Pokazuje rezultate 1 do 44 od 44

Tema: cjelodnevni?

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno cjelodnevni?

mislav krece na jesen u skolu, po svoj prilici blizu smo opciji da ga upisemo u cjelodnevni

da li ste vi zadovoljni sa cjelodnevnim, ako vam djeca idu tako i ako niste zadovoljni- zasto?

meni se iz ove perspektive cini ok opcija - ioanko radimo do kasno, a ne zelim m isliti gdje je poslije skole,s kljucicem oko vrata.....on nema nista protiv, vec neki njegovi prijatelji idu u cjelodnevni i rekao bi da bi i on...

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moja Reica ide u boravak i jako je zadovoljna,s tim da je njen razred kombinirani,pola ih je u cjelodnevnom,a pola ne,pa zato imaju nastavu u turnusima.I to na način da je jedan tjedan od 8-11 nastava,od 11-12 ručak i nakon toga boravak u kojem prvo napišu zadaću,a nakon toga rade nešto kreativno ili idu van ako je lijepo vrijeme,ponekad pogledaju neki crtić.Kad je nastava popodne onda je sve obrnuto,ujutro je boravak,a poslije ručka nastava.Suprug i ja smo isto zadovoljni;malena je zbrinuta,ima tri obroka i to vrlo kvalitetna,učenje i sve ostalo jako dobro funkcionira.Pošto ona nije išla u vrtić u boravku se naučila životu u zajednici,što smatram velikim plusom.
    Jedini "nedostatak" boravka je po meni taj što je malena tamo 8-10 sati dnevno i nakon što dođe kući oko 16 sati i malo odspava,jedva stigne na trening u 18 i 30,pa tako ispada da je cijeli dan okupirana.Zato ove godine i nije upisala školu stranih jezika,iako je dva stupnja predškolskog završila,također nije upisala ni likovnu radionicu koju je isto prije škole pohađala i strašno uživala u tome,pa su joj čak i tri rada,te jedna skulptura bile izložene na zajedničkoj izložbi( nije da se hvalim,al iznimno je nadarena)Jednostavno smo mislili da bi joj to bilo previše.Isto tako smo ostavili vikend za odmor,ali si je malena sama "natovarila" ples subotom od 10-12,pa je tako i u subotu zauzeta.Međutim,tragova umora nema.Ja sam se bojala da ne bude umorna,pa ne razvije kroničan umor,jer je velika spavalica,a sad se ustaje u 7,no evo sve je super i ja sam se bezveze brinula.Boravak svakako preporučujem!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam jako zadovoljna s boravkom. Dino se dobro uklopio u razred, ima dosta prijatelja i sam je jednom rekao da ne zna što bi da dolazi doma u 12h. Oni tamo imaju prvo nastavu, onda oko 12h ručak, iza toga slobodno vrijeme koje obično provode igrajući nogomet na igralištu u dvorištu škole ili neke druge igre se igraju, ako je loše vrijeme onda rade nešto s učiteljicom (modeliraju, glume i sl.). U 14h je užina i onda do 15.30 pišu zadaću. Ja moram reći da gotovo nikada nisam s njim doma pisala zadaću, možda par puta kada nije stigao sve tamo završiti i kada je bio bolestan. Inače kod kuće pišemo samo lektiru. On je inače jako savjesno dijete, pa je možda to i zbog toga. Uglavnom, osim hrane Dino nije imao nikakve prigovore na cjelodnevni boravak, sada se i hrana popravila pa smo baš sretni. Mi smo kao razred podnijeli zahtjev školi da nam omogući boravak i u trećem razredu (jer mnoge zagrebačke škole to imaju) i to baš zato što većina roditelja ne zna kud bi s djecom u 3. razredu jer imaju takvo radno vrijeme da bi djeca morala biti ili sama kući po 4-5 sati ili bi morali uzeti ženu za čuvanje.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jako zadovoljna. Jakov je krenuo u vrtić sa godinu i pol, jako je društven, paše mu boravak u kolektivu. Hoće on i ostati sam doma, ali 4-5 sati na dan je zbilja previše, da je sam doma barem pola tog vremena bi buljio u tv. U našoj školi je boravak samo 1.i 2.razred, nadam se da će se to možda promjeniti dok on bude treći.
    Ja osobno ne bi upisala dijete na boravak samo ako jedan od roditelja ne radi, boravak mi je bolja opcija i od baka-servisa u toj dobi.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala cure

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Zrinka, i ja se pridružujem onima koji preporučuju boravak - da nema boravka ne bi bilo ni pola mise, što se tiče druženja i prijateljevanja s djecom. Prava zabava se odvija tek u DB. Osim toga, napiše sve zadaće i sve što treba nauči tamo, a kod kuće je potpuno slobodan.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

davorka, u koju vi školu idete?

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eto, ja ti mogu reći da sam jako zadovoljna odlukom da B ne ide u boravak. Prvo polugodiste je tako umoran dolazio iz skole da uopce ne znam kako bi izdrzao do četiri sata. Osim toga, mome djetetu bi to bilo previse strukture. S obzirom da je tri i pol sata u školi bez problema je nastavio i trenirati judo i kreno jos na bagminton. Nije doma sam, cuva ga prijateljica cija mala ide s njim u razred, tako da mu je drustvo osigurano.

Ono sto mislim da trebas voditi racuna je kako bi se tvoje dijete snaslo u boravku i kakve su uciteljice koje vode boravak, to su po meni dva najvaznija kriterija...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi idemo u Bartol Kašić na Jarunu.
    Dino isto ide na judo najmanje 2 puta tjedno popodne od 18-19h i na synthesizer ponedjeljkom od 17.40-19.10 u svoju OŠ. Naravno da treba gledati svako dijete i njegove potrebe. Ja znam da su moja djeca i poslije cijelog dana u vrtiću/školi puna energije i da im trebaju još dodatne aktivnosti. I potpisujem Zdenku što se tiče druženja, u boravku se izigraju, zaista.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa
    Ono sto mislim da trebas voditi racuna je kako bi se tvoje dijete snaslo u boravku i kakve su uciteljice koje vode boravak, to su po meni dva najvaznija kriterija...
    slazem se.
    nase se dijete snaslo (on je vrticko dijete, naviklo na 8-satno izbivanje, zivot u kolektivu, drustven je), ali s uciteljicom iz boravka nismo bas zadovoljni. vidjet cemo kako ce stvari dalje ici i sto se da poduzeti.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uh
    alternativa mi nije bas sjajna, jos bi ga ove godine mogla ispracati i docekivati teta od jelene, ali jelena bi onda krenula u vrtic skoro, sto onda?

za uciteljice, znaci da se raspitam kod roditelja? vidjet cu i to , obavezno

ima li ovdje roditelja sa spinuta? :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a koliko ti inace boravak traje, kod nas je prva dva razreda (mislim) tako da trebas rijesiti godinu dana cuvanja.

ja boravak ne mogu bas uspoređivati s vrtićem, i B je šest godina išao u vrtić, ali struktura vrtića je u potpunosti drugačija od strukture devetosatnog boravka u školi...

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je vazno i to sto ako ne ide u cjelodnevni, ima skolu u smjenama, sto znaci da cu ga jedan tjedan vidjati skroz malo, kad mu je skola popodne ....
    kad je u cjelodnevnom, onda imaju skolu uvijek ujutro a popodneva su nam zajednicka
    cjelodnevni traje 3 godine u nasoj skoli

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kada B ima poslijepodne školu nastava mu traje do 16.35. Da je u boravku 15 min ranije bi ga kupila.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zrinka, jako ti je bitno i što u boravku naprave zadaću tako da malo moraš s njim raditi kod kuće (naravno da ovisi od djeteta do djeteta, mi ne radimo skoro ništa doma, osim lektire, ponekad mu zadam neke matematičke zadatke više za zabavu nego što treba, pregledam što su radili da budem u toku...). S obzirom da ti radiš, ako nećeš imati nekoga da s njim odradi zadaću prije nego što ti dođeš (a ja bih ipak najviše voljela da to odradim ja, a ne neka žena koja mi čuva dijete) onda se moraš pripremiti na to da će ti dosta vremena od tog zajedničkog popodneva odlaziti na njegovu zadaću. Dijete je iza 17h već i umornije i baš mu se ne da tako da uzmi i to u obzir. Nisam ja nekakav strastveni zagovarač boravka, ali moje iskustvo je pozitivno zato ti želim reći da se toga ne trebaš bojati. Samo se malo raspitaj za učiteljicu.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj davorka prvotno napisa
    Nisam ja nekakav strastveni zagovarač boravka, ali moje iskustvo je pozitivno zato ti želim reći da se toga ne trebaš bojati. Samo se malo raspitaj za učiteljicu.
    potpisujem... kod nas je na žalost - bio samo dvije godine...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Imam pitanje za mame djece koja imaju cjelodnevnu nastavu (ne produženi boravak!) Ta djeca preko tjedna torbe i knjige puštaju u školi, nose ih kući samo vikendom. Zadaće se isto pišu kao dio nastave. Pa me zanima, ako netko ima iskustva, kakvu ste kontrolu imali preko tjedna što se uopće u školi događa, kako savladavaju gradivo i sl. Meni se čini da pet dana kod prvašića je jako puno bez da ja vidim što su radili.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Mi smo u cjelodnevnom. Vidim knjige samo vikendom i to nam je dovoljno. U tjednu ionako nemamo vremena za bilo kakav rad za skolu (tenis, rukomet, francuski, engleski). vikendom imamo nesto zadace i malo vjezbamo mat ili citamo.

Ja sam razradila sljedecu taktiku: svaku vecer se zavucem s Iv prije spavanja u krevet i onda popricamo o svemu sto se dogodilo u skoli. Za ozbiljnije stvari gradim mrezu za "obavjestavanje i uzbunjivanje" s drugim mamama, a ako je neka velika frka uciteljca zove na mobitel.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kad je u cjelodnevnom, onda imaju skolu uvijek ujutro a popodneva su nam
    mi nemamo cjelodnevnu nastavu, nego boravak. On ide ranije kući, ali ne znam što bi radio kroz jutro da je u turnusima.
    Zasad mi odgovara

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a cijene?
    jel su iste u svim skolama?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisu
    u zg npr placas samo obroke

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Viki knige nosi doma iako bi ih mogao ostaviti u školi.
    Cijena koju mi plaćamo ( Zg) je svaki mjesec drugačija, odnosno računa se po radnim danima i recimo za veljači smo dobili 180 kn.
    To podrazumijeva doručak, mliječni obrok , ručak i užinu.
    Nas je boravak super ugodno iznenadio, ali to je zahvaljujući učiteljicama. Mislim da je to najvažnije u cijeloj priči.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uh vasa cijena je ok
    kod nas je preko 600 kn, moram jos provjeriti

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo i mene muči ista dilema
    bila smo u puli na predupisima
    nudi se boravak
    škola je ujutro do 11,00 čini mi se a popodne počinje oko 13,00
    i čitam vas , prgršt informacija ali nisam pametnija
    neznam oću ja bit dokona kućanica ili ne
    mislim da je gregor više tip kojem bi pasao kraći boravak jer voli kućuža s druge strane sve aktivnosti koje se stave pred njega rado i sa zadovoljstvom odradi

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam s boravkom bila jako zadovoljna, glavna zamjerka je bila što je postojao samo dvije godine. Velika je prednost što znaš da ti je dijete na sigurnom, i što se onda popodnevno vijreme s djetetom ne svodi na kontrolu pisanja zadaće, jer je ta zadaća već napisana.

Puno ovisi o učiteljici, Paula je u boravku imala dvije učiteljice tijekom te dvije godine, obje su bile uistinu dobre, i trudile su se da klinci puno vremena provode vani, jedna od njih je čak cijeli razred vodila na sanjkanje, pa smo nosili i sanjke u školu.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lalo , koja skola?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    Lalo , koja skola?
    Šijana
    mada još uvik razmišljamo i o Kaštanjeru

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zar nije ta prva izgorila?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    mislim da je veli vrh gorio, al bila bi fora daa idemo u izgorenu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    mislim da je veli vrh gorio, al bila bi fora daa idemo u izgorenu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, jer ovu drugu bi garant zapalili

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj, i nama poceli upisi
    od jucer
    mene trema
    ode mi dijete u skolu
    osjecam se ko da ga u vojsku saljem

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imali danas testiranje u skoli
    mislav je bio skroz cool i zadovoljan nakon testa

mi smo, roditelji, ispunjavali neki suludi upitnik (pitanja tipa -kakva vam je obiteljska atmosfera, kakav vam je materijalni status, u kakvim uvjetima zivite, kad je dijete progovorilo, s koliko mjeseci i sl )

jos nas ceka lijecnicki pregled

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

i mi se upisali ali testiranje još nije bilo to će kod nas malo kasnije

čitam dileme o dnevnom boravku i zavidim vam barem možete birati
    moj će morati nakon škole kod mene na posao i onda zajedno doma
    mislim malo je misto i mogu ga naučiti da ide i doma nakon škole ali
    gledam "ekipu" kojima roditelji rade pa oni su večinu dana sami po
    ulici,bez obzira na malo misto meni se to niti malo ne sviđa

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a nas je 5o zaiteresiranih za cjelodnevni a ove godine primaju samo jedan razred :/

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    a nas je 5o zaiteresiranih za cjelodnevni a ove godine primaju samo jedan razred :/
    to mi je baš bezveze pa neka prime još jedan razred
    zar se oni ne bi trebali prilagoditi roditeljima

znam da je bilo govora o tome ali se ne sječam do koliko godina djeca nesmiju biti bez nadzora?
    tipa sami doma

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kazu da nemaju mogucnosti
    osoblja i slicno :/

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kazu da nemaju mogucnosti
    osoblja i slicno :/
    Ne znam za tu školu, ali u našoj školi (Manuš) doslovno nemaju prostora. U produženom boravku jedan razred zauzima zapravo učionocu u obje smjene i popodnevna smjena nema tu učionocu na raspolaganju. Nije izgovor, nego realnost.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma znam ja da je realnost
    ali mi je zao sto nam je realnost takva

prosle godine su imali 2 razreda cjelodnevnog ali ove godine nisu dobili sredstva za drugi razred

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uh
    trazili da dostavimo do sutra potvdu o prebivalistu za dijete i za jednog od roditelja
    danas odnijela, kazu iz kvarta ima 30 za cjelodnevni, a 20 primaju pa ce morati raditi selekciju
    uh, jos da ne upadnemo, ne znam sto bi

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajme zrinka
    držim fige

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uh
    trazili da dostavimo do sutra potvdu o prebivalistu za dijete i za jednog od roditelja
    danas odnijela, kazu iz kvarta ima 30 za cjelodnevni, a 20 primaju pa ce morati raditi selekciju
    uh, jos da ne upadnemo, ne znam sto bi
    pisat cete na grad i traziti da organiziraju jos jedan razred s boravkom
    sramota

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

zrinka

ma ovo mi je koma, da 20 djece izvisi

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kaze da nemaju uvjeta
    da su pretrpani, sto i vjerujem, al bnesto se organizacijski mora napraviti

kazu, mozete se upisati i u skolu na meje, kvart do, al mi se ne da dijete voziti autom u skolu, a kako ce iz skole (to je kroz tunel)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •