-
Pino, slazem se s tobom:
Osobno misljenje predstavlja bogatstvo razlicitosti i meni je uvijek dobrodoslo. ..
Cinjenica jest da se koji put netko krivo izrazi i (zbog same razine adrenalina koji ova tema u njemu/njoj podize) mozda se kroz post "provuce"neki negativan ton.
Evo ja sam na primjer napisala da mi je drago procitati bas sva i svakakva iskustva ljudi koji prozivljavaju svoju neplodnost, ali da mi se cini bespredmetno o tim, prije svega osjecajima, diskutirati s nekim tko nema osobno iskustvo nego moze samo teoretski govoriti "sto bi bilo...".
Mislim da je to sasvim OK, i da nije nista uvredljivo, i zao mi je sto je zasmetalo Lili75. Ali eto, samo da mozda pojasnim, to sam napisala iz vlastitog iskustva. Naime, ja sam unazad nekoliko godina mozda to mogu tako reci, u nekoj mjeri prihvacala taj stav RKC o MPO kao neku crkvenu istinu o kojoj uopce nisam detaljnije razmisljala niti sam ikad poznavala nekoga tko pati zbog neplodnosti, dakle na ikoji nacin suosjecala s tim ljudima. Mislila sam da je to neki generalni stav i da RKC tu prije svega zeli sprijeciti da se, u globalnom smislu dogodi neko "zlonamjerno iskoristavanje tih medicinskih mogucnosti" (nesto slicno kao s kloniranjem itd.)
Sve dok se nije dogodilo meni. Tada sam se ipak detaljnije zapitala koji je moj stav, i sto je temelj svega toga, i sve ove detalje o kojima se ovdje zajedno pitamo.
Hocu reci da mislim da su mnogi takvi negativni stavovi RKC (i ostalih) poslijedica dobrog nepoznavanja teme, a pogotovo osjecaja i situacije u kojoj se nalaze neplodni parovi. Gledati izdaleka i prosuđivati je sasvim drugacije nego prozivljavati.
Meni se osobno cini da RKC u svojim stavovima dosta generalizira stvar, pa se zato puno puta dogode neke pojedinacne iznimke (kao sto je npr. prihvacanje i krstenje djeteta i slicno).
I opet svima veliki
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma