Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Cjepivo 5 u 1 u obveznom kalendaru????

SpOOklica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Cjepivo 5 u 1 u obveznom kalendaru????

Evo prijateljica mi kaze da je procitala danas da je 5 u 1 usao u kalendar cijepljenja za svu djecu. Nama je termin za koji dan trebali smo se danas cijepiti ali smo bolesni, pa ima li tko precizniju info?

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

5 u 1 ide na teret HZZO-a za bebe rođene 2008.
    a bebe rođene prije plaćaju kao i do sada,
    stoga kao i do sad imaš izbor, 5 u 1 ili standardno

mama_28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Da li je ovo informacija iz HZZO-a? Koliko je izvor pouzdan?

Kako to da porodiljne naknade za prvih 6 mjeseci isplaćuju u punoj plaći u 2008. (ako te to zatekne) i za početak rodiljnog dopusta u 2007., a kod djece prave razliku? Kako mi to nije fer!

A koliko mi svi zaposleni izdvajamo iz svojih plaća za to naše jadno zdravstvo!

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ovo što kaže ivaa je provjerena informacija

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni je to pedica rekla prije 3 mjeseca.

Sandrij2 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Re: Cjepivo 5 u 1 u obveznom kalendaru????

Citiraj SpOOklica prvotno napisa
    Evo prijateljica mi kaze da je procitala danas da je 5 u 1 usao u kalendar cijepljenja za svu djecu. Nama je termin za koji dan trebali smo se danas cijepiti ali smo bolesni, pa ima li tko precizniju info?
    Navodno (informacija iz druge ruke) danas u Novom Listu piše da će cjepivo biti besplatno za SVU djecu koja se cijepe u 2008.godini.

I ja bih voljela da nam netko potvrdi ovu informaciju. Anyone?

Sandrij2 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj kloolk prvotno napisa
    http://www.glas-slavonije.hr/rubrika.asp?rub=1&ID_VIJESTI=85761
    To je vijest od 11.1., a u NL od danas.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam prvo mislila da je za sve, a kad je krenulo da nije, pa ovo pa ono, odlucila cijepiti je i platiti

m.a.r.t.y. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

jučer smo bili kod pedijatrice i rekla je da je to cjepivo trebalo biti besplatno za sve bebe cijepljene od 1.1.2008., ali je zbog tehničkih problema prebačeno na cjepljenja od 1.4.2008.

mi ćemo s prvom dozom početi za mjesec dana, pa možda nam treća doza bude besplatna

e sad, da li će tehn. problemi do tada biti otklonjeni, pitanje je (u što čisto sumnjam)

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

m.a.r.t.y. , nemorate s prvom početi slijedeći mjesec, možete komotno čekat do četvrtog mjeseca da ne plačaš sve..

Sandrij2 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Evo, mi danas platili, ali nam je pedijatrica rekla da sljedeće čekamo do 1.4.2008. kad bi konačno trebalo biti besplatno.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Vjerovatno nisam na pravom mjestu, ali evo mog pitanja : zna li netko do kada se može odgoditi 3. cjepljenje 5u1? Prvo smo primili s 3 mjeseca, drugo s 4,5 i imali smo reakciju - temperatura 38,9. Čula sam da je nakon 3. cjepljenja reakcija najčešća pa bih htjela odgoditi što je kasnije moguće. Naravno, i tih 480kn mi sada ide u prilog. Zna li netko pouzdano koji je zadnji rok, odnosno najveći razmak između 2. i 3. cjepljenja?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Vjerovatno nisam na pravom mjestu, ali evo mog pitanja : zna li netko do kada se može odgoditi 3. cjepljenje 5u1? Prvo smo primili s 3 mjeseca, drugo s 4,5 i imali smo reakciju - temperatura 38,9. Čula sam da je nakon 3. cjepljenja reakcija najčešća pa bih htjela odgoditi što je kasnije moguće. Naravno, i tih 480kn mi sada ide u prilog. Zna li netko pouzdano koji je zadnji rok, odnosno najveći razmak između 2. i 3. cjepljenja?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi danas bili na cjepljenju, ja trazila i platila procisceno.
    Dosla doma i pricam to svekrvi koja je doktorica, radi u HZZO-u u komisiji i jaaaaako je dobro upucena u sve nove zakone. Uglvnom, ona se cudom cudi zasto sam ja platila jer kao, to uopce nije besplatno samo za bebe rodene u 2008 nego za sve. Cak kaze da su se zalili na novinare koji su to krivo prenjeli.
    Ljutila se jer mi pedica nije izdala racun jer bi ona otisla k njoj po povrat novaca. A i, mozda niste znale, pedijatrima je ustvari zabranjeno naplacivati cjepivo, oni koji hoce procisceno, trebali bi si sami kupiti u ljekarni a pedijatrov posao je samo da ga da bebi.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja imam racun, to znaci da mogu traziti povrat novca, joj sad moram sao jos razmisliti koliko imam volje i zelje i hrabrosti :/ . mozda uvlim MM-u taj posao

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

selim na zdravlje djece a onda neka moderatori odluce sta ce s ovim topikom

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    Mi danas bili na cjepljenju, ja trazila i platila procisceno.
    Dosla doma i pricam to svekrvi koja je doktorica, radi u HZZO-u u komisiji i jaaaaako je dobro upucena u sve nove zakone. Uglvnom, ona se cudom cudi zasto sam ja platila jer kao, to uopce nije besplatno samo za bebe rodene u 2008 nego za sve. Cak kaze da su se zalili na novinare koji su to krivo prenjeli.
    Ljutila se jer mi pedica nije izdala racun jer bi ona otisla k njoj po povrat novaca. A i, mozda niste znale, pedijatrima je ustvari zabranjeno naplacivati cjepivo, oni koji hoce procisceno, trebali bi si sami kupiti u ljekarni a pedijatrov posao je samo da ga da bebi.
    Krivo ti je rekla svekrva.
    Ne možeš tražiti povrat novca jer se novi kalendar ne primjenjuje od 1. 1. , već od 1. 4.
    Neka provjeri u svojoj centrali. -Jer oni su ti koji su tako odlučili.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa
    ja imam racun, to znaci da mogu traziti povrat novca, joj sad moram sao jos razmisliti koliko imam volje i zelje i hrabrosti :/ . mozda uvlim MM-u taj posao
    možeš tražiti, ai nećeš dobiti.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mayda prvotno napisa
    Ne postoji maksimalni razmak. Ali što kasnije dijete dobije treću dozu, kasnije će biti zaštićeno.
    Odnosno, dulje će biti pod rizikom da oboli od bolesti protiv kojih se trebalo cijepiti.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

A koliko mi svi zaposleni izdvajamo iz svojih plaća za to naše jadno zdravstvo!
    ocito ne dovoljno, na zalost. plus, nema nas dovoljno zaposlenih.

sada samo nemojte poceti reagirati u smislu "koliko sam do sada uplatila, a koliko potrosila" jer jedan od odgovora je sljedeci "ja sam vam potrosila veliki dio - kronicni sam bolesnik i umrla bih stoputa da moram jos vise placati terapiju zahvaljujuci kojoj sam ziva."

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mama_28 prvotno napisa
    Da li je ovo informacija iz HZZO-a? Koliko je izvor pouzdan?

Kako to da porodiljne naknade za prvih 6 mjeseci isplaćuju u punoj plaći u 2008. (ako te to zatekne) i za početak rodiljnog dopusta u 2007., a kod djece prave razliku? Kako mi to nije fer!
    Ma nitko ne pravi razliku.
    To je natočna informacija

Sandrij2 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj mayda prvotno napisa
    Ne znam odgovor na tvoje pitanje, ali samo sam htjela reći da je moja curica imala reakciju odmah na prvu dozu cjepiva, temperatura 38,5. Jel' to znači da će i drugi i treći put imati takvu reakciju?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nema zadnjeg roka za docjepljivanje. tj sve i ako se "zakasni" sa docjepljivanjem, ne treba primati sve ispocetka vec samo nastaviti tamo gdje si stala. Bas to sam jedanput pitala dr Richtera pa mi je tako odgovorio. i rekao je da pedijatri koji traze ponovnu primarnu imunizaciju nakon sto se "zakasni" sa docjepljivanjem grijese i od previse primljenih doza moze doci do vece reakcije.
    Evo u prilogu stavljam odgovor od Dr richtera:

Postovani,

dijete ce mi za 10 dana napuniti 2. godine. jos nije docijepljena sa di+te+per + polio. Htjela bi znati, ako ju ne cijepim do 2. godine zivota dali onda primarna imunizacija vise ne vrijedi i moram li sve ponovno cijepiti. i do kada najkasnije mogu izvrsiti docjpljivanje sa navedenim cijepivom?

Vrijedić će i ako je docijepite kasnije, u principu, ono što ste do sada primili, vrijedi do kraja života. Međutim, docjepljivanje ima tu funkciju da se dijete što prije osposobi za snažnu imunost protiv bolesti za koje prima cjepivo, te iz tog razloga nije uputno odgađati docjepljivanje, a to se u nas često i prečesto radi. Onda se ponvalja cijeli ciklus, bez potrebe, te se dijete na kraju hiperimunizira, a niti to nije dobro, jer su tada nuspojave znatno češće a mogu biti i dosta teške, npr. Guillain-CBarre-ov sindrom, serumska boelst, jake lokalne reakcije, itd.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

"jašta". Tako.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mi baš sutra idemo na cijepljenje na'old fashioned way' sa 3 mj. ali... pedijatrica mi je ponudila da cijepim dijete sa tim 'novim' 5 u 1 cjepivom BESPLATNO ali tek poslije 01.04.2008. pošto mi je dijete rođeno u 2007. godini. po tome sam zaključila da će 5 u1 ući u obvezan program cijepljenja kao besplatno za sve. s obzirom da ju je taman prije mog ulaska u ordinaciju, posjetila putnica- predstavnica firme koja distribuira cjepiva, uzimam tu informaciju kao provjerenu.
    prema mojem poznavanju prava (a ono nije zanemarivo) HZZO još nije odlučio način distibuiranja cjepiva tako da je još svašta moguće. a ja im ne vjerujem baš previše.... ali to je samo moje mišljenje.
    malo sam se raspitivala ima li smisla sad cijepit dijete s tim 'pročišćenim cjepivima i koliko su ona zapravo čista- svi do jednog medicinskog djelatnika (a pitala sam od doktora do viših sestara) kažu da je sve to 'samo marketing'...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •