir - min 5 paketa, nekoliko velikih pakiranja maramica, tjestenine 8-10 kila, cedevite 2-3 kile, tunjevina min 10 konzervi, 10-20 litara sokova....
    I neki dan mi kaže da nikoga od susjeda nije vidio da toliko dovlači iz trgovine a ja mu kažem da ja ne samo da nisam vidjela susjede da vuku toliko stvari nego nikad nisam čula za bilo koga da toliko kupuje odjednom. Ali istina je - ušteda je velika. Prvo zato što skoro pola toga kupimo na akcijama sa popustom na količinu a drugo što se uštedi vrijeme i novac za dovlačenje u više navrata.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mi kupujemo tako. "Fasunga" se uvijek kupovala na veliko - karton, vreća... To nas je spasilo od gladi onomad...
    A sad spašava novčanik

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako kreće ljeto - tako su i akcije za prehranu lošije :/ ...

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hm, da, da se vratim malo na onaj fotić za 1 kn. Stigao fotić, ali bez baterije i punjača, memorijsku karticu da ni ne spominjem. Znači ako se od njega hoće napraviti "pošten" fotić, mora se uložiti još par stotina kuna.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa
    Hm, da, da se vratim malo na onaj fotić za 1 kn. Stigao fotić, ali bez baterije i punjača, memorijsku karticu da ni ne spominjem. Znači ako se od njega hoće napraviti "pošten" fotić, mora se uložiti još par stotina kuna.
    kad sam kikici u dućanu kupovala fotić (dakle regularno) - bila je potpuno ista situacija. naknadno sam kupovala i baterije, i karticu i futrolu.

ovo je standardni paket za fotić, i takav se nalazi i u maloprodaji. u paketu ti trebaju biti dvije obične baterije, a ne one za punjenje.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma da, te baterije iz prvog dućana su unutra.

Mislim, vjerojatno je sve skupa dobra prilika ako nekome treba fotić, čak i kad nadoplati sve to što fali. Ali ako netko već ima fotić, kao mi, onda je to nepotrebni dodatni trošak (da se vratim na temu topica ).

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kad smo kod zalihe artikala mislim da je MM stvarno ekstrem po pitanju kupovine uvijek potrebnih namirnica. Recimo ulje se uvijek kupuje na karton ili dva umjesto na boce. Što je ispalo super jer je baš prije poskupljenja početkom godine kupio dva kartona ( 20 boca ). Kava - nikad ispod 5 kila a koliko kave toliko je obično i šećera, wc papir - min 5 paketa, nekoliko velikih pakiranja maramica, tjestenine 8-10 kila, cedevite 2-3 kile, tunjevina min 10 konzervi, 10-20 litara sokova....
    I neki dan mi kaže da nikoga od susjeda nije vidio da toliko dovlači iz trgovine a ja mu kažem da ja ne samo da nisam vidjela susjede da vuku toliko stvari nego nikad nisam čula za bilo koga da toliko kupuje odjednom. Ali istina je - ušteda je velika. Prvo zato što skoro pola toga kupimo na akcijama sa popustom na količinu a drugo što se uštedi vrijeme i novac za dovlačenje u više navrata.
    Gdje kupujete na akcijama s popustom na količinu?

MI ne kupujemo baš te količine, ali svejedno ne vidim nikad nikog da vuče toliko spize ko mi u mjesečnoj spizi. S tim da mi stvarno gotovo da uopće u međuvremenu ne posjećujemo dućan. Jedino, nešto smo se uzmotali zadnjih par mjeseci otkad je sve poskupilo pa mjenjamo supermarkete pa ne nalazimo odjednom sve u jednom supermarketu pa imamo po dvije.tri mjesečne kupovine, a to mi nije to

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I mi smo počeli šarati po trgovinama.
    Popust na količinu su npr one akcije 2+1, 3+1 i sl. Ili recimo 25% veće pakiranje. Ali kupujem samo ako je na akciji ono što i inače koristim. Često se dogodi da naiđemo na akciju kada nam trenutno ne treba baš taj artikl ali ga svejedno kupimo u većoj količini.

Istina je što sorcie kaže da su ljeti akcije na hranu lošije. I uopće mi nije jasno zašto. Možda zato što su šefovi koji odlučuju o tome na g.o.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Često se dogodi da naiđemo na akciju kada nam trenutno ne treba baš taj artikl ali ga svejedno kupimo u većoj količini.
    ja to prakticiram samo ako nešto može stajati - tipa prašak za veš, ili tjestenina. jer znam da mi to uvijek treba, iako trenutno imam dovoljne zalihe. ali onda stvarno cijena mora biti ful povoljna .

trenutno trošim ulje iz ipercoopa - koje je prije par mjeseci koštalo cca 7,5 kuna... :? to isto je sad 13,5 (na akciji! )

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Dugujem odgovor - radionica je super, pokazali su kako se može drugačije gledati na trošenje. Na kraju daju tablicu troškova, koju sam još prije dobila na ovom topicu i koju mm i ja imamo u google dokumantima ( još jedna za Anitu), svaki trošak odmah upisujemo i polako smo se uspjeli dovesti u red. Minus je još tu, ali neće još zadugo

sandraL avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja bi još malo o fotiću
    Kad ste ga dobile? Kad striček dođe prikopčati MAXtv?
    Pitam jer sam podnijela zahtjev prošli tjedan pa me zanima
    hoću li ga i ja dobiti :?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sandraL prvotno napisa
    Ja bi još malo o fotiću
    ja sam fotić dobila u roku par dana...
    ako si uzela komercijalni MAXtv, onda dobivaš fotić. na try&buy čini mi se ne....

ako je MAXtv samoinstalacija, onda niš od stričeka. to radiš sama .

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Moji svekiji su imali MaxTV, total se razočarali i još bili i preveslani, zaprijetili da će tužiti televiziju i uspjeli dobiti prijevremeni raskid ugovora.
    Mi imamo Digi Tv i super smo zadovoljni .

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sandraL prvotno napisa
    Ja bi još malo o fotiću
    ja sam fotić dobila u roku par dana...
    Također!

sandraL avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ah, ja sam uzela na probni rok od 3 mjeseca pa onda vjerovatno neću dobiti :/ .
    A baš sam se ponadala ...

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo da se pohvalim - od prije par dana više nismo u minusu (rezultat akcije u trajanju godinu dana)!!!! :D :D

Stranica 6 od 7 PrviPrvi ... 4567 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •