Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: kako zasladiti?

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno kako zasladiti?

evo zanima me sto piju bebe kad pocinje dohrana?

N ima 7. mj, do sad nije nista niti pila niti jela , osim mog mlijeka.

Davala bih joj caj, tek za zabavu na pocetku. Dali taj caj treba zasladiti :? i s cime ...(ja ga nemrem piti nezasladenog, da ga sisas.. , pa polazim od sebe)...

Koji caj? Vocni?

Po malo se upoznajemo s kasicama, njih zasladim sa jednom suhom marelicom, jer inace sve se strese od same kisele jabuke/kruske, pa ubacim marelicu dok se voce krcka na pari...

Hvala!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Re: kako zasladiti?

Citiraj we&baby prvotno napisa
    vodu

nemoj polaziti od sebe, tvoji okusni pupoljci su već "preparirani" a ukus formiran. daj joj šansu da upozna autentične okuse hrane, svake namirnice pojedinačno.

ako joj je voće prekiselo, pokušaj okus ublažiti npr. rižinim pahuljicama. kasnije u kiselu jabuku možeš dodati bananu. ili joj naprosto nemoj nuditi ono što joj se ne sviđa, pa pokušaj ponovo za nekoliko mjeseci.

i nauči je da se žeđ ne gasi čajevima i sokovima nego vodom.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

e da, vodu ponudi nakon obroka, nemoj npr. čajem zamijeniti obrok na dojci. mlijeko do daljnjega ostaje glavna hrana.

Datum pristupanja
    Jul 2004

N ima 7. mj, do sad nije nista niti pila niti jela , osim mog mlijeka.

Davala bih joj caj, tek za zabavu na pocetku. Dali taj caj treba zasladiti :? i s cime ...(ja ga nemrem piti nezasladenog, da ga sisas.. , pa polazim od sebe)...

Koji caj? Vocni?

Po malo se upoznajemo s kasicama, njih zasladim sa jednom suhom marelicom, jer inace sve se strese od same kisele jabuke/kruske, pa ubacim marelicu dok se voce krcka na pari...
    Hvala!
    a sto joj krckas voce na pari?
    Svjeze joj daj!

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja ne bi davala svježe voće jer je teže probavljivo. Bolje je početi s kuhanim.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

kad smo krenuli s nadohranom a ima vec cijelih 6 dana poceli smo piti vodicu na zlicicu i kljun..

mene zanima da li piti nuditi samo nakon krutog obroka ili jos koji put tijekom dana? mislim da nije potrebno jer ciki svakih 2 sata max.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I ja dajem glas ne-slađenju. Nek se navikava na prirodne okuse. Ako misliš da joj je voće kiselo izaberi one slatke jabuke (mislim da su to one sa debelom korom). Ima i finih kao med slatkih krušaka, mljac. Ja sam kuvala voće možda prva dva tri puta, posle sirovo.
    Nađa pije jedino vodu (osim sisanja). Ponudim joj posle jela i u toku dana kad počne da kenjka prvo ponudim vodu pa ako neće dam sisu (ili u šetnji kad mi se ne da vaditi sisu po zimi).

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam od pocetka davala sirovo voce. i vodu, samo vodu.

uopce ne kuzim cemu nacejavanje klinaca s cajem i vodom po defaultu. ni ja ne pijem sokove i caj, zakaj bi onda malac "morao"?

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Piju vodu. I veća djeca piju vodu. Ako bebi ponudiš prvo sokić i slatki čajić više neće htjeti ništa drugo.

Dali taj caj treba zasladiti :? i s cime ...(ja ga nemrem piti nezasladenog, da ga sisas.. , pa polazim od sebe)...
    Ja pijem nezaslađeni čaj. Cijeli život sam pila sa šećerom jer su me tako navikli. Sad ne znam zašto bih uopće stavila šećer, jer mi onda čaj nema nikakav okus.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Potpisujem Honey u potpunosti.
    I mene su kljukali slatkim cajem, a tek sada kad ih pijem bez secera osjetim okuse cajeva i svaki mi je drukciji.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Potpisujem Honey u potpunosti.
    I mene su kljukali slatkim cajem, a tek sada kad ih pijem bez secera osjetim okuse cajeva i svaki mi je drukciji.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ja isto pijem nezaslađeni čaj.
    Curama sam prvo nudila vodu, nisu htjela, pa čaj, pa sok i sad još uvijek neće tekućinu. Ali to me ne brine jer sisaju. Nadalje im nudim samo vodu nekoliko puta na dan iz čaše, pa se malo igramo i učimo.
    Kažeš da ti se malena strese kad joj ponudiš jabuku. Moja N. se strese i napravi facu kao da je kiselo na bilo što što joj ponudim. Evo danas sam joj ponudila bananu i napravila je kiselu facu. Možda je to i kod tvoje malene samo reakcija na nešto novo.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Moja Slatkica ima 17 mjeseci i do prije dva-tri mjeseca je pila samo vodu. Sad joj ponekad iscijedim svježu naranču ili mandarinu uz ručak, ali nije baš nešto oduševljena. Taj sok bolje popije kad je voće kiselije. Ako je naranča sama jako slatka, samo frknem nosom i neće piti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •