Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: trebam li nutkati?

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno trebam li nutkati?

halo, ovdje svjeza mama po prvi put u zivotu, malac trenutno ima jos koji dan do punih 7 mjeseci, borimo se s pocecima dohrane.
    buduci da o dohrani malo znam a o nekoj pedagogiji il psihologiji za stolom jos manje, evo pitanja: kad odbija hranu, trebam li ga dalje nutkati?

nekako se ne vidim u buducnosti kao mama koja hoda po kuci za djecom i sopa ih, nutka i pregovara kolko ce zalogaja pojesti, stvarno mi to sve skupa nikad nije imalo smisla (ovo u opisu bi vise bila moja mama), al sad smo tek na pocetku i kad malac jedan dan strusi cijelu kasicu na koju zijeva (radi se o kruski ) a kad pokusam bilo sto novo uvesti, mali nece ni da zine. ni pod koju cijenu. tocno zna da ga pokusavam nasamariti (dajem mu zvecku da je zagrize pa da mu uvaljam zlicu, al nema sanse, on stisne celjusti). sad ne mogu ja reci: dobro, neces, bas me briga, nisi gladan, idemo dalje jer ipak bi bilo u redu da pojede bar 2 ili 3 zlice a on nista. nekako mi je tesko prestati, imam griznju savjesti da nisam nahranila svoje dijete jer to ne znam.
    tako da ponekad pojede cijelu kasicu, danas recimo sam skuhala palentu i nema sanse. onda mi se cini da malcu fali cijeli obrok za xy kalorija a ja nista po tom pitanju nisam poduzela.

i da, palenta nam nikako ne ide, valjda mu se mrvice ne svidjaju...

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja ponudim svaki dan ... neki put jede neki put ne ... u pocetku sam se kao i ti grizla zbog toga, a onda sam sama sebi rekla 'Da je gladna jela bi'
    Na pocetku bi pojela griz-dva, a sad vec pomlati cijelu mrkvu ili vec sto joj dam, ali ako odbije ne uzrujavam se i ne glumim avione-helikoptere-i ostala cuda ... kad rucamo ne igramo se, kad se igramo ne jedemo.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Jedan dan ćeš dati zvečku, drugi dan će tražiti mobiltel, treći knjigicu...a ni samo ne zna što hoće...
    Znam sve. Govorim iz iskustva.
    Kad sam to skužila , prestala sam. Ili se jede ili se igra.

Sa mlađom kćeri otpočetka idem ovako. Mislim- ili jede ili ne jede. Ne skačem oko nje.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kad odbija hranu, trebam li ga dalje nutkati?
    ne
    eventualno probaj opet za par sati
    ili sutra
    ako neće, neće
    ima vremena

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam prestala s nutkanjem treći dan dohrane!
    nije htjela pa sam ju kao zainteresirala s igračkom, pa sam joj uspjela podvaliti jedan poveći zalogaj palente koju je ona oduševljeno u igri na brrr brrrrrrr izbacila po meni!
    ne nutkam!
    ponudim jednom na dan, uglavnom neće ni žličicu!
    da je vrijeme, jela bi!

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

lukava, ne brini...
    Ali i mene znaju pokolebati ili naljutiti kad mi kažu - moraš ga hraniti !
    A on neće i neće - sisa ZAKON!
    Već će oni jesti.....

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja moje stavim u viper,stavim slinček i hranim ih.
    Ako hoće jedu,ako ne ne nutkam,silim,animiram....nema igračaka,ničega.
    Ne želim da hranjenje postane igranje,niti obrnuto.
    Nekad pojedu 2,a nekad 8 žličica,i dalje cicaju i dobiju bocu;dobro napreduju i zadovoljni su...meni je to dobar pokazatelj da sam na pravom putu

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

lukava puščice, nedavno je otvoren topic sličan tvom, Forsirati dohranu? pa ću postove s ovoga iskopirati tamo. Molim da nastavite na njemu, ovaj ključam.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •