Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: prva pomoc-upaljene grudi!

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno prva pomoc-upaljene grudi!

Neznam je li mastis ili nesto drugo..
    Znam da je pisano o tome x puta..ali ja nemrem sad to trazit jedva sam se do kompa dovukla..Nek mi oprosti moderator..

Imala sam upaljene grudi i temp 37.9 prije 2 tj...masirala,dojila,pila paracetamol i proslo za 2 dana.

Sad neosjecam nikakve kvrgice pod prstima(tak da nemam sta "razbijati")ali su one bolne i upaljene(osjecaj probadanja zicom,muke prilikom dojenja),temperatura me slomi..38-39 varira..Stavljam hladne obloge(mokre gaze)pijem parecetamol..ali nista..

Nemam kupusa doma..sto mi jos preostaje..?

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

stavljaj bebu što češće na prsa. koliko često doji? jel ti bude lakše šta nakon podoja?

ukoliko osjećaš veliki pritisak izdoji rukom malo da si olakšaš ali ne previše jer ćeš opet navući proizvodnju mlijeka.

smanji unos tekućine

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

gloria, s obzirom da ti je temperatura dosta visoka i budući da kažeš kako si se jedva dovukla do računala, osjećaš se loše, svakako bih ti preporučila odlazak doktoru.
    Do tada, što češće stavljaj bebu na upaljenu dojku (je li dojka crvena, sjajna), a pokušaj se i ručno izdojiti.

Početno

i ja mislim da bi trebala doktoru a ako ni to nemožeš(ako se previše loše osjećaš) pozovi patronažnu, ona će znati šta da radiš....
    ili zamoli nekoga da ti ode kupit kupus....
    znam, nije ti do šale, ali i to je jedno od riješenja...

lidac2004

Početno

za tako visoku temperaturu bi trebala dobiti antibiotik,tako sam i ja prosla.
    popila sam pola kutije silapena koji mi dok dala i bila sam ko nova...
    naravno uz masiranja i obloge...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Koliko dugo ti to traje?
    Ako ti nije ništa bolje dan -dva, zovi doktora. Meni je moja propisala antibiotike nakon što sam joj opisala problem, pa nisam morala ići tamo nego je MM otišao po recept. Nemoj dugo čekati. Ja sam mislila da će proći bez antibiotika pa sam završila na kirurgiji :shock: .
    Drži se!

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

traje mi od jucer popodne..zvala sam akutno i nista..kazu paracetamol,tusiranje,dojenje..to i radim al temp i dalje 39..zvacu i sutra ak neprestane..pa moraju me primit nemrem ovak danima!kupila sam kupus..

ovdje kazu tople obloge,kod nas hladne-koje cu sad?da bude gore gloria ima plinove i stenje i place citav dan i nemre se pokakat..
    inace kaka 3-4 puta na dan..ima li to neke veze s mojom temperaturom?

sveki kaze da je to zato sto se neizdajam (pa mi se prepune sise)i djetetu dajem "staro"mlijeko koje je u cicama 4 sata..

nekad se desi da nedojim 4 sata jer beba netrazi,spava..inace jede svaka 2-3 sata

ja vise nist neznam..znamjedino da se moram cim prije oporavit..

hvala vam na odgovorima

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

imam doma "Bactrim"(sulfamethoxazole+trimethropin)antibi otik jel mogu to pit?nemam uputstvo za upotrebu pa neznam jel dozvoljen za dojilje..

lidac2004

Početno

Citiraj gloria prvotno napisa
    imam doma "Bactrim"(sulfamethoxazole+trimethropin)antibi otik jel mogu to pit?nemam uputstvo za upotrebu pa neznam jel dozvoljen za dojilje..
    nemoj piti na svoju ruku antibiotike...
    najbolje da ti odes do doktorice,onda te mora primiti....
    nije to za zaje.......
    a ovo kaj tvoja sveki kaze bolje ne komentirati..

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nemaš kvržice, a dojke su ti ipak upaljene, nabrekle i vruće?
    Kad možeš između dojenja masiraj, stavljaj mlake obloge, nije ti potrebno hladnima zaustavljet proizvodnju mlijeka, samo je usporiti, izdajaj se malo, samo da ti popusti napetost, pokušaj bebu sada po noći dok je snena što ćešće stavljati na prsa. Što više masiraj prsa, trudi se da ti budu što mekša, dok ih masiraš možda će ti teći malo mlijeka, to je ok, bitno da ti popusti napetost, da ne dozvoliš da ti se pojave kvrge.
    Da li se ti i neovisno o grudima osjećaš loše? Sada vladaju neke ružne gripe, virusi razni, a neke se manifestiraju samo povišenom temp.? Kakvo ti je opće stanje?

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ti preporučujem, osim što moraš liječniku, stavljaj mlake obloge jer imaš temperaturu bit će ti šok ako staviš baš hladne.

moraš se malo izdojiti da si olakšaš i nudi maloj što češće siku.

bit će sve dobro. i ne pij lijekove na svoju ruku.

pusa.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Uspjela sam se probit na akutno (s tim sto sam slagala da imam temp citav tjedan-tako da su me sad uzeli za ozbiljno)i dobila sam penicilin za 10 dana 2 tabl. na dan.Temp jos uvijek imam, neopada uopce,najvise sto opadne je na 38.Nije strasno,gore je kad se penje, pa me drma groznica(odskacem od poda kao lopta!uf grozno!)
    Dobro, sad cu pocet s antibioticima,pa se nadam brzom oporavku..do tada..ostajte mi dobro i zdravo!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

gloria, znak kako ti je, tocno je tako bilo i kod mene s prvim sinom, temperatura je skakala i do skoro 40 i doktori su tvrdili da to ne moze biti od mlijeka, pa su se bojali da cu dobit sepsu jer da je nesto od posteljice ostalo unutra. pa su me onakvu "svjezu" od poroda ginekoloski isli gledat i skoro me u bolnicu strpali. ali nije, sve je to bilo od mlijeka jer imam stvarno ogromne grudi i jako puno mlijeka a sin je bio lijenčina za sisanje. samo izdajaj, izdajaj. i pij antibiotike. i ja sam ih pila po preporuci lijecnika i sve je na dobro izislo... sto cesce neka sisa, nek visi po cijeli dan na dojci, sve ti je to od mlijeka....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •