Vjerujem da život ima potencijal početi spajanjem jajne stanice i spermija, da počinje par sati nakon toga, kad/ako se one počnu dijeliti, a da pravi potencijal dobiva uspješnom implantacijom. Jer bez implantacije i povezivanja s maternicom, mogućnosti neovisnog razvoja bile bi vrlo kratkotrajne i ograničene. Ako se dobro sjećam iz biologije, s time bi bile zadovoljene i one biološke odrednice o razlikovanju živoga od neživoga, tj. da se ono što je živo hrani i razvija.Klia prvotno napisa
Ukoliko je riječ o ljudskoj jajnoj stanici i spermiju, od samog početka imaju, genetski, sve osobine budućeg ljudskog bića, međutim, nisu još osoba, kako crkva navodi, jer bi, da su osobe, crkva morala prihvatiti da se 70% "osoba" samo od sebe prestaje razvijati u ranom stadiju trudnoće, mimo volje ijednog čovjeka.
Citirala sam Kliu, jer opet, vjerujem da duša nema zametak, da je ona vječna neovisno o tijelu, da postoji prije embrija i nakon smrti tijela.
Tako vjerujem, dakle, ne tvrdim ikome, ne znam i nikoga ne želim ni pokušati uvjeriti, nego sam samo napisala kako ja vjerujem.