Citiraj ivana zg prvotno napisa
Da ne otvaram novu temu.
Ja imam peg-perego sip, sjedalicu 0-13kg, s iso-fix bazom.
prvo pitanje: da li se ISOFIX baza po uputama može fiksirati pojasevima? znam da nemaš upute ali pogledaj naljepnicu na sjedalici jer na njoj mora biti nacrtan i taj način fiksiranja ukoliko je dozvoljen

Uglavnom nema šanse da nam pojas ode preko sjedalice, treba li on uopće ići oko sjedalice ako je ona učvršena na bazu????
treba, tj. mora jer je tako po uputstvima. osim ako fiksiraš bazu ISOFIX-om.

Inače ako stavljamo samo sjedalicu bez baze pojas isto ne može okolo nje, jednostavno je prekratak a sjedalica je za razliku npr. Macsi-cosi 0-13kg, ogromna, jer ima dolje veliki i visok onaj dio koji ide u bazu :?
Što da radim??
jeste li probali staviti sjedalicu u okomiti položaj pa provući pojaseve i tek onda zakrenuti sjedalicu prema kutu od 60 stupnjeva? to često pomogne i pri tome sjedalica bude vrlo čvrsto fiksirana.

Imamo stare aute Vento i Fiat uno, jedini auto u kojem pojas ide oko same sjedalice je Vectra moga tate, ali taj pojas je čak i prevelik i nema onu blokadu.
to što je pojas predugačak nije nužno problem. da li je uz AS došla H kopča za fiksiranje pojasa? možda se pojas blokira postavljanjem AS na bazu. to treba provjeriti u praksi.

Što da radimo, idemo na put, baza je pričvršćena pojasom, ali sama baza se zbog položaja sjedala ne može dobro uglaviti, sve smo pokušali od guranja ručnika itd. po meni nama je sjedalica već premala, ali Emi se još sama ne diže na noge ( probati ću odšarafiti onaj uložak za bebe unutar sjedalice, mada mi nekako bez njega sjedalica tvrda i nije tako dobro zaštićena)????
sljedeći pregled u ZG je 22.3. ali pretpostavljam da vam je to kasno? probaj posuditi neku sjedalicu koja se može bolje fiksirati dok dijete ne bude spremno preći u grupu I.
nemoj vaditi taj uložak ako nije predviđeno uputstvima (a mislim da nije na novijim PegPerego sjedalicama) jer će ti ako se ne varam, ostati gola plastika koja može ozljediti dijete.