-
ja od svih kartica imam samo AMEX i to samo zato što mi u firmi plaćaju članarinu (imamo i poslovni i privatni AMEX) - koristim je par puta godišnje (npr sjedalicu smo "razbili" na 2 rate) i ne bi mi se isplatila da si sama plaćam članarinu, ovako šutim i uživam dok se firma ne predomisli
ostale kreditne kartice ne želimo ni MM ni ja (imamo običnu maestro) i maksimalno izbjegavamo minus, ove godine sam bila prvi put u životu u minusu od 318 kn i to samo zato što smo htjeli promijeniti sve 4 gume na autu prije plaće (mi štreberski stavljamo zimske gume prvi vikend u 11. mjesecu bez obzira na prognozu)
Dada, moj naklon do zemlje
ja nažalost još uvijek nasjedam na veća pakiranja
, ali trudim se odoljeti...ono u čemu smo uspjeli je da više ne kupujemo STVARI koje nam ne trebaju (jer više stvari povlači potrebu za više kvadrata u koje ćemo ih smjestiti) - ne treba mi još ručnika, plahti, šalica, tanjura, lonaca, ... dok se ne istroši ono što imamo, bez obzira koliko to bilo povoljno i prekrasno, igračke kupujemo manje više za "specijalne prilike"
curama odjeću više skoro i ne kupujem, samo starijoj kad joj nešto baš treba (cipele i papuče obavezno) i to prvo odem na rasprodaju (rodinu), a tek onda po trgovinama (dio dobije i od starije sestrične), mlađoj nisam skoro ništa ni kupila (čak sam razdijelila i dio onog što još može obući, jer zapravo ima previše i ne stigne ni nositi, a i na kraju je tako i tako oblačim u samo par stvari, ostalo mi je samo smetalo)
nama prvo pitanje u kupovini nije da li nam to treba nego "a gdje ćemo to držati"
jer neke stvari koje bi trebali nemamo gdje držati (npr. mikrovalna mi zbilja fali, ali dok ne napravimo novu kuhinju, ništa od nje)
naša najslabija točka je hrana i nekad davno je bila moja kozmetika (na što sam rekla STOP kad sam pobacala par stvari ohoho
vrijednosti jer je istekao rok trajanja - sad nova npr. kremica dolazi tek kad se stara potroši)
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma