-
kaša od bulgura
još jedna ideja za večeru. s coolinarike, kod nas prozvana "mowgli kašom". ako radite s kravljim mlijekom koje nije slatkasto, možete dodati malo meda.
Sastojci
1 šalica bulgura; oprati
4 šalice sojinog mlijeka
1/2 šalice kokosovog brašna
1 banana; zgnječiti
1/2 žličice cimeta
2 žlice Carobelle (namaz od rogača)
Priprema
U višu posudu stavite sojino mlijeko. Pustite da zakipi.
Dodajte bulgur i kokosovo brašno.
Kuhajte uz često miješanje oko 10 min. ili dok ne primjetite da bulgur počinje upijati mlijeko, pa dodajte bananu i cimet.
Promiješajte, ugasite vatru i premjestite u zdjelice. Ispadnu vam 2 veće zdjelice.
Dok je još vruće na vrh stavite po žlicu Carobelle koja će se pod utjecajem topline razmekšati.
Inspiracija za recept: “Žitarice”, J.B.Pejić. U original ide zobeno mlijeko, pšenične klice (umjesto kokosa), 1 naribana jabuka (umjesto banane), a gotova se kaša pospe prženim lješnjacima ili bademima.
-
nije da ću raditi, ali me samo zanima što je to bulgur
-
i mene zanima, a ne da mi se guglati
-
http://en.wikipedia.org/wiki/Burghul
može se kupiti u dm-u (za one koji bi probali
)
-
izgleda ko mačji pijesak
ali ,dok ne probam, ne znam.....jel tako ?
-
To ti psenica koje je krupno samljevena, krupnije od griza i kuskusa, a onda je nekako parena, tj. termicki obradjena na pari.
-
-
jako je fino (utamanila ostatke za doručak 8) )
-
Ms. ivy, zvuči mljac! Baš ćemo isprobati. Meni je bulgur super, draži mi je od cous-cousa, ali sam ga do sad koristila samo u slanim kombinacijama- super mi je ljeti u nekoj salati
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma