nije stvar vremena nego fokusa...maxovamama prvotno napisa
da zapises troskove dnevno ti treba cca minutu-dvije...
mjesecni obracun meni traje oko 20 min (ali da zapisujem dnevne troskove trajao bi i krace)...
meni je to gust...
osjecaj krivnje i praznine nakon impulzivnog shoppinga mi nije gust...
na kavicama ne stedim (iako pratim) - ali recimo na casopisima da: ne citam ih jer su mi dosadni ali radim jako puno kolaza pa mi trebaju kao materijal - i to sam se dogovorila sa seficom jednog kafica u kojem znam otici da mi tjedno cuva casopise koje bi inace bacila... subotom ujutro sam kod nje...
na hrani ustedim tako sto jaaako pazim da kupujem sto manje procesirane, preradjene namirnice... sto blize 'izvornom' obliku... ali zato kupujem skoro sve iz organskog uzgoja... tu se (dok se ne naviknes) gubi nesto vise vremena u ciscenju i kuhanju - ali se ulaze u zdravlje i vitalnost - koji su neprocjenjivi kratkorocno i dugorocno...
savjet frendice shoppingoholicarke - ona trosi masu para na odjecu i cipele - trik kojim ipak stedi je da NE skida etikete i cijene sa bilo kojeg odjevnog predmeta koji je kupila barem dva dana nakon kupovine... masu toga vrati (naravno)...
moj trik opet ima vise veze sa zivotnim stilom nego kontrolom troskova pa je OT...