Čitam vas i opet, po sto devedeseti put, se mislim kako pratiti troškove i planirati ih da više uštedim, al me strah da ja to ipak ne mogu.
I meni novac iscuri nekako. Ne sve, naravno, i ne jaaaaaaaako puno, al ipak curi.

Imamo kredit za stan koji je dosta velik i kredit za auto, pa ostale troškove....
Kako ja nisam neki tip koji se može prisiliti na neku konkretnu štednju, uplatila sam životno, pa me tješi da ću od toga za 25-30 godina imati nešto...... imam nešto sitno u jednom investicijskom fondu........ a štednju sam formirala na način da sam trajnim nalogom dala da mi određeni dio ide na poseban račun (na PBZ perspektivi, a i druge banke imaju inačice toga - oročiš novac na određeni period ali možeš naknadno uplaćivati na isti račun i povećavati ulog).

Pokušavam smisliti okvirni jelovnik za tjedan, ali znam odstupiti od toga, posebno ako imamo goste.
Zato se trudim uvijek kupovati u prodajnim centrima gdje na njihovu karticu skupljam bodove, popuste i slično, pa nakon nekog vremena obavim kupovinu s tom karticom kad skupim dovoljno bodova ili popusta tako da skoro ni ne moram platiti sljedeću kupovinu ili doplatim vrlo malo.

I da, sistem sa odvajanjem kovanica pali, skupi se tu podosta, a naučila sam i boce ne bacati nego lijepo prati i skupljati pa i za njih dođe dosta novca na kraju, pa onda sve to skupa na račun oročim i to je to...

Makar se trudim iako bih mogla i puno više da se mogu kontrolirati nekada u trošenju