Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: rok trajanja kozmetike

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno rok trajanja kozmetike

može li ovo ovdje? pitam se već dugo, je li važno držati se stvarno roka trajanja kozmetike, tipa losiona za tijelo, gelova za tuširanje, krema...? skužila sam da imaju na pakiranju onaj znakić kao otvorena doza i broj mjeseci koliko je dakle rok trajanja nakon otvaranja. sad ja kozmetiku nekad tako bezveze kupim, pa se dugo ne mažem s nečim, pa se opet sjetim... može li nešto postati loše, štetno nakon isteka roka?
    u principu, imala bi dosta toga za pobacati, ako je odgovor potvrdan.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ne znam, ja bacam kad promeni boju ili miris.
    Mada, sve manje kupujem i što se manje mackam koža mi je sve bolja.
    Ako nešto dobijem a nije mi po ukusu, odmah prosledim dalje, ne volim da kasnije bacim nešto što je nekom moglo da koristi.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja tempiram kupovinu tako da kupujem samo ono što će uskoro da se potroši. tako da nemam 10 losiona za telo i 17 krema za lice - od svega po jedno i to trošim dok ne potrošim. Isto važi i za deziće.

Kao i Vissnja, ako dobijem nešto što mi se ne dopada onda pokažem snahi ili kumi pa one odaberu šta im se dopada. Deziće dajem deverovoj klinki koja se kupa u njima i sva je srećna nakon mog rođendana ili 8.marta jer zna da mi niko neće pogoditi ukus jer ja koristim samo one simple varijante tipa ocean/pure a uvek dobijem neke vrišteće mirise od kojih me zaboli glava (a zaboli me bogami i kad malecka dođe da radimo engleski ili fiziku )

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ne skupljam zalihe ičega tako da sve što koristim potrošim prije isteka roka.

Ponekad mi ostane tekućeg pudera jer njega rjega rjeđe stavljam pa bacim ako istekne rok.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Da, svakako bi bilo bolje kupiti samo kad je stvarno potrebno i ne gomilati. Poslušat ću savjet i pokloniti kad dobijem nešto, a znam da neću koristiti. Odatle i imam najviše "zaliha".
    Mrsko mi je sad prije svega isprazniti tu ambalažu (istresti npr. losion u wc?) kako bi ambalažu bacila u plastiku gdje joj je mjesto...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Cure kad smo već kod toga, ima li neka od vas da uopšte ne koristi dezodorans?
    Ja od kad sam se porodila ne koristim i apsolutno nemam nikakvih neprijatnih i ostalih mirisa (osim onog hormonalnog ludila mesec-dva posle porođaja, ali to valjda imamo sve). Osećam se potpuno oslobođeno :D
    naravno, kupam se redovno

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    Cure kad smo već kod toga, ima li neka od vas da uopšte ne koristi dezodorans?
    Ja od kad sam se porodila ne koristim i apsolutno nemam nikakvih neprijatnih i ostalih mirisa (osim onog hormonalnog ludila mesec-dva posle porođaja, ali to valjda imamo sve). Osećam se potpuno oslobođeno :D
    naravno, kupam se redovno
    ja nikad ne koristim dezić, pogotovo ne one na sprej, nekad znam satvit malo onih u kremi ali to je ad su najjače vrućine i kad se sjetim.
    čak jako rijetko koristim i parfeme, isto kad se sjetim.
    valjda sam od onih sretnica što se ne znoje ili jako malo.

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj AnneMary prvotno napisa
    valjda sam od onih sretnica što se ne znoje ili jako malo.
    Uhh, blago se vama, ja ako ne stavim dezic nako tusiranja, vec nakon dva sata si sva smrdim

A sto se tice kozmetike, ne pratim previse taj rok, ali ipak svako toliko napravim generalku u kozmetickoj torbici, i ako nesto vec dugo nisam koristila onda bacam. No stvari kao puder, maskara, ruz, to mi se bas ne stigne pokvarit jer uglavnom potrosim.

Jedna anegdotica u vezi ove teme : neki dan ja kod jedne prijateljice tu i bas pricam da si trebam ici kupiti puder i da cu uzeti od Max faktora, a ona ce " Da, super su ti puderi! Ja ga evo imam vec 7 godina i stvarno je dobar!" :shock: :shock: :shock:

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja se ne sjećam da mi je ikad istekao rok nekom od kozm. proizvoda. Kod mene kozmetika (i slatko) ne traje dugo.

neki dan ja kod jedne prijateljice tu i bas pricam da si trebam ici kupiti puder i da cu uzeti od Max faktora, a ona ce " Da, super su ti puderi! Ja ga evo imam vec 7 godina i stvarno je dobar!"
    Ovako nešto bih i ja rekla. Doduše ne misleći na istu bočicu, nego na istu marku proizvoda koje koristim godinama.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

deziće ne koristim ni inače al one stickove da..ne mogu bez toga..smrdim sama sebi a sa njima si mirišim..
    ne stavlkjam uvijrk, samo kad negdje idem

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •