Ja već dosta dugo kontroliram troškove. Bila sam i na ovom seminaru iz prvog posta, meni nije bio ništa posebno budući da sam ja čak i temeljitija, samo su mi malo tvorili oči glede (dugoročne) štednje.
Budući da imamo kredit za kuću i još hrpu izdataka koji nas čekaju glede uređenja kuće, najteže mi padnu nepredviđeni troškovi za kvarove i sl. nepredviđene troškove. Imamo fond za to, ali nikako da uštedimo neku značajniju svotu, to mi je slijedeći prioritet. Karticu koristimo samo onu koja odmah skida sa računa.
Vrlo nam je bitna štednja za registraciju i servis koji ide uz nju, jer nam je u istom mjesecu još i par rođendana i cijepljenje i šišanje za psa, tako da već dvije godine dočekamo to vrijeme puno mirniji. Za štednju imamo poseban račun koji inače ne koristimo i ne znamo pin za tu karticu, pa lovu možemo samo osobno podći .
Kada sredimo kuću, planiramo otvoriti nekakvu štednju, inveticijski ili nešto drugo i stavljati lovu za mirovinu. I strašno mi je dobra ova ideja za štednju za maturalce i sl. Od sljedećeg mjeseca ću stavljati po 50 kn za to.