Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: POLIMORFIZAM!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno POLIMORFIZAM!

Drage cure, ja bih vas molila što jednostavnije objašnjenje za nalaz POLIMORFIZAM 4G?????????? :?
    Naime moja sestrična je prije dva mjeseca izgubila treću bebu u 7. tjednu trudnoće (prve dvije također od 1.-6. tjedna), na moj nagovor zamolila je za imunološke pretrage i prvi joj je stigao nalaz upravo s ovom konstatacijom (ili kako da već nazovem) Polimorfizam 4G!
    Hvala unaprijed na odgovorima, samo please što jednostavnije, jer joj trebam prenijet informaciju!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kao prvo, zao mi je sto tvoja sestricna prolazi kroz ponavljajuce pobacaje i dobro je sto je krenula na pretrage.

Sto se tice 4G polimorfizma bitno je znati i o kojoj pretrazi se radi - koliko sam naucila to su najvjerojatnije rezultati za test PAI-1 mutacije.

PAI-1 je koagulacijski faktor, neki ljudi koji su 4G/4G homozigoti (a po nekima u manjoj mjeri i oni koji su 4G/5G heterozigoti) imaju nasljednu sklonost problemima sa krvozilnim sustavom i pojacano zgrusavanje, a kod zena s tim mutacijama statisticki gledano je veca ucestalost ranih spontanih pobacaja, a izgleda da su moguci problemi od same implantacije nadalje (sto se kosi s do sada uvrijezenim misljenjem da koagulacijski faktori smetaju od 10 tjedna trudnoce nadalje)

Terapija: da bi se krv drzala "razrijedjenom baby aspirin i heparin po potrebi

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pretpostavljam da je taj nalaz dio genetske obrade na trombofiliju.

Meni je za PAI-1 utvrdjen delecijsko/insercijski polimorfizam (4G/5G).
    U objašnjenju mog nalaza stoji da nalaz ukazuje na moguću sklonost trombofiliji (zgrušavanje krvi).
    Zbog toga i još jednog nalaza, koji takodjer ukazuje na mogući problem, sada u trudnoći pijem pola andola 100 i svako jutro primam injekcije niskomolekularnog heparina.
    Ta terapija čini krv razrjedjenijom i na taj način onemogućuje stvaranje ugrušaka koji mogu uzrokovati spontani pobačaj.

Držim fige tvojoj sestrični da uskoro otkrije uzrok spontanim pobačajima i da joj sljedeća trudnoća prodje bez problema.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •