Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Suvise rano nova trudnoca?

tatans

Početno Suvise rano nova trudnoca?

Postovanje,
    vec izvesno vreme pratim ovaj forum a sad imam potrebu da podelim sa vama svoje strahove i zatrazim savet. Naime, ja sam sretni i zabrinuti suprug i otac koji bi to trebao da postane jos jednom bebacu. Supruga je pre 9 meseci rodila blizance kao rezultat uspesnog IVF-a. Trudnoca rizicna, raniji porod i mnogo zdravstvenih problema za suprugu, ukljucujuci i poviseni pritisak nakon poroda. E sad, trudnoca na uobicajen nacin je za nas bila ravna cudu koje se, neplanirano nakon toliko godina, i desilo. Nakon prvobitnog soka i naravno srece, sledi briga pre svega za suprugino zdravlje. Internista smatra da je prerano za novu trudnocu (sada je vec u drugom mesecu), ginekolog nista ne prognozira u vezi sa ishodom a mi zelimo da upoznamo nase malo cudo. Molim vas za savete i iskustva, pogotovo ukoliko ima majki koje su to postale sa tako malim razmacima. Da li popustanje grlica u prethodnoj, blizanackoj trudnoci ima uticaj na stanje istog u novoj trudnoci?

Unapred hvala i lep pozdrav svima.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da tijelo nije bilo spremno do trudnoće ne bi došlo.
    Naravno da se doktori ograđuju jer u trudnoći i životu općenito za ništa ne postoji garancija.
    Ja vam želim mirnu i školsku trudnoću,i kuću punu zdrave dječice.Sretno.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ako ti pomogne (makar nisu bile rizične trudnoće): druga trudnoća 9 mjeseci nakon poroda, razmak između 2 carska 18 mjeseci, sve za što doktori govore ne!a ipak je sve prošlo o.k.
    drž'te se

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam dobila svoga bracu točno na svoj prvi rođendan, što znači da je moja super mama začela tri mjeseca nakon što je rodila mene. Znam još dosta žena koje su začele par mjeseci nakon poroda, pa je bilo sve u redu. Mislim da to sve ovisi od žene do žene. Pazi je i mazi i biti će sve u redu. Želim Vam puno sreće!

tatans

Početno

Hvala puno na lepim zeljama i komentarima.
    Moram priznati da sam se prilicno poplasio videvsi koliko je ljudi procitalo moje pitanje i ostalo bez komentara. Ocekivao sam (nadao sam se) da je mnogo vise majki sa slicnim iskustvom (mislim po pitanju razmaka izmedju dve trudnoce).
    Nisam pomenuo da je supruga rodila carskim rezom i da ce tako morati i ovaj put jer je operisana zbog endometrioze. Znaci, tri reza za manje od 4 godine :shock:
    Hvala jos jednom.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

I ja se nadam sličnom čudu...čestitam na trudnoći Vjerujem da će sve biti u redu. Potrebno je puno tatinog angažmana i ljubavi. Sretno

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Čuj ,moji bratić i sestrična rođeni su oboje CR u razmaku od 17 mj.,i to prije 29 godina .Svi su živi i zdravi.Nadam se da će i kod vas sve teći dobro...

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

najprije iskrene cestitke na novoj bebici, cuda su ipak moguca zelim vam svu srecu i predivnu trudnocu. ima jako puno primjer gdje je se trudnoca dogodila i ranije nakon poroda, 9 mjeseci je pristojan razmak, nije to tako bas puno rano, ne brini se, poduzmite sve mjere koje je potrebno da trudnoca prodje sto ugodnije i sa sto manje stresa. zelim vam srecu i evo par linkova koji mogu bit utjesni

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...581&highlight=
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...256&highlight=
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...891&highlight=

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

čestitam vam na prirodnom začeću!
    i... ne dajte se smesti.
    u mom susjedstvu živi par koji je godinama pokušavao začeti dijete i to im se na kraju ostvarilo na izmaku tridesetih.
    sreći nije bilo kraja, a onda 8 mj. nakon sretnog događaja, saznaju da su ponovo trudni...
    ...eto ih sada sa troipolgodišnjim i dvogodišnjim sinovima.

razmak između poroda i druge trudnoće od 9 mj nije mali.
    za koji dan treba roditi žena mog bratića, termin joj je 19.02.2008., a rodila je 20.03.2007.... pa računaj.

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

I ja sam ponovo zatrudnila (prirodno) 10 mjeseci nakon carskog, a prva trudnoca je bila IVF-om. Doduse moja curica je bila jedna i u terminu i nisam imala problema s tlakom. Mogu ti samo reci da se sad u 8. mjesecu trudnoce osjecam odlicno i ne vidim nikakve lose posljedice malog razmaka izmedju trudnoca (osim sto me poceo jako svrbiti oziljak od carskog u zadnje vrijeme). Jedino je problem ako nemate nikoga da vam pomogne oko blizanaca ili ako ne idu u jaslice, jer ne mozes izbjeci dizanje i nosenje djece, a to zna biti zamorno pogotovo kad trudnoca malo odmakne.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo, nasa Val se porodila u nedjelju, rodila curu, a blizanceki koje je isto rodila carskim rezom stari su godinu i po (uspjeh iz AIH-a) - prvi porod bio je hitan zbog pritiska, ali su sve bebice hvala Bogu super

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

tatans, veoma je lijepo od tebe sta se tako brines za svoju suprugu, samo tako i nastavi! dopusti joj da se odmara sta je vise moguce, pomozi joj oko svega i vjerujem da ce bit sve u redu.

ja san imala dva carska reza u malom razmaku, trudnoca je prosla odlicno , radila san sve i sudjelovala oko starijeg djeteta sta je vise bilo moguce, do kraja.

zelim vam oboma mirnu trudnocu i lijep porod i puuuno zivaca

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

i ja sam rodila dvoje dice u godini dana oba su bila jako velika i svaki porod je prosao bez ikakvih problema kao i same trudnoce
    nekad je pametnije se osloniti na svoj osjecaj i tijelo nego na to sta doktori govore

puno srece

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tata, je li se kod tvoje supruge radilo o preeclampsiji?

pupe avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Znam dosta slučajeva tako vremenski bliskih trudnoća. Uglavnom su začeća bila 2-3 mj. nakon poroda. I sve su dobro prošle. Ono što je za preporučiti je ipak malo više mirovanja supruzi, kontrola tlaka i adekvatno liječenje ako je toliki da se nekim općim mjerama ne drži pristojnih granica. Ako je rano nastupila insuficijencija cerviksa malo više odmora i nenaprezanja, što znam da je teško s obzirom na bebane okolo. Ti ćeš joj, vidim i vjerujem puno pomoći! A što se carskog tiče, nije idealno, al vjerujem, ako je sve dobro izvedeno, da nije samo po sebi problem. Preporuke jesu da se čeka neko vrijeme, ali svakodnevno stanje stvari pokazuje da iznimke potvrđuju pravila! I s obzirom na ovo malo čudo, nakon njegovog rođenja, razmišljat neko vrijeme o kontracepciji. Jer krenilo je... :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •