Snjofam po netu trazeci gdje na snijeg u nasoj blizoj okolici - Slovenija nam je na 20 min. voznje, a Austrija na sat i pol, pa lokacija ima mnogo.
Ne znam sto bih izabrala, najbitnije mi je da ima djecju stazu, pistu za sanjkanje, mozda kakav zabavni djecji park na snijegu i da je pejsaz zaista lijep.
MM ove godine nece skijati, E ce proskijavati i sanjkati se, mene uz sve to jos zanima i da su pejsazi lijepi za fotkanje...
Imate li kakav prijedlog?
Zasad se dvoumimo izmedju vise lokaliteta, pa mi treba savjet od onih koji su bili.
Evo izmedju cega se dvoumimo:
- Sella Nevea (ne znam kakva je za klince :?)
- Sappada (za klince ima Nevelandia, kazu i da je pejsaz lijep)
- Zoncolan-Ravascletto (postoji pista za sanjkanje, dosta ga preporucuju no zna biti krcat jer kazu da je jedno od najboljih skijalista u FVG);
- Forni di Sopra (ima Fantasy Snow Park, no to nam je malo dalje)
- Piancavallo (postoji pista za sanjkanje, i super nam je komotan sto se tice udaljenosti).
- Sauris
U Austriji mi preporucuju Nassfeld (Passo Pramollo sa talijanske strane). Koliko vidim sa mape, postoje dvije staze sa sanjkanje, jedna je malo vise a za drugu, ako dobro gledam, ne treba zicara, odmah je nisko?
U Sloveniji su nam jos preporucili Cerkno i Kranjsku goru - iskreno, ne privlaci me ni jedno ni drugo (u KG smo bili no prije E, nije nas nesto narocito impresionirala.).
Pocetkom travnja idemo na vikend na Dolomite, okolica Belluna, pa bih sad izabrala neko od nama blizih mjesta. Vremenska prognoza je, nakon ovih ruznih dana, odlicna.![]()
Ako poznajete ove lokalitete, please preporucite mi neki.![]()
A da ne bi bilo da samo zicam, ovo su moje preporuke:
- Monte Lussari/Tarvisiano (nije za klince jer je staza Di Prampero samo za one najzahtjevnije, ali je mjesto zaista carobno);
- Livigno (daleko za potegnuti, ali savrseno)
- Bovec-Kanin
- Bohinj - Vogel (meni je posebno krasna Soriska planina)
- Mariborsko Pohorje
- i jedno maleno, maleno skijaliste u Sloveniji, Lokve - Trnovski gozd (totalno obiteljski stih, cijene smijesno niske, no zaista je za one koji se tek zele malo prosanjkati i mozda nauciti skijati ili setati po snijegu kroz prekrasne sume - bili smo tamo kad je E imala dvije godine po preporuci frendova i za nju je bilo odlicno).
- Begovo Razdolje.