Citiraj klia prvotno napisa
U mojoj je blizini osoba, vjernica, na koju je čitava obitelj vršila pritisak da ide na MPO. To jednostavno nije bilo u skladu s njenim uvjerenjem i borila se sa svima. Nakon nekoliko godina, unatoč i muževoj i njezinoj dijagnozi, pa čak i unatoč stresu koji je poticala okolina, prirodnim su putem dobili dijete. Ostavši vjerni.
Nadam se da će tako završiti priča i jedne moje poznanice koja odbija bilo kakvu asistenciju medicine, čak i inseminaciju, jer joj to nalaže njezina vjera (i u smislu njezine vjere u stavove RKC i u smislu njezine osobne vjere). Međutim... iako ova priča koju si ispričala završava happy end-om, mogla je završiti i drukčije. Mogli su i ne dočekati svoju bebu prirodnim putem.

I moram reći da mi je mrvičak zasmetao način na koji je taj happy end formuliran. Kao da se iščitava da se isključivo treba ostati "vjeran", pa će nagrada i u obliku bebe već doći... Koliko je komplicirana bila dijagnoza toga para? I, je li okolina u svojoj nestrpljivosti vršila pritisak da se upute na MPO ili su i MPO-ovci rekli da im je to jedini način da zatrudne?