Meni se danas vrti po glavi (opet) sasvim praktičan utjecaj religije na MPO u Hrvata. Naime, jedno od pitanja koje su na samom početku mandata postavili novom ministru zdravstva bilo je i u vezi regulacije MPO i novog zakona. I ono što mi je sledilo krv u žilama bio je odgovor da MPO treba regulirati u skladu sa svjetonazorom većine građana ove zemlje.rvukovi2 prvotno napisa
S obzirom na to da se iza takvih floskula često krije pozivanje na onih fantomskih 87% katolika u ovoj državi (među koje još uvijek spadam i ja) i da se na temelju tog visokog postotka prečesto izvodi i zaključak da tih 87% želi da se primijeni stav RKC na različite aspekte našeg života, bojim se stavljanja riječi "svjetonazor većine" u kontekst MPO. Jer, puno nas ovdje činimo tu većinu.
Ima li netko ideje u kojem smjeru bi se mogla kretati regulativa u neposrednoj budućnosti? Hoće li biti novih restrikcija, ili se trebamo veseliti novom zakonu?
Ne trebam ni spominjati da ću pozorno pratiti kako će se koja stranka u Saboru postaviti u vezi ovog pitanja i da će to itekako utjecati na moja buduća glasovanja.![]()