Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Isofix

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Isofix

Zanima me koji auti opće imaju isofix?
    Odnosno gdje se to može provjeriti?
    Recimo mi smo kupili prošle godine auto novi peugeot 206 i nema taj isofix em ima onog crvenog čovječuljka u tablici , do 1,35 .
    Pa mi je to baš grozno kupiš novi auto i nemaju isofix!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ako imaš isofix u autu, onda to izgleda kao na drugoj slici ovdje (zaštićeni utori na pregibu sjedala)

http://autosjedalice.info/cms/index....d=25&Itemid=44

ili ovako (na slici je suvozačevo sjedalo, ali identično izgleda i na stražnjem)

http://www.langzeittest.de/audi-a3-s...-beifahrer.jpg

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Imam novu Corsu s Isofixom. To mi je bio jedan od kriterija kad sam birala auto. Do sada još nije bio u funkciji, ali nadam će uskoro biti.
    Isofix, ne auto.

Podatak o Isofixu sam našla na internetu. Uglavnom na web stranicama pojedinog proizvođača imaš detaljno popisane karakteristike i opremu za svaki tip automobila, a postoje i razni auto-klubovi, časopisi pa i oni mogu biti korisni izvori informacija.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa

ili ovako (na slici je suvozačevo sjedalo, ali identično izgleda i na stražnjem)

Moraš malo rukom pritisnuti sjedište i naslon da bi vidjela te konzole. Ja tri godine nisam imala pojma da ih imam

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj enela prvotno napisa

Moraš malo rukom pritisnuti sjedište i naslon da bi vidjela te konzole. Ja tri godine nisam imala pojma da ih imam
    Koji ti auto voziš?

A kaj je sa nama koji nemamao isofix u autu...kaj mi da radimo?

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

kupis AS bez isofixa i montiras je pojasevima

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mi smo nedavno kupovali novi auto i prospektima je pisalo da ima isofix, ali naravno da u RH ne isporučuju s isofixom, morali smo ga naručiti i dodatno platiti, jer za naše tržište povade sve što ne treba auto imati, onda ako želiš nešto od toga dodatno naplaćuju. Ali AS sa isofix bazom: čista 5!

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj domy prvotno napisa
    Citiraj enela prvotno napisa

Koji ti auto voziš?
    Corsu.

A kaj je sa nama koji nemamao isofix u autu...kaj mi da radimo?
    Onak kak ti je Dia rekla.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da ne otvaram novu temu.
    Ja imam peg-perego sip, sjedalicu 0-13kg, s iso-fix bazom.
    Uglavnom nema šanse da nam pojas ode preko sjedalice, treba li on uopće ići oko sjedalice ako je ona učvršena na bazu????

Inače ako stavljamo samo sjedalicu bez baze pojas isto ne može okolo nje, jednostavno je prekratak a sjedalica je za razliku npr. Macsi-cosi 0-13kg, ogromna, jer ima dolje veliki i visok onaj dio koji ide u bazu :?
    Što da radim??

Imamo stare aute Vento i Fiat uno, jedini auto u kojem pojas ide oko same sjedalice je Vectra moga tate, ali taj pojas je čak i prevelik i nema onu blokadu.

Što da radimo, idemo na put, baza je pričvršćena pojasom, ali sama baza se zbog položaja sjedala ne može dobro uglaviti, sve smo pokušali od guranja ručnika itd. po meni nama je sjedalica već premala, ali Emi se još sama ne diže na noge ( probati ću odšarafiti onaj uložak za bebe unutar sjedalice, mada mi nekako bez njega sjedalica tvrda i nije tako dobro zaštićena)????

Kako učvrstiti sjedalicu ako je pojas za puuunoo premali?????

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ivana, jeste probali sjedalicu pricvrstiti bez baze?

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Nika prvotno napisa
    ivana, jeste probali sjedalicu pricvrstiti bez baze?
    U fiatu jesmo, ali je prekratak pojas, mislim da smo i u Ventu probali, :/ nisam sigurna, probat ću ali mislim da ne ide.

ZNA LI NETKO, JER SAM IZGUBILA UPUTE ZA AUTOSJEDALICU, JE LI DOVOLJNO DA JE BAZA UČVRŠĆENA POJASOM?????

Inače Emi divlja, kada je stavim u Vectru i još sjedalicu pričvrstimo pojasom od auta, jer taj pojas ide i preko njenih nogu, ne može se pomaknuti, i ovako je nemirna i stalno plače u sjedalici....za poludit, kad je sjedalica učvršćena u bazi onda bar nogicama može micati..........

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prema uputama sjedalica se pričvršćuje tako da se gornji dio pojasa obmota oko sjedalice. Znaci, preko baze ide donji dio a onda preko sjedalice gornji.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa
    Da ne otvaram novu temu.
    Ja imam peg-perego sip, sjedalicu 0-13kg, s iso-fix bazom.
    prvo pitanje: da li se ISOFIX baza po uputama može fiksirati pojasevima? znam da nemaš upute ali pogledaj naljepnicu na sjedalici jer na njoj mora biti nacrtan i taj način fiksiranja ukoliko je dozvoljen

Uglavnom nema šanse da nam pojas ode preko sjedalice, treba li on uopće ići oko sjedalice ako je ona učvršena na bazu????
    treba, tj. mora jer je tako po uputstvima. osim ako fiksiraš bazu ISOFIX-om.

Inače ako stavljamo samo sjedalicu bez baze pojas isto ne može okolo nje, jednostavno je prekratak a sjedalica je za razliku npr. Macsi-cosi 0-13kg, ogromna, jer ima dolje veliki i visok onaj dio koji ide u bazu :?
    Što da radim??
    jeste li probali staviti sjedalicu u okomiti položaj pa provući pojaseve i tek onda zakrenuti sjedalicu prema kutu od 60 stupnjeva? to često pomogne i pri tome sjedalica bude vrlo čvrsto fiksirana.

Imamo stare aute Vento i Fiat uno, jedini auto u kojem pojas ide oko same sjedalice je Vectra moga tate, ali taj pojas je čak i prevelik i nema onu blokadu.
    to što je pojas predugačak nije nužno problem. da li je uz AS došla H kopča za fiksiranje pojasa? možda se pojas blokira postavljanjem AS na bazu. to treba provjeriti u praksi.

Što da radimo, idemo na put, baza je pričvršćena pojasom, ali sama baza se zbog položaja sjedala ne može dobro uglaviti, sve smo pokušali od guranja ručnika itd. po meni nama je sjedalica već premala, ali Emi se još sama ne diže na noge ( probati ću odšarafiti onaj uložak za bebe unutar sjedalice, mada mi nekako bez njega sjedalica tvrda i nije tako dobro zaštićena)????
    sljedeći pregled u ZG je 22.3. ali pretpostavljam da vam je to kasno? probaj posuditi neku sjedalicu koja se može bolje fiksirati dok dijete ne bude spremno preći u grupu I.
    nemoj vaditi taj uložak ako nije predviđeno uputstvima (a mislim da nije na novijim PegPerego sjedalicama) jer će ti ako se ne varam, ostati gola plastika koja može ozljediti dijete.

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Nika prvotno napisa
    Prema uputama sjedalica se pričvršćuje tako da se gornji dio pojasa obmota oko sjedalice. Znaci, preko baze ide donji dio a onda preko sjedalice gornji.
    daddy je dobro napisao.

previdjela sam da si napisala da je rijec o isofix bazi.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

mi imamo chevrolet aveo 4V star godinu dana i ima isofix. I ogroman bunker. i stražnje siceve koji se mogu preklapat. Mjesta stvarno ima puno. A nije preskup - od 75000 nadalje ( moglo bi se reći da je to reklamna cijena jer je jedan od rijetkih automobila koji je jeftiniji kod nas nego vani ). A kako se ne radi o euro automobilu ' prilagođenom ' našem tržištu stvarno opreme ima puno.
    Pouzdanost? to je treći chevy u bližoj obitelji i s niti jednim nije bilo apsolutno nikakvih problema. Samo se nemojte neugodno iznenaditi ako odete u salon gdje se prodaju i opelovi modeli - prodavači znaju biti dosta neljubazni jer za opelove modele imaju duplo veću proviziju.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Da se i ja prikrpam na temu.

Moze li se autosjedalica s isofixom koristiti u autu bez isofixa?

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

da se i ja prikrpam sa jednom obavijesti
    Isofix je vrlo jeftin (bar bi trebao biti svima) kada ga naručuješ kao dodatnu opremu pa bi vam bilo pametno nazvati i raspitati se doadatno ako već imate AS sa isofixom jer je stvarno velika razlika.
    Mi smo ga za volvo platili nekih 100 kn

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Nice prvotno napisa
    da se i ja prikrpam sa jednom obavijesti
    Isofix je vrlo jeftin (bar bi trebao biti svima) kada ga naručuješ kao dodatnu opremu pa bi vam bilo pametno nazvati i raspitati se doadatno ako već imate AS sa isofixom jer je stvarno velika razlika.
    Mi smo ga za volvo platili nekih 100 kn
    Da, moze se ugraditi i u skoro svaki auto koji nije stariji od par godina, pod uvjetom da u autu postoji priprema za Isofix.

Mi smo uzeli kao dio dodatne opreme i za Ford kosta oko 200 kn.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj lonni prvotno napisa
    Da se i ja prikrpam na temu.

Moze li se autosjedalica s isofixom koristiti u autu bez isofixa?
    može
    jer se gotovo sve daju učvrstiti i pojasevima
    ali s obzirom da su sjedalice sa ISOFIX-om skuplje onda nema smisla kupovati ako ih nećete na taj način pričvrstiti

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

može
    jer se gotovo sve daju učvrstiti i pojasevima
    ali s obzirom da su sjedalice sa ISOFIX-om skuplje onda nema smisla kupovati ako ih nećete na taj način pričvrstiti
    Imamo u planu kupiti novi auto (s isofixom), ali nova, veca sjedalica nam treba prije nego sto cemo ga uspjeti kupiti. Zato pitam.
    Hvala na odgovoru.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •