Monita prvotno napisa
Božje mišljenje veoma mi je važno u životu,a pošto smo se muž i ja devet godina borili sa neplodnošću,mnoge odgovore na mnoga pitanja potražila sam u Bibliji. Dakako,Biblija ne govori direktno o današnjim metodama potpomognute oplodnje.Međutim,ona nam omogućava da saznamo kako Bog gleda na neka temeljna pitanja koja su u to uključena.Odgovori na dva ključna pitanja pomoći će pravim kršćanima da donesu odluke koje su u skladu sa Božjom voljom.
Kad počinje ljudski život?
Biblija pokazuje da život počinje u trenutku začeća.Zapazite što je psalmist David pod nadahnućem rekao o Bogu: "Zametak moj vidješe oči tvoje,u knjizi je tvojoj sve to zapisano!" (Psalam 139:16) Biblija također govori da svatko tko naudi nerođenom djetetu mora snositi posljedice! Iz toga učimo da je našem Stvoritelju život dragocijen,čak i u tim vrlo ranim fazama razvoja u maternici.Za Boga je svako svojevoljno uništavanje embrija jednako abortusu.(2.Mojsijeva 21:22,23)
Božje gledište o tome postoje li neka ograničenja u vezi s korištenjem reproduktivnih sposobnosti nalazimo u 3.Mojsijevoj 18:20: "Ne daj svoga sjemena ženi bližnjega svojega da time ne postaneš nečist!" Temeljno načelo koje stoji iza te biblijske zapovijedi je sljedeće:Sjeme muškarca smije se koristiti samo za oplodnju njegove žene,a žena ne bi smjela začeti sa nekim tko nije njezin muž.Drugim riječima,korištenje reproduktivnih sposobnosti ograničeno je isključivo na partnere.Stoga se pravi kršćani ne odlučuju za surogat-majčinstvo niti za bilo koju metodu potpomognute oplodnje koji uključuju upotrebu doniranog sjemena ,jajnih stanica ili embrija!
Bog je Osnivač braka i obitelji,nema sumnje da je njegovo mišljenje najmjerodavnije. (Efežanima 3:14,15)