Kako često idete ginekologu? Ja nisam bila tri godine i uopće mi se ne ide. Ne osjećam ništa zabrinjavajuće. Otkad ne dojim (tri tjedna) više me ništa ne pika u dojci i ciklusi su mi ok.
Kako često idete ginekologu? Ja nisam bila tri godine i uopće mi se ne ide. Ne osjećam ništa zabrinjavajuće. Otkad ne dojim (tri tjedna) više me ništa ne pika u dojci i ciklusi su mi ok.
ja zbog prevencije (imam puno oboljelih od raka u obitelji) idem svaka tri mjeseca. ali mislim da je jednom do dva puta godišnje potrebno. bolje spriječiti...
pikula, jednom godišnje OBAVEZNO odi...pikula prvotno napisa
tak je i naša teta antonija (s broja 9, možda si ju poznavala?) rekla da ne osjeća ništa zabrinjavajuće![]()
Ja idem jednom godišnje, napravim papa test i UZV.
Baka mi je umrla od karcinoma maternice, a teta i druga baka su imale histerektomiju .![]()
Inače svaka tri mjeseca. Iako, zadnji put sam bila u lipnju prošle godine i naručena sam za rujan-listopad, ali na tom zadnjem pregledu mi je našao neke ciste i rekao da se nada da će se povući do idućeg pregleda, a ako ne da će mi raditi neke markere. Toliko sam se ustrtarila i stalno odgađam, danas ću-sutra ću i nikako da odem. Strah me da nešto ne nađe. I skoro pa svaki dan pomislim kako moram otići, ali nikako da okrenem broj i naručim se..
Ako je sve u redu, onda jednom godišnje.
vodenjak, možda one tumor markere koje sam i ja radila... i da, znam koja te panika ulovi na sam spomen toga... i mene je pucalo, i to žestokoVodenjak prvotno napisa
... tek kad sam dobila rezultate, bilo mi je malo lakše...
(btw - izvade ti krv, i to je to).
nemoj odgađati, u tvom je interesu jedno od ovo dvoje:
a) ako je sve u redu (a vjerujem da je) - bit ćeš puno mirnija
b) ako i ima nekih promjena - uočit će se na vrijeme
Idem jednom godisnje, cesce ako je picvajz. Bas se spremam poci ovih dana.
skoro da smo si postali i kafe-frendovi.... koliko visim u ordinaciji....![]()
svaka 2 do 3 mjeseca ,a po pterbi i češće
jednom godisnje na papu obavezno a po potrebi i cesce, u zadnje 3-4 godine jako cesto al eto isplatilo se :D
Pošto sam prije 6 godina imala CIS, idem barem svakih 6 mjeseci na pregled, papu i ultrazvuk.
To što ništa ne osjećaš ne znači da se niš ne događa, ni meni nije bilo niš, pa onda opla, iznenađenje :shock:
Jednom godišnje papa i brisevi, a otkako sam kod MPOovaca, zna se dogoditi i 5 puta mjesečno![]()
Obavezno jednom godišnje na Papa test i pregled, jednom u dvije godine brisevi, no ako je potrebno sve to obavljam i češće.
Mislim da je potrebno i odgovorno ići minimalno jednom godišnje, sve drugo smatram da nije ok prema sebi.
Kad je sve u redu svakih 6mj. , sad sam zbog problema (od 9mj.) jedanput do dvaput mjesećno tamo...
nastojim 1x godisnje bar!
koji put mi uspije, a koji put i ne!! :/
ja sam bome isla cesce, jer sam sklona gljivicama, dobijem ih iz zraka valjda.
inace bi isla sigurno jednom ili dvaput godisnje, kao kod zubara.
obavezno 1x godišnje i tako sam išla i na pregled dojki do 1. trudnoće
doduše nakon 2. poroda nisam nikako bila, dosadilo mi ono hodočašćenje svaki mjesec
ja sam do sada išla svakih 6 mjeseci, od svoje 23 godine kad sam završila u bolnici zbog visokog pape i HPV-a i koječega što mi se navuklo. a pazi sad i prije sam hodala ginekologu svakih 6 mjeseci. dakle moje mišljenje o mojoj tadašnjoj doktorici je![]()
zadnji pregled sam bila u 11 mjesecu i nakon 10 godina prvi put mi je ginekolog rekao da dođem na kontrolu za godinu dana.
stoga pikula, svakako nemoj od toga praviti dramu i bespotrebno to izbjegavati, smatram da je odlazak ginekologu najvažniji za nas žene.
Zadnjih 8 godina koliko pohodim MPO-ovce lakše mi je nabrojati kad nisam bila.
Obavezno 1 godišnje PAPA čak i 6 mjeseci.
Kasno je kad se nešto osjeti. Ako ti se ne da zbog sebe a ti odi zbog djeteta.
kad nisam trudnaodem jednom godisnje (na remont
), ne preskacem.
upravo se narucujem ovih dana...
zavisi o gljivicama![]()
ako ih nema, nema ni mene kod ginekologa.
ako se ona navrate u goste odemo svi zajedno u posjet ginkosu.
nekad zna bit posjeta i 3-4 godišnje, a nekad po 2 godine i više da ne pohodim doktora.
nisam baš žena za primjer što se tiče pregleda i vlastite brige za zdravlje.
Svaki mjesec.
![]()
A kad nisam trudna, onda svakih 6.
Svakih 6 mjeseci pod muss. Jedno vrijeme sam išla i svaka 3 mjeseca, dakle po potrebi, ali jako sam točna i jako brinem o tome.
Moj ginekolog i ja smo odredili neki interval od godine dana za preglede. No sad sam nakon jako dugo vremena savreseno zdrava (napokon) i sad smo na fazi 6 mjeseci jer se ja zelim rijesiti pilula ... No mislim da je godisnje jedanput, ili dvaput (ako ste starije) sasvim ok.
Dva puta godišnje i strogo vodim računa o tome. Sledećeg meseca mi je vreme i prvi put mi je mučno jer su me toliko čerečili u trudnoći da mi je zlo kad se setim. na onaj posle poroda sam otrčala da bih dobila zeleno svetlo za sexanje
2x godisnje (na moje inzistiranje)
1 put godišnj na papu
odkako se bavimo planiranjem obitelji odem svako 2-3 mj
Nisam bila od poslije poroda (više od 2 godine) i to mi se sad prvi put dogodilo. Uvijek sam uredno išla najmanje jednom godišnje. Danas popodne se obavezno naručujem za prvi slobodan termin.
Jednom godišnje ako je sve u redu ali me gnjavi čekanje od 2-3 sata. Inače kod moje gi. moraš se naručiti i čekati dugoo, pa zbog tog mrzim ići.
Išla sam 1x godišnje, sad se mučim sa sobom. Toliko mi je dodijalo da mi "podviruju" da nisam otišla 2,5 godine.
Baš moram otići. :/
Uh... Mislim da bi trebalo jednom godišnje kao minimum minimuma minimuma.
MINIMUM jednom godisnje. i to ako je sve ok.
joj, meni je skoro svaki put tako i na sljedecem nema nista.Vodenjak prvotno napisa
sigurno je tako i kod tebe.
ne budi lijena, naruci se!
![]()
![]()
obavezno jednom godišnje na papu![]()
Zadnji put sam bila u 8.mj.poslije poroda i rekao je za 6 mj.papa test.Dakle,vidimo se u četvrtom mj.![]()
I ne igram se time,obavezno odem kad je vrijeme.Čak me prije dvije godine pohvalio kako sam točna,došla sam točno god.dana nakon zadnjeg pregleda![]()
Znaš mene, glava u balunu. Ovaj tjedan sam na godišnjem, ali stalno stotinu drugih obaveza. Trebala bi učiti, a još knjigu nisam otvorila. Nadam se da ću riješiti taj pregled sad iza rođendana.. Tko zna možda mi je i spirala ispala, a ja se zafrkavam..leonisa prvotno napisa
![]()
nisam bila 2ipo godine do danas.Prije pregleda sam se dva dana tresla od straha.Mogla bi izmislit sto opravdanja, a zapravo sam samo glupa.
Zadnji papa prije 2ipo godine mi je bio uredan.
Sad čekam rezultate i tresem se.Ludača.
Makar znam da za razvoj nekog sranja treba malo duže vremena od 2ipo godine, nema šanse da mi se dogodi da opet preskočim
Inače, bolje rijeđe radit papu, nego preglede jajnika. Na jajnicima se sve razvija puno brže nego na maternici,kolko ja znam
Dva puta godišnje. Išla sam puno češće dok nisam rodila (problemi neplodnosti, visokorizična trudnoća) i nekome bi se ginekolozi smučili ali meni su postali rutina.
Volim da znam da je sve u redu mada je to kod mene klimav pojam. Levi jajnik često pravi folikularne ciste pa ih x puta na pregledu konstatujemo sa ''evo opet jedne, ova ti je velika ovoliko puta ovoliko, proći će sa menzisom ali svrati da potvrdimo ako imaš vremena''. Neka bi se zbog toga uzbuđivala, radila tumor markere i ostale pretrage kao ja nekad ali sada su mi kao dobardan. Evo upravo mi ovih dana radi levi jajnik opet, osećam cistu i razmišljam kako bih možda mogla sledećeg četvrtka da svratim mada me više vuče da taj pregled sačeka menzis pa da onda vidim ima li je ili namerava da mi poremeti naredni ciklus.
:/
Idem svakih 6 mjeseci.
Mama je imala rak grlića maternice, pa mi je to pod obavezno.
Idem svakih 6 mjeseci.
Mama je imala rak grlića maternice, pa mi je to pod obavezno.
ako nisam trudna onda dva puta godisnje bez obzira da li imama probleme ili ne![]()
![]()
NIkome nije ugodan pregled kod ginekologa, no što se MORA-nije teško. Većinu tih gamadi koje zahvate dosta žena (mislim na bakterije) ni ne osjetimo a rade nam svašta organima, da ne kažem da većina uzrokuje neplodnost ili još gore stvari poput tumora i sl.
Trebali bi svake godine 1 puta otići na kontrolni pregled i papa test! A mi, koji zbog neplodnosti ili dr. problema idemo 3 puta tjedno - kad se navikneš - ni ne osjetiš...kad moraš....
ja sam prije poroda redovito isla na preglede ,1 godisnje sigurno jedino ako bi bilo kakvih upala onda pregledi kontrole bla bla a sad nakon poroda odem dva puta godisnje i misli da je to sasvim u redu,ako je naravno dole sve 5