Citiraj belinda7 prvotno napisa
I mi idemo u Prag i baš sam zbog ovih citata i objašnjenja .
Draga Belinda,

Mene je žacnuo Monitin tekst, jer mi se činilo da mu ton nije baš pogodan za ovaj naš forum, više sam ovaj topic shvatila kao razgovor u kojem ćemo upoznati stavove različitih religija i nas kao eventualno vjernika, uzajamno se uvažavajući i razumijevajući, baš nekako uočiti ovdje bogatstvo različitosti ali i sličnosti, pa i u ovome jedne drugima pružiti ruku, nego da će netko u njemu kroz svoje stavove tumačiti nekakvu isključivu istinu s velikim "I".
Zasmetalo me je to što je Monita pisala o tome kako "Bog gleda" na neka pitanja, da je neki citat "Božje gledište"... a opet, pretpostavljam da je ona u svojem postu samo objasnila svoju vlastitu vjeru, kroz citate iz Biblije, i da nije nikoga namjeravala povrijediti ili nametnuti svoje stavove kao obavezujuće ili univerzalne, jer i ona sama ima iskustvo u MPO.

A propos tzv. surogat majki... prije nešto godina, kad mi je bila najavljena vrlo izgledna histerektomija, jedna draga prijateljica ponudila mi je, ako bi bilo moguće organizirati, da posudi svoj trbuh, svoju maternicu, budućem biološkom djetetu mm i mene. Dakle, ne za novac, nego iz svoje ljubavi, prijateljstva i nesebičnosti. I iskreno, u mojim očima je već i zbog te ponude ona na neki način sveta, ma što RKC mislila o "surogat-majkama".

Sve mi znamo koliko smo suza prolile već do ovoga trenutka, i vjerujem da nas Bog razumije... Belinda