Citiraj Sanja prvotno napisa
Najmanje troše vrhunski kuhari koji nemaju čvrsti tjedni jelovnik, nego dođu u trgovinu, vide koje su namirnice tog tjedna na akciji i na njima baziraju tjedni jelovnik, s tim da na licu mjesta odmah kupe i sve potrebne dodatke. Znači, ako je taj tjedan kelj po redovnoj cijeni, a poriluk na akciji, kupit će poriluk, ako je piletina po normalnoj cijeni, a junetina na akciji, uzet će junetinu, i sl.
Pa ti vidi hoćeš li srijedom jesti grah.
Ha,ha onda sam ja vrhunska kuharica..
Okej..ne kupujem tjedan dana unaprijed nego 3 do 4, i u ducan ne idem cesce od toga. Mjesecne kupnje ne obavljamo jerbo nemamo auto (valjda smo jedina obitelj bez auta, bar na benzin ne trosimo..stednja,stednja) i nema sanse da nosimo gomilu stvari odjednom po busevima i autobusima.
Tu nema puno malih ducana..a oni koji postoje uglavnom sluze za kupit neku sitnicu...iako u njima najvise srecem ekipu koja kupuje alkohol+cigarete. Moj frend drzi mali ducan..a unutra sam nesto kupila svega par puta..mogu na prste prebrojat.
I ozbiljno..kad got mene netko pita sta inace kuham, odgovaram "Ono sto je na akcijama!" I super smo zdravi i mrsavi..to sto ponekad kupim cokoladu vise manje ne zivciram se..jerbo me to zbilja veseli.

I necu srijedom jesti grah jerbo ga nikad nema na akciji..osim u konzervi za kojima nisam luda.
Znaci sistem iznenadenja..jedem ono sto je akciji. I nis nam ne fali.