Belinda

Pujice, hvala ti

Pročitala sam, dakle, službeni stav "moje" crkve i zaključujem da se službeno s njime ne slažem. Zaključak je da su crkvi apsolutno sve metode moralno neprihvatljive (čak i AIH, tj. inseminacija suprugovom spermom).

Zadržat ću se na ovom citatu: "S moralnog stanovišta rađanje je lišeno svog vlastitog savršenstva kad nije željeno kao plod bračnog čina, to jest specifičnog čina sjedinjenja supružnika (...)"

Halo? O čemu oni to...?! Pa tko može više dokazati da želi roditi od nas koji prolazimo kroz nimalo jednostavne, nimalo bezbolne (na sve moguće načine) metode kako bismo konačno zatrudnijeli?
Mi smo se sjedinjivali i sjedinjivali, dakle, da je uspjelo u tom bračnom činu, bili bismo presretni, a naši raznorazni, ne samo tjelesni, bračni činovi su daleko dublji i puno dobili na težini i značenju upravo ovime kroz što prolazimo kao parovi. Usuđujem se reći da smo specifičnije i jače i na puno više razina sjedinjeni od mnogih supružnika koji su začeli brzo i lako.

Enivej, i mm je pročitao ovaj tekst (smatrala sam svojom moralnom obavezom i formalno ga upozoriti na službeni stav "naše" crkve), i iako nije bilo potrebno prodiskutirali smo pročitano (nadam se da će i on svratiti u ovaj topic) i opet se složili u svemu i... idemo dalje. Po bebu... nadamo se.

Rvukovi, jesi li mislila na ovo? http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=35932