-
Monita, je iznjela citate Biblije, a ako su to citati onda to nije ničije mišljenje nego to tako piše. Ne znam zašto pojedince vrijeđaju ti citati, i koliko sam uvidjela svatko je sebi dao pravo za mišljenje. No, međutim nekako mi se čini da se Moniti to uskratilo. Ja ne znam u čemu je razlika između posat od rvukovi2 u kojoj od početka do kraja stoji njezino osobno mišljenje, i ovoga št je napisalaMonita iznjela je uz cvitate i svoje mišljenje i prestavila je svoju religiju, pretstavila je ono što piše u knjizi koja je tiskana u najviše primjeraka na svijetu i najviše jezika. Petstavila je jednu vjersku istinu. Od toga ne možemo bježati. Nisam primjetila da se baš reagiralo na to što je rvukovi rekla. I moje je sada mišljenje da to nije uredu. Ako se ova tema otvorila i svak ima pravo na svoje mišljenje, onda to i treba dozvoliti. Znači li ako čovjek vjeruje u Boga i pripada katoličkoj ili bilo kojoj drugoj vjeri da mu nije mjesto ovdje?Ja nikada neću neku vjeru prosuđivati i o njoj govoriti ako je nisam upoznala. A nemoguće je misliti da znamo o nekoj vjeri ako smo pročitali par redaka iz njihove Svete knjige. Ljudi doktoriraju na tim knjigama, mi samo možemo izvući iz konteksta i ono što nam se u određenom trenutku čini prihvatljivo. I žao mi je kada se opisuju bilo čiji stavovi a da te stavove nikada nismo do kraja ili u cjelosti upoznali...
Ovako znam da je Bog toliko velikodušan i Milostiv, a da svaka vjerska institucija ima svoje stavove, koji se nama mogu sviđati ili ne. Ali u principu nikada ja osbno nisam čula on neke vjerske instiucije da nije naglašavala dobro a izbjegavala zlo, mir, pravednost, solidarnost, pravo na život...Mislim da moramo biti oprezni kada se tako upuštamo u neke rasprave, inače ja prva dobijem osjećaj da ne pripadam ovdje, a svakome u životu želim samo dobro, i ne postoji osoba koju ja mrzim i kojoj ne bi željela ispunjenje svih njenih želja...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma