Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 63

Tema: DNEVNO SPAVANJE

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno DNEVNO SPAVANJE

Da li vaši dvogodišnjaci spavaju tijekom dana???
    Mi još uvijek spavamo negdje od podne i po, do tri-četiri sata, jako dugo. Zato idemo prilično kasno navečer spavati, jer prije deset niti može zaspati. Kako je kod vas?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Dob: 23 mjeseca, još malo pa drugi roćkas.

Noćno spavanje: od devet i pol do sedam i pol.
    Dnevno spavanje: od jedan do tri.

Događaju se i varijacije za više-manje pola sat ili sat, ali se sve rado nadoknadi u sljedećem spavanju.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mejra spava od podne do 2-3 sata. Zavisi kakve sam srece. ha ha. Navecer zaspi oko 9-10. Nemamo striktno vrijeme. Nekad je umorna nekad nije. Inace pazim *znakove* umora i tad je spremna za spavati.

Moram reci da je njoj tek 17 mjesci.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zara ima 19 mjeseci. noću spava od 20.00 do 07.30, naravno uz buđenja za dojenje po danu obavezno zaspe oko 11.00 i budi se između 12.30 i 14.00...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mi ćemo sada 20mj., navečer od 900 ili 9.30 do ujutro 7.00 ili 7.30, preko dana od cca 13.00 do 16.00. Nadamo se da će potrajati

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Mi smo 19 mjeseci,po danu spavamo dva puta.Prijepodne od pola 11-12 i popodne od 15-16,30.Navecer idemo na spavanje u 20 i do 7 ujutro.

branka0112 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mia 22 mjeseca preko tjedna u jaslicama spava od 12,00 - 13,30,ali u zadnjih mjesec dana počela je vikendom jako malo spavati,zna se dogoditi da ponekad uopće ne spava subotom i nedjeljom

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mišić star 20 mjeseci, u principu još uvijek dva spavanja od 11-12,30 (13,00) te od 16,00 - 17,30, noćno spavanje od 21,00 do 7,00-7,30, ak spava prvu turu više od dva sata, onda u principu jedno spavanje, a noćno od 20,00 do 7,00 -7,30, s tim da ga u toku noći kad se probudi stavimo k sebi.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Svenči star 21 mjesec, noćno spavanje: od 10-8 ujutro, popodne u jaslicama od 12-14h. Ponedkad zna biti budan i do 11,12 u noći ali zato ujutro spava duže.(dijetešce se zaigra i nema nuna - nana.)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nocno: 21 - 8
    Dnevno: 13 -14 eventualno 14:30

Uskoro ce navrsiti 2 godine i imam dojam da popodne sve teze zaspi, sve krace spava - pa se bojim da ce tih sat vremena popodnevnog mira ubrzo nestati...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Moja Dora ima 16 mjeseci i spava po danu max sat vremena,ali zato po noći spava u komadu od 21-8.30,djeca se jako razlikuju po spavanju Marko se do trećeg rođendana budio po noći svaka 2-3 sata,a Dora je spavala cijelu noć čim smo došli iz rodilišta,nije se čak budila ni za dojenje.
    Marko 24.12.1999
    Dora 20.10.2003

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

adela ima 15 mjeseci
    nocu spava s prekidima za bocicu od 22 do 7,8,9
    danju uglavnom spava od 13:30-14 pa uglavnom do 16-17. ako ju probudi kakanje ili slicno onda je jako nervozna cijelo popodne i navecer

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Od 21.30 do 8.30 ili 9.00
    Popodnevno od 14.00-16.00
    Tako je najčešće kada je doma.
    Kada je u vrtiću onda ga budimo oko 7.30, u vrtiću zaspi oko 11.45-13.45, a navečer između 21.15 i 21.30.

Početno

Leon ima 2 god. i 2 mj.
    Ritam spavanja:
    13:00-16:00 sati (+- pola sata)
    22:30-08:00 (Ide spavati oko 22 sata ali zaspe tek za otprilike pola sata).

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nema šanse da propustimo popodnevni spavanac.

Poslije ručka je obavezan.
    Zaspi oko 13 ili najkasnije 14 sati i spava po dva do tri sata. Navečer ide spavati u 21 sat i spava do 7 ujutro.

Znači s 2,5 godine to je ukupno oko 12 sati spavanja.

a-gu

Početno

dnevno spavanjed 13.30 do 15.00-15.30
    navecer ide spavati oko 22.oo(+- pola sata) i spava do 8.oo uz mnogobrojna budjenja radi dojenja.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

dnevno spavanje super. od 12-15
    noćno od 20.30-6.30
    ja zadovoljna

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Frane ima 19 mjeseci i ima nedavno da smo se prebacili na jedno spavanje po danu. U prosjeku ide spavat izmedu 20-21, budenje oko 7-8, a prek dana oko 12, pa do 13-14h.Rijetki su dani da spava cak 3 h, a nekad jedva 45 min.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

18 mjeseci
    spavanje od 20.00 (nekad do petnaest minuta prije zaspi, nekad do pola sata kasnije) do 7-7.30 (rijetko se budi prije sedam, a također zna spavati i do 8 h).

Dnevno - zaspi oko podneva i najčešće je to sat i pol, ali zna i manje (sat vremena), ponekad i više od dva sata spava

mima b.

Početno

Jana ima 18 mj. Po danu spava najviše sat vremena tako da ponekad zavidim mamama koje imaju 2.3 sata popodne slobodno za nesto napraviti. Ja dok raspremim stol iza rucka i sjednem ona je budna. Navecer ide spavati izmedju 9 i 10, a budi se ujutro oko 8.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Moje dijete sa 12 mjeseci tokom dana spava sat, dva...
    Navecer zaspi oko 19.30,20.00- 06.30,07.00
    Jedno vrijeme je spavala cijelu noc, a sada ponovo ima jedno budjenje koje koje traje i po sat, dva... :/

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

a u kojoj dobi se prebace sa dva dnevna spavanja na jedno?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo tek nedavno presli sa 2 popodnevna spavanja na jedno. Dzan ima 21 mjesec. Ranije je spavao od 22.30 do 7.00, prvo spavanje u 12.00 do 14.00, a drugo od 18.00 do 19.00.
    Sada smo napokon spali na samo jedno i to od 12.00 do 15.00, a nocno je u 21.30 do 07.00.
    Svi sretni i zadovoljni. I nemam vise nocnih budjenja

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    a u kojoj dobi se prebace sa dva dnevna spavanja na jedno?
    Kod mene se Edita na jedno spavanje prebacila sa 3-4 mjeseca
    Do tada je bilo svakih sat vremena po 10,20,30... minuta

zene, zavidim vam na tom dnevnom spavanju

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

i mi tebi na samo jednom noćnom buđenju

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    i mi tebi na samo jednom noćnom buđenju
    Ja nju znam ljuljat po sat, dva... zglob mi se iscasio

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Negdje sam citala da djecicu vec od njihovog 9. mjeseca zivota ne treba forsati na vise od jednog dnevnog spavanja.

Pal je fakat u to vrijeme pocela pokazivati znakove da bi joj jedno spavanje dnevno bilo dovoljno.

No, veci je problem sto je sad navrsila 2 godine i sto pokazuje znakove da joj vise uopce ne treba dnevno spavanje... Kad klinci prestaju spavati po danu?!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ljudi pomocccccccccccc. Moje dijete ce izgleda prestati sa dnevnim spavanjem Tako ju je tesko postalo uspavat, a ako zaspi spava po 45 minuta. najgore mi je sto sam ja uspavana trudnica, te nemam odmora

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

U svoj brzini nisam napisala da ustaje ujutro prije sest sati , vec tad pospana i da je onda pola dana nervozna.
    Ja to pripisujem zubima, jer je poslije rodjendana dobila jos dva zuba. Sa ih ima 10

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

17 mjeseci, po danu spava 12,30-14,00, a noćno 20,30-6,30-7,00.
    Po danu da ga ne nosamo i uspavljujemo do besvjesti ne bi ni spavao. Navečer je super, samo legnemo s njim i za 10-15 min. maženja spava.
    Snorki suosjećam s tobom. Nekada stvarno samo tih pola sata za SJESTI i u miru NE RADITI NIŠTA zlata vrijedi. Ne znam te savjetovati, ali držim fige da je to faza i da će se Editi ipak prispavati i po danu. Meni se Mislav nekih tjedan dana sad nedavno budio 5-6 i po danu spavao samo sat vremena. A žiivčannn. Mislim da su i njega mučili zubi.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

valja se nekad i potuzit na dijete sad, poslije pisanja predhodnog posta uspjela sam je uspavat :D E sad, koliko ce spavat?
    Najgora je njena nervoza. Onda se pocne penjat na moj stomak, isto kao da zna da ima nesto tu :shock:

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

i ljubek je prošli tjedan počeo skraćivati jutarnje spavanje, ja se prepala... onda je krenula sveopća živčanost koja još traje... uspjela sam mu zaviriti u usta, a ono obje gornje dvojke tek što nisu izašle. vjerojatno i editu muče zubeki, proći će to!
    (btw, mi ćemo rođendan dočekati sa 8 zuba - stižemo editu polako, ali sigurno :D )

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Baš sam htjela pitati jel' OK ako dijete spava samo jednom (12-15 ili 15.30), a po noći od 8 do 7 ili 7.30
    Ali vidim da su razlike od neba do zemlje, pa mi se ova moja varijanta čini sasvim prihvatljiva :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Baš sam htjela pitati jel' OK ako dijete spava
    Super ti spava!! I sasvim je ok! Bitno je da po danu ne spava vrlo kratko jer to onda i nije pravi odmor.. a isto tako tako je bitan ukupni zbroj sati koji je tebi super!!! Pokušaj samo biti ritmična i omogućavati joj da svaki dan ide u slično vrijeme spavati i bit će te obje sretnije!!! Daj napiši malo opširnije kako vam idu prvi dani!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

čokolada, to ti je MRAK spavanje!!

kako ti je jasna napisala, samo se pridržavaj aninog ritma da se ne unervozi (ma ne u minutu, ali npr. kad znaš da se bliži vrijeme spavanja prati kad počne pokazivati da je umorna pa trk u krevet a ne van, na igranje i sl.)

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

naravno da je naša Ana samo prva dva dana fino spavala "po JUS-u"! Noćas je već razbila monotoniju, probudila se u 22, pa je po krevetiću plesala do 1 u noći. Onda opet 5-minutno(i vrlo glasno) buđenje u 4...pa mir do 8.30.
    A i dnevno spavanje se nešto skratilo na sat i pol...
    Inače nemirno spava, ima izgleda problema s začepljenim nosićem, stalno diše i na usta - ili je malo prehlađena ili ima kakvu devijaciju septuma. Kako još nije "službeno" naša, morat ću se strpit još tjedan-dva dok ju ne prijavim kod pedijatra , pa onda njega obaspem hrpom pitanja.
    Kako stvar stoji u slučaju prehlade s kapima za nos? Da li postoje neke koje su bezopasne za djecu i koje mogu upotrjebiti i bez konzultacije s liječnikom?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

čokolada, bilo je milijun mišljenja o kapima - netko kapa efedrin za bebe, netko sljezov korijen, netko maže dr. theiss balzamom... fiziološka pomaže ako nije jaka prehlada u pitanju... daj probaj upisati "prehlada" u pretražnik, ja se sad ne sjećam koje su sve varijante bile u pitanju!

(kod nas pali fiziološka i efedrin, sljez mi ne pomaže a dr. theissa ćemo probati prvom prilikom )

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi kapamo samo fiziološkom ako dr. ne kaže drugačije. A kad kaže, kaže Efendrin.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

vidiš..a nama je sljez ZAKON; samo ga treba kapati često i to suknuti otopinu sa špricom sa širokim otvorom..nama je to jako učinkovito, sve "rastopi" unutra i nosić brzo ozdravi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Fiziološku imaš u spreju. I to dvije varijante.. joj sad sam na poslu i ne mogu pogledati točno kako se zovu (Marimer i...) .. Ali fora je da ti jedna sprejne samo jedamput i gotovo, a druga varijanta (može se kupiti u dm-u) je kao dezić.. koliko dugo držiš stisnuto toliko izlazi. (Isto tako kapi za nos kad je upaljen Operil-P postoje i u spreju, ali to bolje kupi nakon pregleda pedijatra)

Matija ne voli da mu se kapa nos, niti šprica i to obično moramo na silu , ali zato smo ga naučili da da da mu nos čistim smotuljkom vate (ne štapićem!! nego ja smotam baš običnu vatu)...

A što se spavanja tiče, problemčići nisu čudni! U svoj literaturi piše da su problemi sa spavanjem česti kod velikih životnih promjena.. a ima li veće promjene od dana kad dobiješ mamu!!!

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Hvala, kupila sam Sterimar i mehaničku pumpicu za nos (iako mi se ta pumpica ne čini baš nešto efikasna :? ). Čini mi se da A. stalno ima problema s nosićem i da diše na usta (primjetili smo od kada smo je 1. put vidjeli), samo što se to po danu ne čuje. Kad legne spavati stavi palac u usta i krene "koncert", zrak koji uđe kroz usta mimoilazi se još i s palcem . Meni to pomalo sliči na treću mandulu, ali naravno nisam stručnjak pa ćemo provjeriti kod pedijatra. U domu nam to pedijatrica nije ništa spominjala, samo da je s mjesec dana bila hospitalizirana zbog jakog rinitisa. Nosić joj zapravo stalno pomalo curi, a svako jutro slijedi borba jedan na jedan sa šmrljićima (ja brišem , a ona ne da ).

Inače i noćas smo bili budni od ponoć do tri , razvezao joj se jezik, raspoloženje na vrhuncu, brblja , poteže me za pidžamu kroz rešetkice kreveta i umire od smijeha. Zanimljivo da nikad ne plače, nego, eto, probudi se i brblja 3 sata... Danas ću je vratiti na dva spavanja dnevno da vidim hoće li kasnije večernje spavanje imati nekog efekta.

P.S.
    MM najavio spavanje u kuhinji (svako jutro ustaje u pol 6) jer Ana tako glasno priča i pjeva da mu je i dnevna soba preblizu...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

možda joj treba malo vremena da se prilagodi i uhvati ritam. najpametnije ti je ne pustiti je da se razigra, nego se pravi da spavaš, nemoj paliti svjetlo, tiho joj reci, sad je noć, sad spavamo... možda će prije zaspati.
    kod nas se to rijetko događa i obično andrejček samo mirno leži pokraj mene, a ja ga zagrlim i svako toliko mu gurnem ciku pod nos, dok ne uspije opet zaspati.

vesela mala curica..!

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eto i nas spavalica.
    Mis jos uvijek spava u podne, nekad sat vremena, a nekad i četiri, ovisi o jutarnjim aktivnostima. Navećer je spavanje zadnji put u 21:30, a ujutro se budi u 7 ili ako je subota oko 8
    Tinco je malo manja spavalica od Misa. Spava u podne od 11 pa do 14, a navecer je u krevetu zadnji put u 20.30 i ustaje se redovito (i subotom i nedjeljom i praznikom i radnim danom i petkom i svetkom :D ) u 6.30.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Uf, spavanja postaju sve kompliciranija . I s jednim (12-15) i s dva spavanja dnevno (11.30-13, 15.30-17) Ani se jednako prispava odmah poslije 7 navečer. Zaspi prije 8, i onda slijede 2- ili 3-satna bdijenja po noći... Umorna sam ko pas...
    Još je zadnja 2 dana po danu sva nrvozna i plačljiva, i slabo jede (evo, od jutarnje užine jela je samo voće u 5 popodne, zaspala je maloprije bez ikakve večere, samo je pljuckala)... Jesu li to simptomi nicanja zubića? Vidim da joj izlaze četvorke dole.
    Naučila je ići vani bar jednom dnevno, a kako je pljuštala kiša cijeli dan, stajala je pred vratima ko ucviljeni peso (...pa-pa, pa-pa...)

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Čokolada, mi imamo slične probleme što se tiče spavanja. Mi smo na prijelazu između jednog i dva spavanja, ritam nam je drugačiji svaki dan. Nama niču trojke pa je dosta cendrava, traži stalnu pažnju! Jučer isto nismo išli van, pa je pola dana provela na balkonskim vratima mašući prolaznicima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prijelaz između dva spavanja i jednog je naporan i u tom vremenu je teško bilo što organizirati, ali prođe i onda se opet ustabili neki ritam.
    Za noćna spavanja predlažem slično što kaže i ms.ivy, ja Matiju kad se po noći probudi uzmem kod nas u krevet, mazim, pokušavam mu ograničiti kretanje da se umiri, dam mu piti vode (jer i sama sam nekad žedna po noći), usput ga opipam da se nije zapišao, govorim ššššš pava beba.. i do sada je uvijek uspijevalo..
    A za zube.. u DMu ima za kupiti neki kao set od 3 četkice za zube od prve neke gumenaste, rebraste pa je srednje gumenasta četkica, a zadnja je obična, ali jako mala četkica, cijena cca 30kn, e na tu prvu sam ja znala stavljati u utore gel za zube i onda bi Matija sam trljao. Gel bi bolje došao na bolno mjesto jer je u utorima.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ana nije navikla spavati (uspavljivati se) u velikom krevetu. U domu je uvijek spavala u dječjem krevetiću. Kad je stavljamo spavati, zaspi za 10 minuta, ali ako se po noći probudi, kad ju uzmem sebi u krevet, hoće se kratko maziti, ali onda pruža ručice prema svom krevetiću i hoće natrag. U njemu ima svoje rituale uspavljivanja - sjedi na guzi i ritmično se ljulja naprijed-natrag uz glasnu zvučnu podršku (kao da pjeva neku brojalicu, uvijek jednakom intonacijom, jednakim ritmičkim varijantama i uz iste slogove). Kad ocijeni da se dovoljno umorila, legne i proba spavati. Ako nakon par minuta ne ide, evo nje opet u ljuljanje i pjevanje. I tako , ako treba i dva sata. 2 minute ljuljanja - 2 minute čekanja da "sanko" dođe na oči, pa opet 2 minute ljuljanja...itd.
    Interesantno je da krevetić ima kotačiće, pa u intervalu od 20tak minuta ljuljanjem "pređe" cijelu sobu . Kad stigne do vrata (to je remiza) mama okreće volan, pa A. vozi opet prema zidu.
    MM kaže da bismo možda trebali otvoriti vrata i pustiti ju dalje po stanu

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čokolado, baš si me nasmijala...

Vidi se da je tvoja mala curica rituale uspavljaivanja maženjem zamijenila ljuljanjem.. .kad sam ja bila skroz mala, isto sam se tako uspavljivala. Ali se sjećam da me je tome naučila baka, jer se sjećam njenog uspavljivanja mene na velikom krevetu, ja ležim postrance, ona sjedi do kreveta i rukom me ljulja... Bila sam već "velika" kad sam se toga odvikla.

Puno ljubi svoju curicu i mazi se s njom. Budi se noću, uvjerena sam, jer provjerava da li su joj mama i tata još uvijek tu...jednostavno to je velika promjena za nju.

Moj savjet: kad se probudi, poljubi je i podragaj, reci joj da ste za nju uvijek tu, da je sada noć i neka spava. Ne igrajte se, jer će zamijeniti dan za noć.

I opet je poljubi od nas!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    Ana nije navikla spavati (uspavljivati se) u velikom krevetu. U domu je uvijek spavala u dječjem krevetiću. Kad je stavljamo spavati, zaspi za 10 minuta, ali ako se po noći probudi, kad ju uzmem sebi u krevet, hoće se kratko maziti, ali onda pruža ručice prema svom krevetiću i hoće natrag. U njemu ima svoje rituale uspavljivanja - sjedi na guzi i ritmično se ljulja naprijed-natrag uz glasnu zvučnu podršku (kao da pjeva neku brojalicu, uvijek jednakom intonacijom, jednakim ritmičkim varijantama i uz iste slogove). Kad ocijeni da se dovoljno umorila, legne i proba spavati. Ako nakon par minuta ne ide, evo nje opet u ljuljanje i pjevanje. I tako , ako treba i dva sata. 2 minute ljuljanja - 2 minute čekanja da "sanko" dođe na oči, pa opet 2 minute ljuljanja...itd.
    Interesantno je da krevetić ima kotačiće, pa u intervalu od 20tak minuta ljuljanjem "pređe" cijelu sobu . Kad stigne do vrata (to je remiza) mama okreće volan, pa A. vozi opet prema zidu.
    MM kaže da bismo možda trebali otvoriti vrata i pustiti ju dalje po stanu
    Svaki put kad procitam tvoje postove ja se rasplacem. Naravno, od srece.
    Predivno je to sto ste usrecili jedno tako malo i osjetljivo bice. Definitivno nema humanijerg i veceg djela od toga, i koliko cesto pomislim da je zakon oko usvajanja malo "labaviji" koliko bi sretnije djece bilo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

M. ce za par dana 17 mjeseci, i u zadnje vrijeme pokusava s 2 dnevna spavnja prijeci na jedno (ja sam se dosad grebala i rukama i nogama da ipak ostane na dva dnevna no....) . Ja ga stavim spavati, on popije svoje mlijeko, i pocne se nabrijavati (skace po kreveticu itd), tako da ja onda na kraju dodjem i pustim ga van. Ono sto mi se cini kao problem je sto je ostatak dana uzasno pospan, nece jesti, cendrav je itd.

Nocu spava u prosjeku od 21-7, a dva dnevna spavanja su bila otprilike od 10 do 11.30 i od 16-17.30, naravno s varijacama. Inace, imam dojam da spava premalo nocu, jer je kad se probudi vec pospan, a do 10 mrtav, ali se cijelo vrijeme nabrijava, i to sto je vise pospan, vise skace itd.

Mene zanima imate li kakav savjet oko tog jednog dnevnog spavanja, da li bi to trebalo biti negdje na sredini izmedju prijasnja dva (on je vec u 11 totalno mrtav, tako da mislim da ga nema smisla dalje drzati budnog i to je vrlo slicno vremenu kad je prije isao na prvo spavanje, tako da ovo jedno vrlo lici na prijasnje prvoi, a kad dodje vrijeme za drugo, on je opet umoran a ne zeli zaspati). Da ga probam stavljati ranije navecer (da li bi to pomoglo da se iskristalizira novi ritam)?

Takodjer, muce ga zubici (neke gadne kljove mu rastu), pa je vjerojatno i to jos dodatno poremetilo prijasnji ritam. Netko je spominjao gel koji bi mogao pomoci, sto preporucujete (onu gumenu DM-ovu cetkicu imam, pa mu masiram s tim)?

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •