Citiraj klia prvotno napisa
U mojoj je blizini osoba, vjernica, na koju je čitava obitelj vršila pritisak da ide na MPO. To jednostavno nije bilo u skladu s njenim uvjerenjem i borila se sa svima. Nakon nekoliko godina, unatoč i muževoj i njezinoj dijagnozi, pa čak i unatoč stresu koji je poticala okolina, prirodnim su putem dobili dijete. Ostavši vjerni.
Super, baš mi je drago zbog njih . Volim kad ljudi postupaju onako kako im srce govori, a ništa "moraš ovo ili ono" nije mi blisko, pa niti "guranje" ljudi u MPO ili bilo što drugo ako to ne žele, jer sam duboko svjesna da nije ni MPO "obećana zemlja" i ima puno ljudi koji pokušavaju i ne uspiju, a svaki pokušaj je emotivno-zdravstveno-financijski iscrpljujući, a pogotovo ako bi se tako, pod utjecajem Crkve, propisalo raditi bez "viška embrija", to bi bila doslovno katastrofa s minimalnom šansom za uspjeh - valjda bi uspjevalo tipa u 8% slučajeva, a ne u 30% - tolike su razlike između tih postupaka.

Jednako tako, željela bih da Hrvatska ostane sekularna država i da Crkva nema (toliki) upliv na zakon koji se primjenjuje na sve parove. Ja sam uvijek za izbor.

I jednako mi je tako drago da vidim kako su vjernici u velikoj mjeri ipak pomirili svoju vjeru u Boga i MPO i da su jedni drugima međusobna podrška te da ih i većina svećenika, pa makar i "incognito" podržava (ne ovi hijerarhijski moćni teolozi unutar Crkve, ali oni milosrdniji i bliži svojoj pastvi) .