Citiraj Shanti prvotno napisa
Ima li netko ideje u kojem smjeru bi se mogla kretati regulativa u neposrednoj budućnosti? Hoće li biti novih restrikcija, ili se trebamo veseliti novom zakonu?
Pa u prošlom mandatu HDZ-a tadašnji ministar je htio progurati užasno restriktivan zakon u stilu na talijanski jer kao i mi imamo takvu katoličku tradiciju - a u tom zakonu je zabranjeno sve živo i u kojem cvatu ilegalne klinike, a Talijani idu na MPO u Španjolsku (nota bene - isto katolička zemlja, kao i Slovenija uostalom) - tipa ne smiju se vraćati više od 2 jajne stanice - a za žene od preko 35 je ključno da se može vraćat više od 2 zbog kvalitete j. stanica, mislim da je bilo i govora kao da nema zamrzavanja - što ti automatski diže gužve po bolnicama puta tri, recimo, diže rizik raznoraznih kokmplikacija jer je veći broj hormonalih udara kojima će se ženu izložiti - pa sad zamisli čekanje na red za IVF ne godinu, nego dvije-tri zbog povećanog broja postupaka da bi se došlo do trudnoće. Takav zakon bio bi katastrofa i normalno da se takvome ne treba veseliti - mislim, to je onako... understatement.

Rodin prijedlog zakona je gore stickan:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=35947

A ne znam više di je nestala tema u kojoj smo se zgražale na prijedlog ex ministra Ljubičića, a prijedlog novog ministra ginića će bit sličan jer potiču iz iste politike i ne može sad novi solirat u odnosu na politiku svoje stranek.