Citiraj pujica prvotno napisa
jednom sam imala dugacak razgovor s biologom koji se bavi s mpo i rekao je kako u svom poslu on bas to najtjesnije svjedoci - da zivot daje Bog i da ga covjek ne moze stvoriti od svoje volje
Pujice, baš si mislim... moglo bi se i reći da se kroz taj dio u kojem najvažniju ulogu imaju biolozi upravo svjedoči samom čudu stvaranja novog života koje je sve do najnovijeg doba ljudske povijesti našem oku bilo nevidljivo... svaki puta kad gledam snimke ICSI ili IVF-a (a naravno, i svih kasnijih faza trudnoće) prođu me trnci, ma sva sam na rubu suza (ako i ne preko toga ruba)...

Ina, u vezi ovoga kako reći djetetu... nekako sam uvijek o tome razmišljala kao o tome da bih djetetu (odgovarajuće dobi, naravno), to da se začeće dogodi u jajovodu ili pod nadzorom biologa izvan majčina tijela, predočila kao dvije apsolutno jednakovrijedne, normalne i prirodne mogućnosti, onda kad bude dovoljno zrelo da može povezati te neke biološke fakte. U smislu da spermij oplodi jajnu stanicu, a da se to može dogoditi na razne načine...