Citiraj ivana0906 prvotno napisa
Ako ste religiozni kako se nosite s odlukom da idete na potpomognutu?
Nosim se jako dobro. Štoviše, kad konačno jednog dana dođu na red i naši pravi postupci, mislim da ćemo moliti i svatko od nas dvoje posebno, možda i zajedno da jedan od tih postupaka uspje.

Ja doista vjerujem, pa tako i vjerujem da je svako začeće "od Boga", a sad, dogodi li se na onaj način kako su to radili "naši stari" ili uz asistenciju ekipe medicinara, ta kreacija novog života svakako nije mimo Božje volje (ukoliko netko vjeruje u Boga, može li vjerovati da neki život bude začet po njegovoj volji a neki mimo nje?).

Službeni stavovi crkve o tome (kao i o još nekim pitanjima) me ne zanimaju. Ukoliko način na koji je dijete začeto mora biti rečen svećeniku prije krštenja, ako se odlučimo i dogovorimo krstiti dijete, reći ćemo... odbijanje krštenja neka ide na dušu onome tko se tako odluči. Doduše, nekako ne vjerujem da bi to napravio svećenik koji nas je vjenčao.
Btw, zašto bi se uopće svećeniku trebalo reći na koji način je dijete začeto, gdje je to propisano?

O ovome sam baš danas uz kavicu razgovarala s jednom Rodom... tu temu smo vrlo brzo apsolvirale, iako obje vjerujemo. (ako svrati ovamo, )