Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 143

Tema: Jesenje bebe 2005. (22. dio)

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Eeeeee, da, godine su tu pa sam zaboravila jednog raznjež smajlića za malu braću. Ja uopće ne smijem blizu beba, odmah me nešto zagrije u trbuhu i pluća se napušu (al' sam vam opisala osjećaj ).

Mi smo vam bili jučer na nekoj pretrazi za vrijeme koje Eva treba spavati. Digla sam ju rano, bile smo dugo na zraku i dali su joj klizmu za opuštanje. A moje dijete se lijepo pokakalo i juriš po hodnicima Propade pretraga!

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj MBee prvotno napisa

Mi smo vam bili jučer na nekoj pretrazi za vrijeme koje Eva treba spavati. Digla sam ju rano, bile smo dugo na zraku i dali su joj klizmu za opuštanje. A moje dijete se lijepo pokakalo i juriš po hodnicima Propade pretraga!
    Eva, legendo!
    Jeste to radili EEG? Kada ga je Zach radio prije mjesec dana inzistirali su da spava - doduse cicao je i spavao.

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ma Eva je zakon, ko bi joj stao na kraj! :D

Sanjam, super za principessu!

A Noi sretan rođendan!!!

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj momze prvotno napisa
    Jeste to radili EEG? Kada ga je Zach radio prije mjesec dana inzistirali su da spava - doduse cicao je i spavao.
    Ne, evocirane slušne potencijale. Mora ležati na leđima i ima prikopčane tri elektrode i velike slušalice na ušima. Ona nije navikla tako spavati, spava na trbuhu sa guzom u zraku.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Eva, majstorice
    Annie, puse za tvoje krasne dečke i, k'o što reče Odra, i ja bi tako
    MBee, točno kužim što hoćeš reć, zapravo si dobro opisala
    Mi se selimo kroz dva tjedna, na poslu posebno zahtjevno razdoblje (al danas sam izborila jednu veeeliku bitku pa sam si sva važna), Ela u nekoj ludoj 'fazi', MM isto ... ima da se razletim, ukratko.
    Najvažnije, nema više pelena :D Samo noću, a i to mi se buni da neće a ja lijena za extra buđenja sad još i radi pišanja
    Kad će ta naša djeca počet spavat :?

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Eva
    Annie, jelda da je super kada ih vidiš zajedno, vjerujem da odmah zaboraviš na sve ostalo
    Sanjam, jeste izabrali ime? Što Ivan kaže na seku?

Lola je postala Milion dollar baby, u srijedu je zaradila šljivu ispod oka, krivac su stepenice.

Definitivno se iselila iz našeg kreveta, dođe ujutro na porciju cike i maženja, svaki dan je sve mudrija, ima takve provale da ostanemo paf kada nešto kaže. Psuje, ignoriramo ju i nadam se da će ju proći.

Obožava fimo, play doh, sve vrste materijala za oblikovanje, uživa raditi s rukama.

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

i Noa obožava mijesiti tijesta razna i slikati sa temperama,stavim joj boje u paletu i ona tapka sa prstima,kistom s čim stigne.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Za Lolu i sljivu..

sanjam, 4 i po kile..pa jel vec sad tesko s tim trbuhom?

Annie, kako uho jeli bolje?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Je, Roko je bolje, hvala. Odlučila sam da bude jedno vrijeme doma. Danas sam išla prvi put s obojcom u park. Kad sam ih napokon spremila, R je kakao , pa opet skidaj obojcu i ispočetka...

A sad je počelo razdoblje kad moramo full otvorit oči - zadnja 2 dana smo i MM i ja bili doma, a jučer je Roko cijelom dužinom legao na Dominika (koji je bio na trbuhu) jer se tak inače igra da legne na MM.
    Danas je,kao pravi veliki brat, podjelio kinder čokoladu s njim. Mrak mi je pao na oči kad smo Dominiku iz usta vadili čokoladu...

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Annie oprosti al za cokoladu
    drago mi je da je Roku bolje,nadam se da ce tako i ostati

a sefica je kao i uvijek bila i ostala 8)

sanjam :D

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nama su upravo otišli frendovi sa 4-mjesečnim downićem i baš me zanimalo kako će se Eva ponašati prema njemu. Osim što ga je silno pokušavala hraniti kokicama uopće nije pokazivala interes. Čak nije ni bila ljubomorna dok sam ga mazila i nosila. A ja sam se baš izguštirala, sve mi je toplo oko .

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Bok curke,

Eva i Roko su stvarno provale, baš sam se nasmijala od srca.

Kejt bravo za pelene :D
    Zašto misliš da bi se trebali buditi zbog piškanja? Meni osobno je to nekak bezveze, i zbog nje i zbog tebe. Samo se razbudiš i razmrdaš san. Jel curka ima mokru pelenu ujutro?
    Ja sam čekala dok se ne desi nekoliko spontano suhih pelena par noći za redom. A to se desilo vrlo brzo nakon što smo skinuli dnevnu. Međutim kak nisam imala nepropusnu plahtu nisam joj odmah skinula tu noćnu pelenu. I što se desilo? Par suhih noći pa pokoja popišana. A onda sam skužila da je pelena zapišana pred samo jutro, iz gospodičnine komocije. Skužila sam po tome što je pelena bila još topla kad bih ju skinula ili bi mi V rekla onak ponosno "pišam".
    A onda buba skinula sve i od onda suho. Odmah ujutro traži ići na wc.

la11 I V najviše voli trackati s onim bojama za prste. Al to mi nekako messy previše pa ne radimo baš to prečesto. Bojice ili pastele ju ne zanimaju baš previše. Al ova ideja sa temperama i paletom i kistom mi se super čini

Ostalo kod nas nema ništa posebno. I mi muku mučimo već 2 tjedna s upalom uha, koje je i dalje crveno i nakon antibiotika. Tak da ne ide u vrtić, nismo išle ni van u šetnje pa sam na momente luda.
    Inače polako se bliži grand finale, evo ja ušla u 37. tjedan. Veselim se a opet me na momente uhvati strah kak će sve to skupa izgledati s njih dvoje malih.

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ljudi..bubimira, Annie...

Nama je stvarno, nakon prve popijene ture homeopatskog lijeka, uho prestalo biti crveno (do tada, 3 upale uha u četiri mjeseca, bubnjić stalno crven)!!

E sad, je li to puka slučajnost ili nam je homeopatija stvarno pomogla, ne znam..ali vrijedi pokušati!!
    Da ne bi ispalo da ja tu sad nešto zagovaram, radim neku reklamu, htjelča bi baš da se javi mamanatali (btw. dugo ju nisam čitala) jer je i ona išla s malim kod homeopata zbog sličnih razloga...

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Shiny prvotno napisa
    Ljudi..bubimira, Annie...

Nama je stvarno, nakon prve popijene ture homeopatskog lijeka, uho prestalo biti crveno (do tada, 3 upale uha u četiri mjeseca, bubnjić stalno crven)!!
    A što da ti kažem... Svi antibiotici koje smo mi do sad pili su bili zbog uha.
    O homeopatiji nezam ama baš ništa, neznam niti jednog liječnika-pedijatra homeopata. Nema niti jedan nama u blizini; nemam nikog bliskog tko je koristio homeopatiju i tako... nikako da krenem u tom smjeru.
    Ajd nam ti napiši nešto više iz svog iskustva. Jel ste to samo jednom bili ne pregledu ili ste našli homeopata kod kojeg stalno idete?

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

bubimira, poslat ću ti pp s nekim kontaktima (Annie već jesam) tako da ne zapričavam topic bezveze ak' nekog ne zanima..a svoje iskustvo ću ti poslati
    večeras ili sutra...

..i ja sam bila skeptična...

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

A i zaviri malo na "što kaže priroda" pa si pročitaj o homeopatiji i iskustvima drugih...

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Shiny prvotno napisa
    ..i ja sam bila skeptična...
    Ma nisam skeptična, nego jednostavno neznam nište o tome.
    Znam da postoji i to je to. Nisam nikad bila u kontaktu s nekim tko bi mi malo više o tome rekao ili prenio svoja iskustva pa nisam ni puno čitala o tome.
    Može na pp, vrlo rado!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Shini, a jesi našla onaj kontakt koji si mi obečala?

Bubimira, pa ti tako sitno brojiš! Ne brini, bit će super!

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Annie, sorry, nisam još...fakat čudno...sad ću odmah cimnuti MM-a da sutra žica broj!!!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Frida prvotno napisa
    Sanjam, jeste izabrali ime? Što Ivan kaže na seku?
    Pa najvjerojatnije ce biti Petra. To je meni prije bilo ime broj jedan, ali sam odustala jer mi je muz Petar. Moji prijedlozi su bili Nika, Paola, Mirta ali je MM stavio veto i naucio Ivana da je beba u maminom trbuhu seka Petra (u Ivanovoj interpretaciji seka Peja). Nekako sam i ja prihvatila taj izbor ali kako sam trenutno ljuta na MMa ponovno su u igri moji izbori . Kada odlazim na posao uvijek dobijem pusu od IVana, zadnjih mjesec dana samoinicijativno je uveo i pusu za seku , prije spavanja obavezno mazemo seku Peju (da nema Ivana mama bi zbog ljenosti sigurno imala strije), svima pusta snimku 4D ultrazvuka svoje seke... vidjeti cemo kada se stvarno fizicki pojavi da li ce jos uvijek biti njezan.

Sto se tice velicine mog trbuha stvarno je pozamasan, mnogi misle da trebam roditi svaki cas, ali da kucnem jos uvijek ne osjecam da mi smeta jako (Ivan me trenira). Inace moji su otvorili kladionicu kolika ce biti ova beba. Vrlo su ozbiljno shvatili natjecanje, tako da se neki sluze i smicalicama - seka me trazila Ivanove velicine i tezinu u ovim tjednima

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Sanjam...divnooooo
    I Petra je baš divnooo ime...
    ...al ako si ljuta na muža, sigurno si ti u pravu, pa podržavam i tvoja imena

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ajme bubimira, pa ti si zbilja pri kraju :D

annie, to je samo faza. noi sam objasnila da david nema zube pa ne može jesti sve što i on i to je prošlo ok. sad nastupaju opet problemi kako smo počeli s dohranom.
    sad smo se i skroz opustili, što je ovaj veći, sve su si više kompa, pa nema brige.

mi smo imali jedan izlet s vodenim bojicama.
    od tad - samo perivi flomasteri i pastele.
    i naravno - plastelin.

i, još uvijek smo u peleni. :/

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj ra prvotno napisa

mi smo imali jedan izlet s vodenim bojicama.
    od tad - samo perivi flomasteri i pastele.
    i naravno - plastelin.
    :/
    noa stalno crta sa vodenima,a sada su joj zanimljive i tempere.
    jedino šta neznam kako oprati tempere sa robe.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Evo cure drage malo i mene,

često mislim na vas iako se ne javljam, tu i tamo malo pročitam da vidim kak ste,

malci su na m stvarno narasli...

mi smo u proizvodnji već nekoliko mjeseci za drugu bebu, htjeli bi curicu, ali dođe vještica pa budem tužna...,

Annie, bit će bolje, mi smo isto imali takvu fazi bolest na bolest ali je prošlo, i ja dižem glas za homeopatiju ili bar neki dobar imunobuster

Karlo isto psuje, nismo uspjeli skužiti od koga mu to, nije da nikad ne opsujemo ali.. uglavnom to je p.m. i skakuče ispred mene skroz dok ne obratim pažnju, ja se prvo pravim da ne kužim al on je uporan pa ipak kažem da to nije lijepo... Momze, baš ću ga probat pitat šta to znači, svidjela mi se tvoja taktika

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj bubimira prvotno napisa
    A onda sam skužila da je pelena zapišana pred samo jutro, iz gospodičnine komocije. Skužila sam po tome što je pelena bila još topla kad bih ju skinula ili bi mi V rekla onak ponosno "pišam".
    To i meni Ela veli, baš tak 'Pišam'
    A niš, probat ću baš da vidim što će bit
    Svi, pusa
    Irena, super da si se javila

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Kejt probaj, nemaš kaj izgubiti.
    Jedino tu i tam koje presvlačenje posteljine u sred noći na koje moraš biti spremna. Drugačiji je nijma osjećaj u peleni i bez nje, definitivno.
    Ima u hospitaliji za kupiti one nepropusne plahte za kojih stotinjak kuna pa bar madrac sačuvaš.

Nego kad je dan D? Trebate kakvu pomoć?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Zlatna si, Buba, thnx, javit ćemo se ak će šta trebat dok se ne uhodamo. Od subote smo Zaprešićanci :D I susjedi :D Čim se malo raspakiramo, fešta

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Kejt, cestitke na novom domu!! :D

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kejt drzim fige da selidba prodje sto bezbolnije!

Jel ima mozda jos netko osim mog Ivana tko je ufazi ne kupanja? To traje vec dva tjedna, nemam pojma sto je razlog, prije se obozavao kupaci a sada ga svakih nekoliko dana na silu uz deranje malo poplahnemo

Jucer sam mu se tako nasmijala! Zbunili smo dijete duplim imenima! Duga je to prica ali ukratko: moj tata ima dva imena Filip i Miron-obitelj ga zove Miron a svi ostali Filip. I Ivan je prihvatio dida Filip jer mu je bilo jednostavnije za izgovoriti. Sada ga pola dana cuvaju moji mama i tata i mama pretezno tatu zove dida ali kad se on ne odaziva ili nesto slicno ona se vjerojatno zadere Mirone. Poanta je da nam je u gostima bila moja prijateljica s malenim Filipom i njih dvojica su se bas lijepo igrali. Ivan ga je zvao Fiipe dodi, dodi tu a ako ovaj nebi trzao moje bi dijete zagrmilo Miiioneee

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

mi smo prošli duuuuugu fazu nekupanja i nepranja kose ,bilo je deranja i bacanja kao da joj neznam šta radimo,sada je ok.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

R. se obožava kupat, ali kosu ne da prati za ništa.Kad ga pitam "hoćemo prati kosu?" uredno mi kaže - "Ne ja. Do može."

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

R si je upravo nalakirao nokte s flomićima. Ne znam samo od kud mu to, ja nemam nikada nalakirane nokte. Jel zna tko kak da mu to skinem? S vodom ne ide, s acetonom ne ide... :?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Annie, ne znam kak da skineš al sam se nasmijala

Kejt, ajme čestitam, pretpostavljam da ćemo se onda i konačno vidjeti (pretužno da se trebaš odseliti za to)

Karlo nema ništa protiv kupanja ali pranje kose je uz urlike, i niš ne pomaže.

O skidanj pelena još ne razmišljam iako mi ih je stvarno već dosta, ali K ne prijavljuje ništa još...

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Buba takoder nije odusevljena pranjem kose..a posto kose ni nemamo nije problem.
    Annie, pada mi napamet malo sode i limuna iscijedi i neka namace prstice unutra. Ma za par dana ce to otic s pranjem ruku.
    Mi imamo flomice koji se peru vodom i to relativno lako ide dolje.. Neki dan je sjedila na tuti i kao bojala bojanku..pa je odlucila i sebe malo pofarbati..cijela se isarala. Tak mi je bila slatka.

sanjam, za Mirona
    Klinci su legende!

Kejt, sretno s selidbom!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj sanjam71 prvotno napisa
    Jucer sam mu se tako nasmijala! Zbunili smo dijete duplim imenima! Duga je to prica ali ukratko: moj tata ima dva imena Filip i Miron-obitelj ga zove Miron a svi ostali Filip. I Ivan je prihvatio dida Filip jer mu je bilo jednostavnije za izgovoriti. Sada ga pola dana cuvaju moji mama i tata i mama pretezno tatu zove dida ali kad se on ne odaziva ili nesto slicno ona se vjerojatno zadere Mirone. Poanta je da nam je u gostima bila moja prijateljica s malenim Filipom i njih dvojica su se bas lijepo igrali. Ivan ga je zvao Fiipe dodi, dodi tu a ako ovaj nebi trzao moje bi dijete zagrmilo Miiioneee
    Tako i moja nećakinja Mia zove mog sina Mia jer on nju tako zove )) (ima 18 mjeseci)

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

noa svaki dan mora sjediti na tuti i slaže kockice ili boja i sjedi dok joj noga ne utrne i onda kaže da su joj bubice u nogama.

a flomastere imamo samo perive sa vodom.
    i pišanja po noći smo se riješili daaaavno.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Uspjeli smo. Limun, detergent, sapun i voda i sve zajedno. Ima još malo, ali to je super kak je bilo

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Znaci limun je pomogao bar malo?!

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Eva još nije došla u fazu NEkupanja. Silom ju vadim iz kade kad se sva smežura, još uvijek ciči od sreće na bebama-ribama i opčinjena je vodom općenito. Pranje kose ne voli ali kako je ima malo brzo smo gotovi pa prođe prilično tiho.
    Danas sam ju vodila na posao jer ju baka nije mogla čuvati i svi su komentirali kako je dobra. Ja sam ostala :shock: jer ne znam kakva su onda druga djeca koju oni znaju. Šefica je razmažena, tvrdoglava, od one djece koja bace sve ako ne dobiju ono što žele a ja nažalost zbog manjka živaca često idem linijom manjeg otpora. Svi nešto govore prednost je roditi kad si stariji i iskusniji ali u mom slučaju to zaista nije istina. I iz nekog razloga čini mi se da je najzločestija kad ju ja čuvam. Svima drugima je bolja nego meni :?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Hvala, cure moje
    La, kak ste se riješili noćne pelene? Je l i to samo dođe ili treba nešto? Eli bude ujutro mokra i sigurno je da ju popiša ujutro, sad popiša li ju i tokom noći, pojma nemam, a ne da mi se isprobavat jer sam ionako neispavana i umorna. Ako ima kakav trik (a da ne zahtijeva velikog majčinog angažmana ) samo dajte
    Irena, vidimo se, naravno. Valjda nam je sad neko ludo razdoblje i tebi i meni pa se ni ne čujemo. Morat ćemo opet na porodiljni pa ćemo se družit, vidim da ste se vi i fakat primili posla. Meni je do sad izgovor bio stan, sad već imam nove, bezveze.
    Mironeeeee, je zakon, fakat su tek sad najjače te njihove provale
    MBee, tako je i meni Ela 'najzločestija', zna di može, i znaš šta, čini mi se da je to i najprirodnije, mislim to da je mama 'najmekša'
    Za perive flomiće nisam ni znala, dok nam Školjkica nije kupila, tenk ju, koji spas.

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I mi još uvijek ne skidamo pelenu, prijavi uredno sve što u nju radi, ali neće na wc ni na lonku, ni u ludilu. Tu i tamo uspijemo ga dobiti, ali u stvari ni ne inzistiram puno da ne dobijem kontraefekt.

Što se tiče kreativnosti, vrhunac su nam plastelin i perivi flomasteri. Ali još uvijek šara bez veze.

A uspavljivanje - koma koma koma! Ne znam kad će moći zaspati sam, mirno, za 15-ak min. (nema veze, ja ću ležati kraj njega, to mi je lijepo, ali da ne moram ljuljati, premještati, smještati, plesati i sve to nekih sat vremena)

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

kejt,noa je naprije prestala sama pišati po noći u pelenu i tek onda sam joj počele skidati i preko dana,to je bilo još u 7 mj, od onda se možda 3-4 puta po noći popišala i to kada je bila prehlađena. :D

šta se tiče uspavljivanja,nemoramo ju ljuljati i tome slično.
    legnem s njom i moram joj čitati knjigu. ima jednu o princezama i to svaku večer čitamo i nakon 15-20 min zaspi.ali nema šanse da zaspi prije 22 h.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

i kod nas su jos uvijek pelene "in"
    cim me vidi da se priblizavam sa tutom u rukama odma pobjegne

a kupanje i pranje kose nam protice bez suza,obozava da se sam tusira na kraju pa tako isperemo i kosicu

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Kejt super za selidu, baš sam sretna zbog vas!

Lola je skroz bez pelena od rujna prošle godine, ako se noću popiški presvučem ju, najčešće se ni ne probudi.

Zadnja dva tjedna spava sama, uspavljuje se uz priču ili se se samo stisne uz tatu u dnevnom i začori.

Ne voli prati kosu, kupanje obožava, kupala bi se svaki dan.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ajme, Lola nam je zaista velika cura...

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Zašto više nitko ne stavlja friške fotke?
    Ja baš volim gledati kako su slatki i odrasli. Baš me zanima kako vam hahari(ce) sad izgledaju.
    I kako se na kraju zove Školjkicina damica?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Leona se zove mala slatkica.

Mi imamo nove fotke. Hm,ali ih nemam u potpisu. http://public.fotki.com/mojeblago/ (pass:annie)

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj momze prvotno napisa
    ajme, Lola nam je zaista velika cura...

Je, nekako je naglo "odrasla" u zadnjih mjesec dana, malo mi fali moje malo djetešce

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj MBee prvotno napisa
    Zašto više nitko ne stavlja friške fotke?
    Ja to ne mogu smanjiti..jednostavno mi ne ide...
    a bed mi žicati stalno Annie da mi smanjuje fotke

btw. Annie, još niš od broja..

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ma daj, Shiny, šalji, smanjim ti ja

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •