-
Vitamini
Uzimaju li vaši mališani nekakve dodatne vitamine (kapsule ili sirup) osim naravno kroz voće i povrće. I ako "DA" onda koje molim?
-
kako sam G dojila samo 4,5 mjeseci uzima kolostrum s probiotikom, a zadnjih mjesec dana zbog učestalih prehlada počela je uzimati omega-3 sirup. Inače sam joj za jačanje imuniteta davala homeopatske kuglice Thymo, ali ih zadnjih par puta nije bilo u ljekarni.
-
uuuu...mi smo puno toga popili od rujna prošle godine kad smo krenuli u vrtić..
daklem. multivitamol od dr.Theissa, pa multiminerali i vitamini od Childlife, pa Floradix ( čini mi se da se tako zove )...
uglavnom ne mogu reći da je ijedan bitno utjecao na zdravlje, al s obzirom da je prebrljivac vjerujem da su doprinjeli njegovoj dobroj krvnoj slici.
Inače po savjetu homeopatice i pedijatrice kad popijemo zadnju bocu odustajemo od tih sirupa i krećemo s probioticima.
Gituljo....mi smo kupili kolostrum s probiotikom od Childlife-a. jel i vi to koristite? ako da koliko dugor vremenski?
a da zanimljivo..i mi dobili te kuglice Thymo, al mi se činilo previše da mu još i to dajem ( koristimo i med i žutu kremu od Petrovića...)
slijedeću sezonu vrtića krećemo isto s omegom!!
da nismo kod iste!?!?
-
moji ne, ali jedu dosta voca i povrca. ja mislim da to nije potrebno.
-
da-Childlife..multivitamini a momentalno ehinacea za imunitet
-
Ja S nedajem nikakve dodatne vitamine.
Mene bi zanimala zašto vi koji dajete, dajete te vitamine? Jel vam pedica preporučila ili ste na svoju ruku odlučile?
-
Osoblje foruma
-
Kakvi vitamini, zašto bih mu to davala? :?
-
-
Mi niš.
Al zato tamanimo voće (jabuke u ogromnim količinama), najviše sezonsko a usput i banane, kiwi, naranče isl.
-
ne, ništa. Mislim da u njima nema ništa dobro, osim hrpe šećera.
-
mi jedemo puno voća i povrća, ali i na prijelazu sezona (konkretno danas smo počeli) uzimamo ehinaceine kapi za imunitet. mislim da su dobre. prošlo proljeće smo prvi put krenuli nakon bronhitisa i antibiotika i do jeseni ni šmrcnuli nisu. na jesen sam malo zakasnila pa je ona tu i tamo malo curkala, ali samo je sve završavalo na tome.
-
svjetlic, nisam joj davala sve od jednom. Sad joj dajem omega-3 od Childlife-a, ali ga ne podnosi baš najbolje. Okus je stvarno katastrofa. Prije tog smo uzeli Omega - 3 sirup od slovenskog proizvođača i bio je odličan, okus kao pikovit.
I da vitamine joj dajem po preporuci pedijatrice, jede puno voća i povrća, ali kako joj se prehlada razvukla dodali smo i vitamine.
-
Ne dajem niti bih davala osim u slucaju stvarnog nedostatka necega.
Gitulja, dobar izvor Omega 3 ti je ulje lanenih sjemenki. Dobru kombinaciju cini sa maslinovim uljem koje je bogato sa omega 6 k. Znaci, kad skuhas varivo ili juhu, dodas par kapi ulja i problem rjesen. Okus se uopce ne osjeti.
-
mi i inače koristimo dosta maslinovog ulja. Ovo je bilo po preporuci pedijatra jer su se viroze samo nastavljale jedna na drugu, krvna slika joj je uredna. Mislim da joj vitamini kao dodatak uravnoteženoj prehrani ne mogu štetiti.
A kako jede sve stvarno dobiva dosta vitamina i kroz prehranu. Trenutno joj je najdraža cikla.
-
Ne. Niti vidim potrebu za tim. Voce i povrce su nasi vitamini.
-
ne. jede raznoliko pa mi nema smisla.
-
Vječna dilema,vitamini da?vitamini ne?moji zaista saroliko jedu a opet sa danasnjim vocem i povrcem ni sama ne vjerujem da dobivaju dovoljno....ipak mislim da ako se konzumiraju vitamini treba biti jako oprezan:jucer sam slucajno imala priliku u rukama imati pikovit(ili tako nekako) od krke i kad sam pogledala sastav...sami E-ovi.Ne čini mi se baš ok!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma