Stranica 5 od 7 PrviPrvi ... 34567 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 339

Tema: kontrola troškova

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

daklem odlučeno je...sorcie hvala za sve savjete...

napravila sam plan i pročešljala kuću...
    krenula sam od prekjučer, :D kupila sam tekicu i navila mobitel da zvoni svaki dan u 20,00 da popišem potrošeno...
    očistila sam novčanik od starih računa i svaki dan u njega spremim račune a nakon večernje inventure bacam ih u smeće da ne nosim torbu punu smeća kao do sada.
    prešla sam na alk. ocat i sodu kao sredstva čišćenja jer sam skontala koliko otrova imam u WC-u i ispod sudopera. U novcima 326,81 HRKunicu... pa štedit krećem od tud... a valjda će mi se i organizam malo pročistiti od onih 300 otrova koje svaka europska žena nosi u sebi...
    sljedeća stavka biti će kozmetika ( isto imam zalihu poveću preparativne kozmetike) - pokušat ću vidit koliko prostora za uštedu imam ako doma budem radila kremice, pilinge, pakunge i sl.... oriflame je dosta zaradio na meni...
    čokolada...moj je porok jedini (ne pušim, ne pijem moram se negdi luftat) i neću tu ništa rezat osim ako mi guza više ne bude mogla stat u stolicu

kad ovo izvedem na čistac, krećem u obračun sa mobitelom... njega mi se teško odreć ali.i oni su dosta zaradili na meni ......

držite mi fige..........

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj štrigica prvotno napisa
    držite mi fige..........
    :D :D

narafski!!!!

uz jednu malu primjedbu: ne bacaj račune odmah, nikad ne znaš što ti može zatrebati . reklamacija, ili kontrola cijena... stavi u tekicu jednu kovertu, i u nju stavljaj račune od tekućeg mjeseca. pa baci na kraju mjeseca ako treba...

račune od odjeće, obuće, kućanskih aparata, popravaka, itd. - čuvaj i duže. meni se pokazalo jako korisno.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

šteta da nitko ne šalje robicu u HR
    brat mi je kupio tj maloj haljinicu u Miamiu GAP i super je

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

jooj...ovoj se temi moram pridružiti... već sam mislila (kraj svih koji me okružuju) da smo endemska vrsta, kad evo vas...
    mi isto vodimo kontrolu troškova (MM ima tablice u excelu), ja pravim tjedni jelovnik, odvajamo za štednju koliko možemo...
    svima stalno objašnjavam da se lijepa svota može uštedjeti dobrim planiranjem jelovnika i svi mi kažu nešto u stilu: 'ah, blago tebi kad možeš tako', a ja ostanem :shock: pa kaj ne bi svi mi mogli tako?
    od kartica imamo samo amex, i to za ne-daj-bože situacije. do sada smo ju koristili jednom. ostalo samo kartica tekukeg računa i keš.
    novine i časopise kupujemo manje nego prije, u dućan idemo s popisom, tu i tamo nam se zalomi da kupimo nešto mimo popisa, odjeću kupujemo 1-2 godišnje...
    još jedino moram početi bilježiti i male izdatke tipa pekara, plac...
    na kraju mjeseca se sve rjeđe pitamo gdje li nam je otišla lova.
    i da, kako uvijek kupujemo u mercatoru na pika karticu, točno vidimo mjesečne izdatke i stvarno se primjeti da su cijene porasle, i to od 8mjeseca.
    bojkotirali smo šoping onaj tjedan.
    (a jesam sve lijepo izreferirala )

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj štrigica prvotno napisa
    navila mobitel da zvoni svaki dan u 20,00 da popišem potrošeno...
    .....
    e super ideja, hvala!

i naravno, drzim fige!

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Jel pročitao neko ovu knjigu Sanjin Frlan "Financijski preporod"
    http://financijskipreporod.com/

Baš me zanima tema, a zanimljivo mi je što je autor domaći, pa poznaje domaći teren.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

e....a mislila sam da znam na što mi odu pare...
    inspirirana ovom temom počela sam svaki dan pisati koliko sam potrošila na 'sitnice', nakupi se tu, a da čovjek nije zapravo svjestan.
    neka, ovo je prvi korak ka izlječenju.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i meni bio obracun danas...

skuzla sam da sam krivo procjenila koliko mogu stedjeti mjesecno...
    mislim, mogu stedjeti toliko ali - kad sam skuzila da bi ipak malo previse rezala - ne zelim...

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

vodim evidenciju 10-ak dana... :D
    uspjela sam redovito upisivati troškove i mislim da ništa nisam zaboravila... kao i svima ostalima vidim otprilike di mi curi i ponešto sam već srezala i smanjila potrošnju...
    ono što me još uvijek zeza je dal da radim obračun od prvog do prvog il od plaće do plaće? mišljenja molim.
    kad se ušemim u ovome kako ću vam solit pamet

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja radim od prvog do prvog... tako vidim baš mjesečne troškove (jer i režije su mjesečne, nisu od plaće do plaće ).

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja isto radim obračun od prvog do prvog...i to mi je nekak logičnije...plaća mi zna varirati u datumima dolaska

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

danas sam u mercatoru vidjela IDEALNO RJEŠENJE ZA MANJI SHOPPING!

mama, tata, baka i beba (hoda i priča, ali mala ) u kupovini. beba vozi kolica, odrasli stavljaju u njih - a beba vadi van i viče NEEEEEE!!!!!!

a najslađe mi je bilo kad je iz kolica izvadila neku salamu, i otišla ju vratiti na policu!!!

tako da sam i ja pripazila što stavljam u svoja kolica... pola stvari s akcije nemaju, a pola je samo u velikim centrima ....

btw - jel ima neko katalog od keruma za ožujak? taj mi fali za sada...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ja sam ovaj mjesec uštedila 4000 (četiri tisuće!!! ) kuna. Ne mogu vjerovati, ali eto ih u kuvertici. Zaljepljenoj 8) . Štedi se namjenski. Sad još treba tako svaki mjesec i eto nama lijepe svotice.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jel to rezultat nekupovanja gluposti ili?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Jel to rezultat nekupovanja gluposti ili?
    Između ostalig. Dvije tisuće sam stavila odmah na stranu, zalijepila koverticu i spremila je u zaključani neseser . Pazili smo što kupujemo i od tekuće love nam je ostalo još 2 tisuće koje sam odmah spremila. Plaća stiže 10., a na računu je taman dosta da se preživi. I ništa nam nije falilo. Kupila sam za M. par majica na rasprodaji, tenisice i jaknu (također rasprodaja) i sebi jedne hlače. MM je dobio neku karticu za komp i to nam je sve od većih stvari koje smo kupili. Najviše se uštedilo neodlascima po špeceraj.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

MIM, otkrij nam svoju tajnu :shock:

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj bubička prvotno napisa
    MIM, otkrij nam svoju tajnu :shock:
    Nema tajne. Čim dobiješ novce od plaće-dio spremi i zaboravi da si spremila. U dućan idi kad moraš i kupi ono što ti treba. Povrće kupuj na placu u potrebnoj količini najviše za dva dana unaprijed. Količine smanji: ne treba ti 5 jogurta za svaki dan jer ćeš 2 zaboraviti u frižideru i baciti. Za preživjeti je dovoljno imati 1 vrstu sirnog namaza-ne treba ti 3. Presloži sve u špajzi-svašta se tamo nađe. Kuhaj racionalno, ne bacaj sastojke nego ih iskoristi za neki obrok. Ako moraš u dućan idi na brzu blagajnu: u košarici smiješ imati samo 5 proizvoda-onih koji ti trebaju. Kad vidiš da ćete preživjeti mjesec-spremi dio novca na stranu (opet kovertica) jer, kako se približava kraj mjeseca, možeš postati opuštenija i potrošiti više znajući da ste preživjeli. Rasprodaje koristi: ima još uvijek stvari koje se isplati kupiti. Hm...ovo nije čarobni recept nego bi tako trebalo živjeti.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni se isplatilo sto sam popisivala kad palim vesmasinu.
    Racun za vodu bio je nesto sitno manji...ali struja skoro upola manje. :shock:
    Okej veljaca ima samo 29 dana ali svejedno..

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

mim, kod mene nema ni najmanje šanse da toliko uštedim s obzirom da mi je samo rata kredita 4500kn... a što se tiče ovoga s hranom... na to tak i tak pazim tako da tu više nema prostora za uštedu...
    uostalom, mjesečna ušteda ovisi o puno faktora, a najbitnija polaznica je i visina ukupnih primanja MM-a i tebe...(odnosno, mislim...ukupna primanja bilo kojeg para), jer nije isto jel par mjesečno za rađuje 7, 10, 15 ili ne znam koliko tisućica... i onda jel taj par već ima sređeno stambeno pitanje i nema, koliko ima djece i sl.

no, u svakom slučaju, za tebe

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj bubička prvotno napisa
    mim, kod mene nema ni najmanje šanse da toliko uštedim s obzirom da mi je samo rata kredita 4500kn...
    Ha, čuj, ni ja se ne nadam da će nam svaki mjesec uspjeti. Eto, u 3. nam je registracija auta+servis tako da će na to otići lova, ali sad bar znam kud nam odlazi neprimjetno. Ako staviš sa strane i 100 kn već si nešto napravila. Moram priznati da nisam znala koliko trošimo na hranu i gluposti sve dok nisam počela stavljati na papir, a tad sam gluposti prestala i kupovati jer mi je bilo glupo popisivati grickalice i n vrsta sireva i jogurtića, a nisam kupovala ništa što nije bilo na popisu tj. nisam stvarala zalihe koje ionako zaboravimo u špajzi.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj retha prvotno napisa
    e, taj dio ću morati i ja početi... :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam se odlucila na novi nacin stednje: sve ili vecinu kovanica spremam u kasicu, kad se nakupi mijenjam za papir i ostavljam na stranu.
    Inace, svidja mi se novi nacin kupovanja. Ovaj mjesec su nam neke sitnice zafalile i otisli smo po to, inace smo samo petkom ili subotom u kupovini, ovisno o tome koliko ducana trebamo obici.
    Svidja mi se i to sto smo ducane izbacili iz svakodnevice jer sam osvijestila cinjenicu da smo ponekad odlaskom u ducan popunjavali slobodno vrijeme. (po sistemu: zafalilo toga i toga, ajmo prosetat do ducana, sad radije prosetamo do parka)

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Ja sam se odlucila na novi nacin stednje: sve ili vecinu kovanica spremam u kasicu, kad se nakupi mijenjam za papir i ostavljam na stranu.
    ja ovo već duuuuuuuugo radim i još tim kovanicama dodam i 10ak kuna svako nekoliko što MM i ja dobijemo kad vratim 20 kom pet ambalaže
    dobar sistem i skupi se lijepa svotica

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj mim prvotno napisa
    Ha, čuj, ni ja se ne nadam da će nam svaki mjesec uspjeti. Eto, u 3. nam je registracija auta+servis tako da će na to otići lova, ali sad bar znam kud nam odlazi neprimjetno. Ako staviš sa strane i 100 kn već si nešto napravila.
    Ma mi osim što imamo toliki kredit, namještamo stan...s obzirom da nam je ovo prvi stan, morali smo kupiti sve od najmanje žličice pa na dalje...sad smo već negdje na trećini puta, ali svejedno svaki mjesec velike svote odlaze na komade namještaja... no čak i s tim ogromnim troškovima ne živim od plaće do plaće, nego uvijek imam na računu... nikad ne idem u minus i sve kupujem za cash... većinu hrane uzimam na akcijama, a odjeću isključivo na rasprodajama kod nas, a u Grazu i kad nisu rasprodaje (ali opet pogledam što ima na popustu)
    moj najveći trošak je moj dragi, na kojeg je teško utjecati, jer je navikao na rastrošan život u svojoj obitelji...al radim na zauzdavanju te rastrošnosti

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Racun za vodu bio je nesto sitno manji...ali struja skoro upola manje. :shock:
    Okej veljaca ima samo 29 dana ali svejedno..
    nisam baš ovo najbolje shvatila...si inače prala i po skupoj struji...ili?

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

još jedna promjena....inače smo išli u shopping jednom tjedno, a kada sam malo isčitavala postove, palo mi je na pamet da bismo i to mogli prorijediti pa ići rjeđe, a uzeti količinu za npr 2 tjedna. I tako, otišli smo nakon 10 dana (a s obzirom da sam za rjeđe shoppinge odlučila unutar tih 10 dana, smatram da je to super, jer smo se uspjeli 'ispružiti' za 3-4 dana s onim što smo imali doma). :D
    Hvala sorci za ovu temu.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

taman mi je preostalo nešto od plaće a dolazi tehnički....

morat ću ove veeeće troškove crvenim upisat na kalendar i počet odvajat unaprijed za njih...

pitanje: jel kad dobijete plaću odmah dignete sve i rasporedite novce simo tamo ili kartičarite?

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

uvijek bacamo hranu iz friza jer se na kraju pokvari ,mašine palimo kad stignemo sve tri i danju i noću tj sada više ne noću jer jako se čuju pa zbog male...

Hobita avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ehm... a kad je to 'jeftina' struja?

Inače, pratim ovaj topic redovno i osvijestio me poprilično, a i MM. Jučer smo sastavili tjedni jelovnik, danas nabavili sve što nam treba, pa ćemo vidjeti; odlučili zdravo doručkovat kod kuće, a ne kupovat junk samo da se pokrpamo prije posla, isto tako ponijet nešto zdravo i za gablec u firmi; stand by - by, by kao i nepotrebno svjetlo po kući...

sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nama je jeftinija struja od 21 do 7,a kada predjemo na ljetno vrijeme od 22 do 8 ujutro

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja karticarim za sve osim placa i kupovanja kruha kad ga zaboravim ispeci.
    Tako imam prilicnu kontrolu nad troskovima, koji su u principu mali s obzirom na velicinu obitelji.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj lucky day prvotno napisa
    i meni bio obracun danas...

skuzla sam da sam krivo procjenila koliko mogu stedjeti mjesecno...
    mislim, mogu stedjeti toliko ali - kad sam skuzila da bi ipak malo previse rezala - ne zelim...
    Ja sam stavila na svoj tekući par trajnih naloga za štednju i to da mi skine na početku mjeseca pa odmah znam s čim raspolažem do kraja.
    Jer, kad sam mislila stavljati neku svoticu na stranu, uvijek mi treba za nešto drugo pa zaboravim i tako mjesecima ništa ne stavim
    Sad ću vidjeti kako će to ići.
    Uvijek mogu smanjiti iznos trajnog naloga

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi na kraju svakog mjeseca "udaramo glavom o zid" i pitamo se gdje su novci. Em imamo svoj stan, em mi sveki kuha rucak svaki dan, znaci ja brinem samo za veceru i dorucak a ipak, vjecno smo u minusu iako imamo solidna primanja. Dobro, sad je tu bebac pa za njega treba puno ali ipak...
    Stednja imamo posvuda, meni banka svaki mjesec skida 300 kn na stednju. Morala sam tako jer ja sama nebi uplatila. To nam je za ljetovanje. Imamo kasicu za sitnise u kojoj se fina svota skupi ali uvijek je unaprijed odredena za sta ce bit. Npr. zimske gume, servis za auto i sl. malac ima svoju kasicu i vec podosta novaca ali to je njegovo i ide u banku. Muz je prestao pusit pa i te novce stavljamo sa strane, ali tek je proslo mjesec dana pa nema bas puno. Imamo nesto u fondovima i dionicama ali nekako sam ja malo skepticna po tom pitanju.
    Sve u svemu, novaca ima a ustvari nema.
    Da cesto kupim gluposti, kupim. Ali jednostavno nikad nisam bila karakter...
    Ali, evo, danas sam u ducanu potrosila 250 kn na stvari koje su nuzno potrebne sljedecih 2-3 dana. Ako i toliko izdrze. Stvarno neznam dali je problem u nama tj. u neorganiziranosti ili jednostavno zivimo u preskupoj zemlji.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni dosta ode na poklone, svako malo uleti neki rođendan-baki, prijateljici, nećakinji...pa babine, vjenčanja, krštenja, uskoro će pričesti..Kako tu biti pametan i obradovat pučanstvo i bit u plusu?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj makita prvotno napisa
    Meni dosta ode na poklone, svako malo uleti neki rođendan-baki, prijateljici, nećakinji...pa babine, vjenčanja, krštenja, uskoro će pričesti..Kako tu biti pametan i obradovat pučanstvo i bit u plusu?
    ja sam taj dio smanjila kad sam shvatila da ja stalno nešto kupujem (a skupilo seeeeeeee :shock: ) - a da za uzvrat dobar dio ljudi počisti ladice, i to mi donese.. :?

od tada pokloni idu samo najbližima, i to u okviru mojih mogućnosti. dogovor je da razmjenjujemo isključivo korisne stvari ... djeca su izuzetak, ali ni tu više ne pretjerujem...

zato ja obično i nabrojim ono što me veseli, a to ide od cca 7 do cca 25 kuna... izuzetak je džezva za kavu (imam 3, ali bi ja još koju ), koja je skuplja...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    Citiraj makita prvotno napisa
    ja sam taj dio smanjila kad sam shvatila da ja stalno nešto kupujem (a skupilo seeeeeeee :shock: ) - a da za uzvrat dobar dio ljudi počisti ladice, i to mi donese.. :?

od tada pokloni idu samo najbližima, i to u okviru mojih mogućnosti. dogovor je da razmjenjujemo isključivo korisne stvari ... djeca su izuzetak, ali ni tu više ne pretjerujem...

zato ja obično i nabrojim ono što me veseli, a to ide od cca 7 do cca 25 kuna... izuzetak je džezva za kavu (imam 3, ali bi ja još koju ), koja je skuplja...
    Je li moguće da si TI nekad pretjerivala???

Hvala, utješilo me ovo

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nisam htjela da ode u bold :/

jazz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Čitam vas danima. I grozno se osjećam jer s novcem - ne znam.
    Napravila sam tablicu u excelu, i za mene i za MM.
    Da osvijestimo gdje nam odlaze novci.
    Sljedeći tjedan idem na radionicu s početka priče. Iako mislim da sam ovdje pročitala više pametnih savjeta nego igdje....

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kak mogu pretjerivat s džezvama??? :shock:

ona treća baš i nije bog-zna-kaj... :/

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj jazz prvotno napisa
    ts, ts, ts.....

ako nas čitaš danima (što je pozitivno), uspjela si osvijestiti problem (izvanredno), imenovati ga (izuzetno važno!), počela si raditi na njegovom rješavanju (više nego pohvalno), trebala bi se osjećati - u najmanju ruku - odlično .

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo, bas sam pogledala, u sijecnju smo na hranu i sanitarne potrepstine potrosili na karticama 1721,84kn. Uz to ide jos cca. 100kn tjedno na placu, znaci 400 i cca. 100kn na kruh i sitnice u lokalnom ducanu za cijeli mjesec.

Znaci ukupno 2221,84kn.

U to nisam racunala lovu koju MM potrosi za marendu i kavu, jerbo zapravo ne znam koliko trosi mjesecno. Al cini mi ce da cu morati i to staviti pod kontrolu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nije mi jasno kako Mi ćemo ovaj mjesec na hranu u dućanima i higijenu potrošiti oko 3.500 kuna + 200 kuna tjedno na placu.
    A troje nas je.

jazz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj jazz prvotno napisa
    ts, ts, ts.....

ako nas čitaš danima (što je pozitivno), uspjela si osvijestiti problem (izvanredno), imenovati ga (izuzetno važno!), počela si raditi na njegovom rješavanju (više nego pohvalno), trebala bi se osjećati - u najmanju ruku - odlično .

Odlično ću se osjećati ako izdržim mjesec dana kontroliranja troškova :/

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eh, Mima, normalno da ti nije jasno. Nesto mi je cifra bila mala, pa sam si malo razmislila.

Potrosili smo jos cca. 300kn na ribu i MM 300kn na marendu.

Znaci da na cca. 2800kn, pa cu to zaokruziti na 3000, sigurno je bar toliko.

Ali ja sam jos uvijek zadovoljna.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Nije mi jasno kako Mi ćemo ovaj mjesec na hranu u dućanima i higijenu potrošiti oko 3.500 kuna + 200 kuna tjedno na placu.
    A troje nas je.
    Ne pišeš troškove i ne planiraš. Može se proći i s manje. Napravi pametan popis za kupovinu i drži ga se. Plac opravdavam jer i mi volimo svježe povrće i voće, ali pazi da ne kupuješ ono što ti ne treba, a naročito pazi na količine. I zapisuj, isplati se.

Ovaj topic je i nas osvijestio, a Sorcie ide jedna za inspiraciju.

Marta, jesi razmišljala da mužu ponudiš opciju nošenja marende na posao?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mim, on povremeno ponese marendu na posao, ali se ne sjeti svaki put ili ju cak ponekad zaboravi ponijeti. a ja se ne ustanem dovoljno rano da bih ga na to podsjetila. mislim da cu poraditi na tome.

neke vrste povrca tocnije, ono sto je od lokalnih proizvodjaca, kupujem i u ducanima, jer mi je bolje kupiti kupus po npr. 5kn u ducanu nego po 7 na placu ako je iz iste zadruge.

osim toga mi imamo i vrt u kojem uvijek nesto ima, makar salate.

ipak se slazem da je PLANIRANJE najvaznije u cijeloj prici. otkad sam pocela raditi jelovnike i planski kupovati, stvarno su mi se osjetno smanjili troskovi u ducanu. iako, mozda nismo pravi primjer za to jer kupujem smao osnovne namirnice, tipa brasno, ulje, tjestenina, riza, konzervirana rajcica, kisela cikla, maslac, krem sir, mlijeko (to nam je palo na cca 3 l tjedno), caj, kava, cokolada, svjezi sir, ocat, parmezan... hocu reci, opcenito malo kupujemo, nemam poriv trositi lovu na stvari koje mi ne trebaju, ne kupujem preradjenu hranu ni gotove proizvode. ako decki pozele vocni jogurt, kupujemo jogurt i voce. manje je vise!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Hej, pa tek sad ti vidim potpis 8) !!! Uz njih troje i vas dvoje velikih 3000kn je super.

Što se marende tiče-uloži u Post-It papiriće i zalijepi TM podsjetnik za marendu. Naravno, kupi No name papiriće: Post-It su skuplji .

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj mim prvotno napisa
    Citiraj Mima prvotno napisa
    A troje nas je.
    Ne pišeš troškove i ne planiraš. Može se proći i s manje. Napravi pametan popis za kupovinu i drži ga se. Plac opravdavam jer i mi volimo svježe povrće i voće, ali pazi da ne kupuješ ono što ti ne treba, a naročito pazi na količine. I zapisuj, isplati se.
    Pišem i planiram, i to već odavno. Ja si niti vremenski ne mogu priuštiti da nemam unaprijed isplanirane namirnice za tjedan dana jer uopće ne stignemo u dućan kroz tjedan. Ja za čitav tjedan imam isplaniran ručak, imam popis stvari koje nam trebaju za doručke za dijete i za nas, sve do detalja. Ne kupujem slatkiše niti bilo kakve gluposti, vrhunac su Pettit Beure keksi za dijete. Ali, svaku stvar koju imamo u kući platimo, nema vrta, nema roditelja proizvođača hrane - ništa takvo. Dodatno objašnjenje je da puno jedemo

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

e, taj dio ću morati i ja početi... :/
    Toplo preporucam.

Netko me pitao za jeftinu struju. Meni je struja stalno ista. Nije poanta u struji nego u kontroli..treba li mi danas jos jedna cokolada i trebam li danas okrenuti jos jednom vesmasinu samo zato sto sutra bas zelim nositi te crne hlace??!
    Cokolada me veseli..zato zbilja jos nisam spremna popisivati sve troskove.
    Pranje vesa me uopce ne veseli pa makar morala dva dana duze hodati u plavim hlacama..
    A za te pare koje sam ustedila na kraju mjeseca kupim jos jedne bijele gace.

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj saška prvotno napisa
    Jel pročitao neko ovu knjigu Sanjin Frlan "Financijski preporod"
    http://financijskipreporod.com/

Baš me zanima tema, a zanimljivo mi je što je autor domaći, pa poznaje domaći teren.
    Mi smo je kupili nakon što smo skinuli prvo poglavlje s neta i pročitali ga. Nije nam žao, ja sam je pročitala već nekoliko puta, napravili smo plan prilagođen potrebama naše obitelji.

Ima više područja koja se u knjizi "obrađuju", što si u većoj frci - to se više isplati imati je. Ima nekih prepirki po forumima u vezi te knjige jer su neke druge knjige stranih autora slične. No, tip je u svojoj knjizi naglasio da je pročitao masu literature o vođenju financija, pa je na osnovu svojeg iskustva i na osnovu života koji se vodi na našem području, napisao knjigu za široke mase balkanske.

Obzirom da sam kao nikad u životu zahuktala u ovoj problematici i odluci da iz dosadašnjih problema napravim ugodan život, iščitavala sam ovaj topik ne bih li naletjela na još koju pametnu.

Moram primjetiti da mnoge od vas žive i ponašaju se upravo onako kako se preporučuje u knjizi, na dobrom ste putu...

Dada, moj duboki naklon, obožavam tvoje postove i nekako nam uvijek, na svoj skroman način, očitaš lekciju!

Stranica 5 od 7 PrviPrvi ... 34567 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •