Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 65

Tema: Čitanje.... Neeeeeeeeeeeećuuuuuu

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Čitanje.... Neeeeeeeeeeeećuuuuuu

Dakle moje dijete je krenulo u Školu.... Učiteljica super, oduševila me jer nisam otprije znala kakva je ali baš je onako doooobra i strpljiva s njima.... i tako ona pošalje roditeljima popis knjiga koje bi klinci trebali pročitati sad kad su naučili sva slova...Super, jer ja volim čitat i djeci čitam odkad sam ih prvi put osjetila u stomaku... ALI... moj sin neće...neće pa neće... ajmo u knjižnicu ...neću...zašto?...jer ću morati čitati! :shock: valjda mu je dosadilo anke slušat mene al troke da još i sam čita...
    on čitanje izbjegava u širokom luku.... i što sad??? imate neku dobru preporuku... ???

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i B je slično reagirao prošlo polugodište. Preko praznika smo uzeli jednu knjigu i čitao je jednu stranicu (par rečenica) na dan. Kako mu je očito u to vrijeme došao i određeni kognitivni skok i kako je skuzio da mu sada čitanje ide puno lakše čita s puno više veselja. Dakle, samo strpljenja i polaganog nutkanja, rečenicu po rečenicu...

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

znam da si u pravu ali nekako bih ja da on to sad odmah... da si samo vidjela čitanje janka i čarobnog graha... 8 stranica od kojih bi se dalo spojit možda 0,5 normalne stranice se čitala cijele školske praznike... a valjda sve to ide malo po malo... svaki duži zadatak mu je problem zbog slabe koncentracije a knjige valjda spadaju u tu kategoriju neobavljivog...
    na dane bi ga najradije ispalila iz topa koliko mi to njegovo ˝ne mogu˝ digne tlak... svi predmeti još nekako funkioniraju ali ne znam kako će ako ne zavoli čitanje... neće ništa moć učit... na sve lijepe načine sam pokušala...valjda samo mogu molit Boga za taj kognitivni skok, kako si napisala...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a da mu ponudis stripove ili neku drugu literaturu koja mu se svidja...a lektiru bas kad mora

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

citaj s njim, naglas, dio teksta ti, dio on.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

jel Vaša djeca čitaju? ono s guštom? ili samo zato što moraju?

ovo sa stripovima bi još i moglo upaliti... odkad sam odkonektirala satelit s tv-a malčice je bolja situacija uopće pa vrijedi pokušati... valjda se neće navuć na stripove pa me dat k vragu kad kažem vrijeme je za lektiru...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne mogu uspoređivati s drugom djecom, možda ona čitaju više i s većim gutom. Ali, primjećujem da B čita sa sve većim guštom, za razliku od pred mjesec ili dva samoinicijativno uzme strip ili knjigu i čita (ne puno, ali skoro svaki dan) i to mi je najvažnije.

Kada čita nešto za školu, ako vidim da se jako muči onda mu najprije ili na kraju ja sve pročitam jer on od napora čitanja uopće ne kuži što stvarno čita (kao kad čitaš trani jezik kojeg jedva nešto razumiješ), ali velim potrebe za time je sve manje.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Stariji nije volio čitati. Nikad. Nisu palili stripovi, zajedničko čitanje - ništa.
    Nije čak volio ni slikovnice kao dijete.

Jedino što čita (sad, 7. razred) samoinicijativno su školski godišnjaci i tu i tamo zgrai faktopediju i to je to.
    Sve ostalo mu je - "no-no".

Ali zato je mlađi već učlanjen u knjižnicu, mijenjamo slikovnice svaki treći dan, čitamo mu do besvijesti i nikad mu ne dosadi. Stalno zapitkuje, prepoznaje slova, ponekad poslovka riječi od 3 slova i tako.
    Njemu knjiga nikad dosta.

A u našoj kući se oduvijek puno čitalo.

Znači da je kod nas definitivno stvar u karakteru.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Bubice svaka čast na uspjehu... potrudit ću se što više budem mogla...na kraju dana mi se čini ako sam čita da čita cijeli dan... :/
    od danas ćemo tako kao ti..... ja zaboravljam da nisu sva djeca ista (moji starci su oduvijek radili pa sam ja morala sve sama) i da se ne rađaju samostalni....

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A. se nije dao nagovoriti ni potaknutu ni na kakvo opsežnije čitanje dok nije naučio dovoljno dobro/brzo čitati. Recimo, u fazi kad je znao čitati tako da je rado i samoinicijativno čitao natpise, naslove, nitko ga nije mogao nagovoriti da pročita nešto što ima tri rečenice. Jedna može, više od toga ni slučajno, iako je bilo sasvim jasno da on to može. Kad mu je čitanje postalo laganije, krenuo je čitati i sad mu je to jedna od omiljenih aktivnosti.
    Ja bih mu dala još vremena. U svakom slučaju, nitko nije zavolio čitanje po tuđem zahtjevu. Mislim da su stripovi dobra ideja, zajedničko čitanje isto, ali mislim da ne smije osjećati pritisak. Uostalom, cijeli prvi razred služi tome da nauče čitati s razumijevanjem. Ima on još puno vremena.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    A u našoj kući se oduvijek puno čitalo.

da, i kod mojih staraca i zato sam ja svojima oduvijek čitala i nadala se da će i oni volit čitanje

Znači da je kod nas definitivno stvar u karakteru.
    o da... to bi razjasnilo puno toga...moja dvojica su skroz različiti... ko da su s marsa i jupitera... tko zna možda s mlađim neće bit problema (da, samo se ti nadaj)

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mišona ima motiv da ne želi biti zadnji u razredu i jednom je rekao da svi u razredu čitaju osim njega :shock: što naravno nije bila istina.

Tu je bio razočaran i odmah je uzeo svoju najdeblju knjigu i on će je pročitati. I opet je uslijedio šok.

Jednom smo radili fritulice i ja sam lijepim rukopisom prepisala recept. Pročitao ga je cijelog i još izmješao smjesu sam. :D

Drugi put sam radila neku lutkicu i obje ruke su mi bile zauzete i od ljepila, pa sam zamolila njega da mi pročita što moram napraviti dalje.

Tako je krenulo. Ali iza toga je bilo puno hvaljenja: "Kako si mi ti to super pročitao. Pa da sada nije bilo tebe da mi to pročitaš kako bi ja dalje. Pa vidiš da i ti znaš čitati, samo se praviš važan da ne znaš..."

Danas prije spavanja uzmemo knjigu (ponekad i strip) primjerenu njemu veličinom slova i količinom teksta i dogovorimo se da jednu stranicu pročita on, a jednu ja. Još uvijek ponekad zna slovkati, ali on je čitač početnik i to se očekuje od njega još neko vrijeme. Uvijek komentiramo što smo pročitali da vidim da li čita s razumijevanjem. Ponekad mu se i neda čitati, a onda ide dogovor, pročitaš mi dvije stranice, a ja ću ostatak priče. Pa nismo svi jednako raspoloženi svaki dan. Dogovor uvije upali.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja mislim da nema veceg motiva od sadrzaja
    ivar cita lektiru jer treba ali sve sve ostalo zato jer ga zanima
    kako jako voli povijest i sad sa 8,5 godina nije mu problem citati knjige bez ilustracija i na tankom papiru sitnih slova, tipa povijest svijeta za mlade, grcku u doba perikla i sl. zato, probaj ga navuci na citanje stvari koje ga zanimaju
    a lektire citajte skupa, tako nece trajati cijeli dan i biti tlaka

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Naš prvašić je za vrijeme zimskih ferija otkrio stripove, čita ih svaku večer (nakon priče), omiljeni su mu stripovi Tom i Jerry. Sada mu već brže ide, prije je uspio jedva pročitati stranicu, a sada već više.
    Problem je u tome što su stripovi pisani samo velikim slovima, pa mu čitanje knjiga i slikovnica sa malim tiskanim slovima još uvijek ide sporo.
    Tješim se da će ubrzo svi oni brzo čitati, a sada je bitno da zavole čitanje. Ja sam sretna kada ga vidim ušuškanog u krevet kako čita svoj strip.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ema voli citati i cista s gustom, samoinicijativno. Ali isto povremeno trazi da citamo zajedno ili da joj ja citam i mi to redovito cinimo. Zadnje je bas lektiru trazila da joj citam jer joj se naslov nije cinio zanimljivim.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Iz odgovora većine sam zaključila da je u principu ok popustiti i pročitati mu nešto što on baš ne želi.... zajedno smo jači...

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja zapravo uopce nisam shvatila da li bi prvasici vec trebali sami procitati lektiru, ili je ok da im mi procitamo.
    nisam puno oko toga razbijala glavu, jer je na zadnjem roditeljskom i receno da ce sijecanjsku lektiru obaviti u skoli, a ostale ce morati doma.
    a onda se u nedjelju navecer antun sjetio da do ponedjeljka ujutro treba procitati dvije price brace grimm. a doma nemamo njihove bajke. tu vecer smo uspjeli naci nesto na mrezi, i ujutro mu procitali - naravno, samostalno citanje vise nije bilo opcija.
    uglavnom, ja sam se osjecala kao promaseni roditelj, koji pojma nema sto mu se s djetetom zbiva (i to po pitanju lektire - a mama komparatistica knjizevnosti i knjiznicarka!)

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi djeci svaku večer čitamo, ali M. je inzistirao da lektiru pročita sam - ako bi mu mi to pročitali osjećao bi se kao da je varao. Dva tri dana zaredom je navečer čitao sestri lektiru i zapamtio je od riječi do riječi.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ida jos uvijek nema lektire :/ vec mi je prosle godine to bilo cudno, kad ste svi poceli spominjati lektiru, al ove godine - opet isto... citaju u skoli, zajedno, doma citaju tekstove (price, pjesme) iz udzbenika... sad sam je pitala i kaze - "nemamo lektiru, a ema (bb-ina ) mi je prosli put rekla da su imali lektiru, bas cudno"

a ida i dalje ne voli citati :/

sad je doma, pod temperaturom i s gnojnom anginom, pa cemo ovih par dana (kad popusti temperatura) ponovno malo intenzivnije poraditi na citanju. eto je sad "igrala" neke igrice na cd-u iz informatike i rjesava zadatke a da uopce ne procita zadatak

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eh, omelo me, htjedoh dodat da kod nje ne pali ni sadrzaj :/

pokusavamo s knjizicama za djecu (tipa - kako bracu pretvorit u zabe), neke knjizice s pricama o trolzicama - sve je to nula bodova. procita jednu stranicu i - ne moze dalje, jel mogu sutra... uopce je ne zanima o cemu se radi...

al moram definitivno pod hitno nastavit intenzivno radit na tome...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

litala, mislim da ti ne treba biti cudno to da nemaju lektiru jer bi se lektira sto vise trebala obradjivati u skoli, bar kod nas je tako

vidi popis lektire na netu pa je pitaj za naslove, sigurna sam da ce ti reci da su ih radili.
    ima li biljeznicu iz lektire?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nama je učiteljica rekla da će oni rješavati svu lektiru u školi. A, sada - doma još nije donio neku knjigu iz lektire za procitati, vodi ih uciteljica u knjiznicu svako malo pa si oni izaberu neku knjizicu. Ja sam doma to proglasila lektirom, B sam procita lektiru (ipak je to njegova obveza) a ja mu ev. onda jos jednom procitam cijeli tekst...

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mi nemamo lektiru za doma, sve se rješava u školi. Sa čitanjem nema nikakvih problema, moj sin jako voli čitati (još uvijek je ona faza "vidi šta mogu") ali čita slikovnice (sa malim štampanim slovima ) a knjige mu još uvijek mi čitamo. Odlazak u knjižnicu jednom tjedno je obavezan, svake večeri čitanje prije spavanja isto tako. U jednom momentu kad je čitao dosta loše i bilo mu je teško i sporo pa je bilo "ne mooguuuu...", pomogao je štos sa gledanjem na sat. Svaki dan je čitao po 15 minuta i zapisivao koliko je stranica pročitao. Kako je to bilo sve bolje jedva bi dočekao da se pohvali koliko je napredovao (birao je slikovnice sa sve više slika ) ali krizu čitanja smo ipak na taj način prošli .

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja sam se, uglavnom, na svoju kćer žalila (kada je riječ o školskim obavezama).
    nagovoriti je na učenje živa je muka.
    ali, na ovoj je temi moram pohvaliti. voli čitati.
    pred polazak u prvi razred je pročitala "harry pottera i kamen mudraca"!

inače, oni lektiru nisu obrađivali u školi već su je čitali kući.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj fegusti prvotno napisa
    pred polazak u prvi razred je pročitala "harry pottera i kamen mudraca"!
    :shock: :shock: :shock:

Fegusti, napredno ti je to dijete!

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Moj B. voli čitati. Pročitao je 2 lektire: Slikopriče i Pale sam na svijetu. Svoje slikovnice doma je sve pročitao. Naravno, knjige bez slika ga još ne zanimaju. Jučer su prvi puta dobili Radost, i popodne je pročitao 4-5 tekstića i pjesmica :D

sunca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mi mučimo muku sa čitanjem. stribi mrzi sve u što treba uložititi bilo kakav trud.
    lektiru mu ne bi pročitala ni u ludilu, pa taman dobio jedinicu iz lektire - to mi je isto kao da mu pišem zadaću jer se njemu to čini puno.
    obično sjednem kod njega i slušam ga kako čita i ako što pogriješi zamolim ga (dok imam živaca) da pročita riječ ponovo.
    treba mu cca sat vremena da pročita knjigu i tri sata drame prije toga kako on to ne može.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sunca prvotno napisa
    lektiru mu ne bi pročitala ni u ludilu, pa taman dobio jedinicu iz lektire - to mi je isto kao da mu pišem zadaću jer se njemu to čini puno.
    jesi pricala o tom s uciteljicom?
    jer jedno je sto ti mislis da je to kao da mu ti pises zadacu a drugo su ocekivanja uciteljice od lektire.
    npr mi smo u pismenim uputama od uciteljice u prvom razredu dobili savjet da s njima citamo. u nasem slucaju to nije bilo potrebno za lektire, ali jos uvijek volimo citati zajedno knjige
    citati zajedno nikako mi nije jednako pisanju zadace.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

potpis pod ivaricu. i nama su upute za svo citanje koje je islo doma (a moji nemaju nikakvih problema s citanjem) uvijek dolazile s poticajem ili podrazumijevanjem da djeca citaju zajedno s odraslima, dijelom da odrasli pomognu djeci, dijelom da potaknu razgovor o onom sto se cita (jer ono sto u konacnosti zelis je ne samo da dijete zna procitati rijec, to je samo prva stepenica od stotine drugih, nego da razumije i razmislja o onom sto cita).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

treba mu cca sat vremena da pročita knjigu i tri sata drame prije toga kako on to ne može.
    mozete li to citanje podijeliti na vise dana, mi citamo stranicu dnevno a onda mu ja jos jednom procitam sve zajedno ili neka slicna varijanta...

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama je uciteljica isto naglasila da bi trebalo s djecom citati lektiru, ako ona to zele. Nasi sad imaju vec trecu lektiru (u obliku da ce ih ispititvati o sadrzaju knjige).

sunca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

bila na informacijama i učiteljica je rekla da se očekuje da dijete pročita knjigu, što je po meni i u redu.

mogao je čitati dan po dan, imao je deset dana - kako je on meni rekao, odnosno cijeli mjesec kako je učiteljica meni rekla, ali nikako nije htio čitati dok jedan dan nisam rekla dosta i uvjetovala ga kaznom ako ne krene.

stribi je takav tip da izbjegava sve obaveze i da mu ja nešto pročitam on bi to uzeo zdravo za gotovo - mama čita, ja ne moram.

knjiga mu nije bila preteška jer je nakon prvog čitanja pohvatao sve bitne stvari. volim ga provjerit koliko je razumio, pa uvijek razgovaramo o pročitanom tekstu.

alergična sam na lijenost, a on je majstor lakšeg otpora. npr. ako učiteljica ne prekontrolira zadaću on zaključi - ona to i tako ne gleda, ja to ne moram. zato sam inzistirala da pročita knjigu za dan kad je rekao da to mora napravit.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi i dalje na kapaljku... :/

prekjucer je imala (nakon drustvenih igara, igranja na kompu i ostalih aktivnosti) pola sata citanja uz jabuku - nije proslo dvajs minuta, evo nje - jel to masina zavrsila, gdje je skaf??? staceti? pa da izvadim robu i stavim je susit... btw. nikad, ali n i k a d nije to radila...

uglavnom - svu je robu stavila susit, bez ijedne primjedbe, vani na terasi, s burom, ubundana... i trajalo je dulje od pola sata...

no comment...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi stvarno imamo srece s ivarom a bez nasih zasluga pa da mogu dilat recepte, bas je rijec o njegovoj volji i zelji za citanjem oduvijek.
    evo neki dan je procitao pinokija za lektiru, 180 stranica, u jednom danu.

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Naš B. je jučer prije spavanja u krevetu pročitao tati pričicu, da sada je tata čitao njemu

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a sta cu... ne zanima je i gotovo. nije ni kad je kretala u prvi razred znala vise od desetak slova (njihova imena i mama i tata - to, znas i sama, nije nesto puno slova )

noa je vec drugaciji, sad se zanima i za slova i za brojke. iako - kako ja tu citam - i on je vrlo slabasno zainteresiran

al neka ih.. naucit ce... radit cemo zajedno, trudit cemo se pa ce ici na bolje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mogao je čitati dan po dan, imao je deset dana - kako je on meni rekao, odnosno cijeli mjesec kako je učiteljica meni rekla, ali nikako nije htio čitati dok jedan dan nisam rekla dosta i uvjetovala ga kaznom ako ne krene.
    i B je isti takav kao što si ti svojeg sina opisala, zato mislim da je vazno da mu ja postavim određenu strukturu. Mora procitati svaki dan malo, jer bi on uvijek ostavio sve za zadnji dan (i zadaću i čitanje i bilo to). Ja znam u naprijed da je to kontraproduktivno i zato niti ne dozvoljavam da se dovede u tu situaciju...

litala, i B je, kada treba ići pisati zadaću, i gladan i žedan, kada bi makar veš slagao sve bi mu oprostila

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

bila sam u ponedjeljak na informacije... u školi je ok, učiteljica spomenula kako ne voli čitati ali da to još nije zabrinjavajuće... ni ostali nisu baš zainteresirani previše... kući neka čita nešto po svom izboru, a u školi ona njima pročita lektiru pa je za sada lektira u pričanju i pisanju dnevnika čitanja o pročitanom tekstu...
    odlučila sam kupiti malu enciklopediju o dinosaurima i prapovijesti općenito jer se na toj temi zadržao najduže vrijeme... možda ga to pokrene.... vrste dinosaura, neandertalci, kromanjonci ... dobre riječi za započet s čitanjem jel' da? ... ali kad ga već zanima možda i upali... ima li tko preporuku za knjigu (slikičastu) na ovu temu... znam da ima o životinjama lijepih dječjih enciklopedija ali ovo još nisam srela u knjižarama...

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bubice -

zato mi u jednu ruku i nije neki totalni imperativ da moooooora citati do besvjesti (iako mi jest imperativ da mooooora nauciti citati! ), kad vidim i znam da je stvarno savjesna i odgovorna i evo, sinoc je isplakala dusu jer je bila "na bolovanju" od prosle srijede i u ponedjeljak i jucer nas nije bilo doma cijeli dan, nije stigla pohvatati sto je za zadacu, pa je tek navecer sjela i krenula pisat i u osam i petnaest ja joj govorim da ode spavat, a ona udri u plac jer ima jos dvije stranice zadataka iz matematike, izrezivat nekakve slicice namirnica za prirodu i jos pjesmicu iz hrvatskog

onda sam joj ja pomagala rezat slicice, matematiku je rijesila u nekoliko minuta, a hrvatsku pjesmicu smo, nakon sto smo je desetak minuta nagovarali i tata i ja, ostavili za danas-sutra...

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

P.S.

zaboravila sam napisat... onaj popis koji nam je poslala pred 3 tjedna na kojem je popis knjiga za čitanje - to su knjige koje će oni obraditi u školi odnosno vodič po kojem mi djecu privikavamo na posuđivanje i vraćanje knjiga u knjižnicu, na čitanje i ljubav prema knjizi kao takvoj... ako dijete i nije zainteresirano za te knjige trebam se potruditi se da ih barem prolista i nauči se na pojam lektire i da ju treba čitati... a učiteljica će obraditi sve što treba... za sada... oni će doći na red kasnije...

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

oskar je jucer dobio knjigu za lePtiru (tak on veli i jos nemre skuzit da se veli leKtira - znam ja da je to zato kaj ga nisam htjela vodit logopedu)

knjiga Zlatna guska Brace Grimm i dogodilo se nesto meni potpuno nevjerovatno

on je cijelo popodne navlacio tu knjigu svukud za sobom (isao je npr. poslje skole sam samcat u samobor s busom i nosio je knjigu sa sobom i citao na stanici i u busu, pa onda citao kod doktora u cekaonici, pa u autu, pa kod frendice dok smo mi pile kavu, pa doma u sobi, pa kod dede, pa u krevetu.. sve dok je nije CIJELU procitao) i bio je uzasno ponsan, a u jednom je trenutku tuzno rekao "mama, meni sutra u skoli nitko nece vjerovati da sam ja procitao CIJELU knjigu"

to je jedna ne tako debela slikovnica i Oskar nije jos ni blizu Petri i Ivaru koji citaju ko veliki, ali to sto je on s tolikim zanimanjem citao ovu knjigu meni je ko da je procitao cijeli Vlak u snijegu jer ja njega vec godinama pokusavam navuc na knjige i na citanje, al mi nikak nejde tj. on se stalno opire i ne pokazuje nikakav interes, a nekad cak i otpor

cim je zavrsio s guskom nasao je jednu drugu knjigu i isao je citati
    a ja sam skakutala po stanu od srece

za sad je jedini problem s njegovim citanjem sto on cita na glas i sto ga svi moramo slusat
    al proci ce ga to valjda

ja sretna sto uopce cita ista i sto je jucer imao tolku volju i nadam se da ga ta volja nece proci

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

oki

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

litala...
    kod nas djeca jedni drugima nose knjige i teke (odnosno mi se mame razlajavamo preko telefona pa usput i o školskom i domaćem radu ) pa nam se manje skupi toga... pod febrom to je malo teško ali barem po malo svaki dan pa nekako to bezbolnije prođe nego kad je on s koncentracijom od 3,5 minuta prisiljen raditi ˝6 sati˝ u komadu da pohvata sve što su radili... to kod mene ne bi išlo....

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

[za sad je jedini problem s njegovim citanjem sto on cita na glas i sto ga svi moramo slusat
    al proci ce ga to valjda

blago ti se obnoviti će ti se poznavanje lePtire...

ovo za logopeda... zna li netko u kojoj dobi je zabrinjavajuće neizgovaranje slova L i R... moj B ih čuje (znam jer na mjesto jednog i drugog stavi J) ali ne znam kad da se zabrinem...( ili da otvorim novu temu? s ovim pitanjem)

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mukice, cekaj dok ti donese novine i kaze, "gle tu sam citao crnu kroniku i to mi je sve jasno, ali ne kuzim ovo, kaze, uklonite probleme s erekcijom? Zasto bi neko htio ukloniti erekciju?"

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

marta

strigice - rijesila je ona od proslog tjedna preko vikenda, nego ponedjeljak i utorak nije stigla prije, vec tek sinoc... objektivno gledajuc - nista strasno nije bilo, al njoj pomisao da ode u skolu a nije obavila domacu zadacu = tsunami (dogodilo se to jos dvaput u njenom skolskom zivotu - svaki put ko da je katastrofa svjetskih razmjera...)

sunca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

naši će navodno imati kviz iz lektire - razumjevanje pročitanog teksta. nadam se da će ga to dodatno motivirati jer je izrazito natjecateljskog duha i mrzi gubiti.

jedino gdje ga čitanje zanima jesu titlovani crtići i filmovi, ali mu to ide prebrzo pa ne stigne.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

E baš mi je ova tema trebala da se malo ispušem...Dakle, kod nas nije problem u čitanju već u pisanju lektire. Obožava čitati, ali pisaneeeeeeeee e to je već druga priča odgađa se do zadnjeg. Dakle sinoć legli mi u krevet, ja već zadremuckala, kad skoči Sonja i vikne...sutra moram vratit lektiru u knjižnicu rekla nam je učiteljica... :? Alo??? I što sad?? Pročitana je al ni slova napisanog u bilježnici...Tad se javi MM koji bdw. već 3 dana leži u krevetu bespomoćan jer mu curi nos... i s pačenićkom facom ko da neće dočekat jutro, i veli mama će ti prepisati priče u bilježnicu. Ok, mislim si onako sanana ma stvarno dobra ideja idem ja...Nakon pola sata pisanja skužim da ću pisati do jutra i da stvarno nema smisla, velim Sonji da se digne i nek odgovori na tih 6 pitanja koja ima za lektiru našto će opet MM, ma nemoj ju maltretirat kopirat ćemo u jutro. ĆEMO?? Gdje?? Misliš ja ću kopirat jer sam ja ta koja ju vodi u školu dok je on još u krevetu i pokušava se probudit, nas dvije ćemo u 7 u jutro trčat i tražiti kopiraonu...Aaaaaaaaa ne..Uglavnom, napisala je lektiru za 15 minuta, ali su pripreme trajaleeee...I što da radim?? Čitanje stvarno obožava, ali je strašno neodgovorna i zaboravljiva i ko da živi u nekom paralelnom svemiru a neka druga Sonja ide u školu a...tata joj drži štangu. Da kupim skener??

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ili kopirku...

ja se sad lako cerim, ali nešto mislim da će MM biti sličan TM... :/

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne kuzim zasto ste trebali kopirati knjigu?

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •