Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: kako perete brokulu?

  1. #1

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    864

    Početno kako perete brokulu?

    danas sam skuhala jako finu juhicu s puno povrća. već je bila skoro gotova kad sam ugledala malu mušicu kako pliva po površini i budući da nisam tako gadljiva da bacim cijelu juhu zbog neke tamo mušice izvadim ju i nastavim krčkati. kad ispliva još jedna. hm. izvadim i nju i pogledam malo bolje. ugledam još jednu. pa još. i još. nije mi vrag dao mira pa sam čeprkala i lijepo ih vadila jednu po jednu da vidim dokle će. onda sam ugledala jedan cvjetić brokule i u njemu hrpu tih mušica i odustala i poslala juhu u wc školjku.
    brokulu dosta često kuham, ali nikad mi se tako šta nije dogodilo. operem ju tako da je narežem na cvjetiće i namočim u dvije vode i svaki put ostavim po par minuta da stoji. nemam ideju kako da je temeljitije operem.

  2. #2
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    ja uzmem brokulu i zakisam je u vodu

    ako ISTA ispliva na povrsinu vratim je u frizider i cekam da je mm izvadi i nesto skuha od nje i tad vec nadjem nacin kako da taj obrok mimoidjem

  3. #3
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Nije to ništa, ja sam skoro nahranila dijete gusjenicom iz brokule iz maminog vrta Zelena gusjenica, zelena brokula, skužila sam tek na žlici .

    Obično je razrežem i ostavim desetak minuta potopljenu u slanoj vodi (to sam počela nakon nemilog događaja).

  4. #4
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Obično je razrežem i ostavim desetak minuta potopljenu u slanoj vodi (to sam počela nakon nemilog događaja).
    ovako

  5. #5
    Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Postovi
    3,803

    Početno

    Ja je perem pod mlazom vode (i čak malo pročeškam rukom po frizuri) - mislim da se tako može malo bolje isprati, nego da samo stoji u vodi.

  6. #6

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,467

    Početno

    I ja brokulu (kao i karfiol) uvijek razrezem prije pranja i pregledavanja.

  7. #7

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    Citiraj ivarica prvotno napisa
    ja uzmem brokulu i zakisam je u vodu

    ako ISTA ispliva na povrsinu vratim je u frizider i cekam da je mm izvadi i nesto skuha od nje i tad vec nadjem nacin kako da taj obrok mimoidjem


    Super!

  8. #8
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ajme, kako ste temeljite.
    ja je iskidam na cvjetiće, operem svaki zasebno i onda još prijeđem mlazom po svima zajedno u cjedilu.

    ili su mi godine načele vid ili u mojim brokulama nikada ništa nije bilo :shock:

  9. #9
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    zato jer kupujes povrce u trgovini

  10. #10
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    hm, pa meni se ovo tvoje čini temeljitije, apricot.

    I ja tako perem brokulu, cvjetić po cvjetić pod mlazom, i onda još sve zajedno u cjedilu.

  11. #11
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj ivarica prvotno napisa
    zato jer kupujes povrce u trgovini
    aha, a na trgovini ima naljepnica: gamadi ulaz zabranjen

    moguće...
    vjerojatno...
    ali, kupujem i na tržnici

  12. #12
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Otkako kupujem povrće na placu ili u trgovini, rijetko nalazim gamad.

    Zato se sjećam kak sam ispirala biljne uši maltene jednu po jednu s blitve izrasle kod mame u vrtu ili kak sam rezala poriluk na male kolutiće i razdvajala svaki režanj kako bih očistila crviće koji su te godine navalili na poriluk (to je bila vražja volja, ali baš mi se taj dan jelo to i onda sam pribjegla tako drastičnim mjerama). Kad se toga sjetim, pitam se čime je sve špricano povrće kad u njemu ama baš ničeg nema :?

  13. #13
    Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Postovi
    4,570

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    ajme, kako ste temeljite.
    ja je iskidam na cvjetiće, operem svaki zasebno i onda još prijeđem mlazom po svima zajedno u cjedilu.

    ili su mi godine načele vid ili u mojim brokulama nikada ništa nije bilo :shock:
    Ovako i ja

  14. #14
    retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    zemlja neizlazeceg sunca
    Postovi
    1,599

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    ja je iskidam na cvjetiće, operem svaki zasebno i onda još prijeđem mlazom po svima zajedno u cjedilu.
    Tocno ovako i ja.
    No bas danas sam bila kupila zamrznutu brokulu..to nista nisam pregledavala samo sam utrpala u vodu. Puno manje posla..okus isti..a za vitamine me boli dzon.

  15. #15
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno

    ja ju operem, izblanširam, ubacim u hladnu vodu - a tek onda nešto kuham od nje

    ako je meso slučajno u prilogu - sigurno ne ostane nakon ovakve obrade

  16. #16
    retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    zemlja neizlazeceg sunca
    Postovi
    1,599

    Početno

    Neki dan sam u karfilolu nasla male puzeve. Bljak!
    I brokulu i karfijol nastojim trgat na sto manje cvjetice tako da mogu sto bolje proucit ima li kakvih stanovnika uoklolo.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •