Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Cipelice ili tenisice?

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno Cipelice ili tenisice?

Stavljam novu temu jer se ne odnosi na stopala, prohodavanje, uloske...

Dakle, jutros smo ja i MM raspravljali o gorenavedenoj dvojbi. Kako malisu (21 mjesec) oblacim u hlace, najcesce samterice, kad ide na cuvanje kod baka, na nogice idu cipelice do gleznja. Za po doma ima tuticu i papucice. MM smatra da u cipelicama 'cudno' trci (ja to nisam primijetila) i kako zna u setnji malo napucavati i loptu, da je bolje da nosi niske tenisice. Ja mislim da je zimi bolje da ima cvrscu i 'topliju' cipelu. Malisa se ne zali, nisam nikad primijetila da mu ista smeta i da ga cipele ogranicavaju.

Sto im vi najcesce oblacite?

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Zimi visoke cipele (futrane), ako je snijeg čizme, proljeće-jesen tenisice, ljeti sandale na bosu nogu. Obuvam ga kao i sebe.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Oduvijek dajem prednost cipelama nad tenisicama, ako si to mislila.

Istina da mi imamo u rezervi jedan "lakši" par ako se dogodi koji topliji zimski dan, ali ne bi mu trebale smetati visoke cipele, njihovo je vrijeme sada.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ovisi gdje živite.
    Neva ovu od rujna nosi niske tenisice (Puma) i nikada nisam primijetila da joj je zima. Nedavno smo joj kupili i najobičnije gumene čizme jer je željela imati i opremu za pljusak i pripadajuće skakanje po lokvama.
    Mislim da bi joj u podstavljenim čizmicama bilo ipak vruće.

I vama u Splitu i nama u Rijeci obuća za snijeg je nepotrebna.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

mi se držimo ciplelica jer u njima ne izvrće nogu....čim joj stavim nešto drugo odmah dok stoji na mjestu fakinski krivi nogicu u stranu...bad habbit

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj mamanatali prvotno napisa
    Zimi visoke cipele (futrane), ako je snijeg čizme, proljeće-jesen tenisice, ljeti sandale na bosu nogu. Obuvam ga kao i sebe.
    Identično

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Zimi gleznjace , u proljece/jesen patike i niske cipele , u lito sandalice.

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

joj ja sad ovo čitam,moj je stalno u patikama,ja sam sporski tip i patike su jedino što priznajem za obuću!(ne pitajte kako mi je kad se negdje moram ušminkat,nemam naravno što obuti),a to sam izgleda prenijela i na njega 8)
    kaže da su ove druge patike(misli gležnjače),bezveze!

vlac avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

meni se čini da su cipelice i tenisice od proizvođača koji se bave baš proizvodnjom cipela za klince puno bolje od tenisica npr nike, puma, adidas.
    ja ću još neko vrijeme kupovati isključivo cipele/tenisice od Bambija i Frodo!
    Upravo smo kupili prekrasne rozo plave proljetne cipelice od Bambija.
    Ciciban mi nisu tako lijepe cipele i nije HR proizvođač pa ih zaobilazim.

I za papuče moram reći da je važno da su čvrste - čvrsta peta, kad dijete tek počne hodati!!!

Mi smo u zimi nosili više cipele.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Znam da je tema "cipelice ili tenisice", pa sam možda off topic...

Ali, ako može, kaj je s papučicama tj. s obućom u kojoj su u stanu, jaslicama, igraonici i sl.?

Mi imamo Robeez papučice. Kao što znate, to je skroz mekano.Nema čvrste pete niti išta sl. Koliko sam ja shvatila, jedna "struja" ortopeda zagovara takvu vrstu obuće - kao najsličnije bosonogom hodanju.

Hajde, pliz, savjeti

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Bebac nece nista drugo samo robeez.mislim dok je njima udobno ok ali ovisi i gdje zivite i mislim da dobra cipela ne mora nuzno biti naturino ili neka skupa cipela meni je najbitnije da su oni zadovoljni

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja sam za cipelice,mi smo dobili za 1 rođ odlične frodove cipelice toliko su mekane i ugodne, kamo god idemo samo njih nosi.

D 1998.
    I 2007.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

uvijek dajem prednsot tenisicama nad cipelama (dok je bila manja, naravno sto visljem modelu)
    cipelice (gotovo u pravilu) imaju one nepotrebne 'anatomske uloske' koji ne sluze nicemu (i po misljenju naseg ortopeda trebalo bi ih vaditi iz obuce van) a tenisice se cesce mogu naci bez icega, potpuno ravne

i tenisice su obicno sirega kroja pa stopalo u njima lezi tocno kako boi trebalo (sto se kod sirih nogica i viseg rista jako, jako vazno)

kcer je bila tezi ortopedski slucaj i do ovakvog stava smo dosli konzultirajuci izvrsne ortopede na Šalati

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

nosi čizmice Nike što joj je baka kupila a sada joj moram kupiti i patikice-opet Nike-stare male.mi vjerni Nikeu!

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj dane prvotno napisa
    Bebac nece nista drugo samo robeez.mislim dok je njima udobno ok ali ovisi i gdje zivite i mislim da dobra cipela ne mora nuzno biti naturino ili neka skupa cipela meni je najbitnije da su oni zadovoljni
    Dane, a koliko ste vi stari? Naša djevojčica ima 17 mj., prohodala s 15,5 mj., u Robeez.
    Sad kad je vani hladno hoda i u čizmicama; danas konkretno u cipelicama (Ciciban).
    Doma je stalno u Robeez obući - znači mekano, savitljivo, ajmo reć: u tipu baletke (ako netko ne zna kakve su Robeez - a znam da vi ovdje sve znate )

Anledo, ti kažeš, "što manje dijete, to viša obuća"? Jesam dobro shvatila? I to po preporuci ortopeda.

Robeez ne ide u tu kategoriju "visoke cipelice sa čvrstom petom" definitivno.

I sad se ja fakat opterećujem radim li dobro ili krivo

Mame, tate, znalci - molim pomoć u ovim mojim dilemama!

Hvala

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mi smo po zimi u cizmicama ili visokim cipelicama, na proljece u tenisicama (Nike,Puma,Adidas, sve su mi ok),a ljeti u otvorenim sandalicama (ciciban).

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

cipelice. tenisice nemamo niti jedne, a slapice jedne, samo nemam pojma gdje su, negdej se zagubile u spajzi
    cijeli dan je u carapama s abs-om po kuci, a van normalno cipelice, i to gleznjace. cizme isto imamo, al ih je ovu zimu obuo mozda dvaput, i to jer sam stvarno primjetila da teze hoda u njima, al u cipelicama nema problema.

i sad sam mu za proljece kupila dvoje visoke cipelice, malo laganije nego ove froddove zimske, al cemo njih sigurno jos mjesec dana nositi

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja sam tako Tina držala u čarapama ili skroz mekanim, savitljivim cipelicama (kad se počeo pridizati i koračati uz namještaj) rukovodeći se isto time da bude što više kao bos.
    No onda mi je fizioterapeutica sa Goljaka koja radi i kod Sabola rekla da djetetu u fazi prohodavanja treba biti fiksiran skočni zglob da se ne izvrče u stranu i da mu nabavimo prave cipele i papuče (visoke sa čvrstom petom).

vlac avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I mi od prvog dana kupujemo papuče s čvrstim dijelom za petu. Nosi frodo i bambi papuče.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •