Citiraj pino prvotno napisa Vidi poruku
Jedino sto mozemo je obracati jednu po jednu osobu koja zivi s nama i u dodiru je s nama i vidi patnju koji takav govor mrznje izaziva, ili se mozda cak tako i ponasa. Ja se duboko nadam da je to iz neznanja.
I ja se nadam, mada neznanje ne može biti opravdanje za lupetanje gluposti. Kad o nečemu nisi informiran onda je karateristika pametnih ljudi ne iznositi svoja stajališta. Ja o temama o kojima nemam pojma jednostavno šutim ili se trudim nešto saznati o tome prije nego iznesem svoje mišljenje. U najmanju ruku smatram vrlo nepristojnim nekome tako nešto bubnuti u lice. Naročito zbog toga šta su to vrlo osobne stvari i tu treba biti jako oprezan u izjavama. Žalosno mi je uopće to šta smo sve mi dovedene u položaj gdje moramo ljudima objašnjavati na koji način radimo djecu i da je to zapravo ispravno, a ne ono šta crkva tumači. I malo Konfucija za kraj, iako to već svi vjerovatno znate, ali da se prisjetimo: Tko ne zna, a ne zna da ne zna - opasan je - izbjegavajte ga! Tko ne zna, a zna da ne zna - dijete je - naučite ga! Tko zna, a ne zna da zna - spava - probudite ga! Tko zna i zna da zna - mudar je - slijedite ga