Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: kaša od bulgura

  1. #1
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno kaša od bulgura

    još jedna ideja za večeru. s coolinarike, kod nas prozvana "mowgli kašom". ako radite s kravljim mlijekom koje nije slatkasto, možete dodati malo meda.

    Sastojci
    1 šalica bulgura; oprati
    4 šalice sojinog mlijeka
    1/2 šalice kokosovog brašna
    1 banana; zgnječiti
    1/2 žličice cimeta
    2 žlice Carobelle (namaz od rogača)

    Priprema
    U višu posudu stavite sojino mlijeko. Pustite da zakipi.
    Dodajte bulgur i kokosovo brašno.
    Kuhajte uz često miješanje oko 10 min. ili dok ne primjetite da bulgur počinje upijati mlijeko, pa dodajte bananu i cimet.
    Promiješajte, ugasite vatru i premjestite u zdjelice. Ispadnu vam 2 veće zdjelice.
    Dok je još vruće na vrh stavite po žlicu Carobelle koja će se pod utjecajem topline razmekšati.

    Inspiracija za recept: “Žitarice”, J.B.Pejić. U original ide zobeno mlijeko, pšenične klice (umjesto kokosa), 1 naribana jabuka (umjesto banane), a gotova se kaša pospe prženim lješnjacima ili bademima.

  2. #2
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    nije da ću raditi, ali me samo zanima što je to bulgur

  3. #3

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    9,951

    Početno

    i mene zanima, a ne da mi se guglati

  4. #4
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    http://en.wikipedia.org/wiki/Burghul

    može se kupiti u dm-u (za one koji bi probali )

  5. #5

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    9,951

    Početno

    izgleda ko mačji pijesak

    ali ,dok ne probam, ne znam.....jel tako ?

  6. #6
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    To ti psenica koje je krupno samljevena, krupnije od griza i kuskusa, a onda je nekako parena, tj. termicki obradjena na pari.

  7. #7
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    to je zapravo radni materijal za kus-kus
    recept zvuci izvrsno

  8. #8
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    jako je fino (utamanila ostatke za doručak 8) )

  9. #9

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Postovi
    679

    Početno

    Ms. ivy, zvuči mljac! Baš ćemo isprobati. Meni je bulgur super, draži mi je od cous-cousa, ali sam ga do sad koristila samo u slanim kombinacijama- super mi je ljeti u nekoj salati

  10. #10
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    ja sam probala. stvarno je fino.
    danas sam pravila sve sa rodinih recepata

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •