-
POLIMORFIZAM!
Drage cure, ja bih vas molila što jednostavnije objašnjenje za nalaz POLIMORFIZAM 4G?????????? :?
Naime moja sestrična je prije dva mjeseca izgubila treću bebu u 7. tjednu trudnoće (prve dvije također od 1.-6. tjedna), na moj nagovor zamolila je za imunološke pretrage i prvi joj je stigao nalaz upravo s ovom konstatacijom (ili kako da već nazovem) Polimorfizam 4G!
Hvala unaprijed na odgovorima, samo please što jednostavnije, jer joj trebam prenijet informaciju!
-
Kao prvo, zao mi je sto tvoja sestricna prolazi kroz ponavljajuce pobacaje i dobro je sto je krenula na pretrage.
Sto se tice 4G polimorfizma bitno je znati i o kojoj pretrazi se radi - koliko sam naucila to su najvjerojatnije rezultati za test PAI-1 mutacije.
PAI-1 je koagulacijski faktor, neki ljudi koji su 4G/4G homozigoti (a po nekima u manjoj mjeri i oni koji su 4G/5G heterozigoti) imaju nasljednu sklonost problemima sa krvozilnim sustavom i pojacano zgrusavanje, a kod zena s tim mutacijama statisticki gledano je veca ucestalost ranih spontanih pobacaja, a izgleda da su moguci problemi od same implantacije nadalje (sto se kosi s do sada uvrijezenim misljenjem da koagulacijski faktori smetaju od 10 tjedna trudnoce nadalje)
Terapija: da bi se krv drzala "razrijedjenom baby aspirin i heparin po potrebi
-
Pretpostavljam da je taj nalaz dio genetske obrade na trombofiliju.
Meni je za PAI-1 utvrdjen delecijsko/insercijski polimorfizam (4G/5G).
U objašnjenju mog nalaza stoji da nalaz ukazuje na moguću sklonost trombofiliji (zgrušavanje krvi).
Zbog toga i još jednog nalaza, koji takodjer ukazuje na mogući problem, sada u trudnoći pijem pola andola 100 i svako jutro primam injekcije niskomolekularnog heparina.
Ta terapija čini krv razrjedjenijom i na taj način onemogućuje stvaranje ugrušaka koji mogu uzrokovati spontani pobačaj.
Držim fige tvojoj sestrični da uskoro otkrije uzrok spontanim pobačajima i da joj sljedeća trudnoća prodje bez problema.
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma