Pokazuje rezultate 1 do 40 od 40

Tema: Gdje na snijeg - baby-friendly

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Gdje na snijeg - baby-friendly

Snjofam po netu trazeci gdje na snijeg u nasoj blizoj okolici - Slovenija nam je na 20 min. voznje, a Austrija na sat i pol, pa lokacija ima mnogo.

Ne znam sto bih izabrala, najbitnije mi je da ima djecju stazu, pistu za sanjkanje, mozda kakav zabavni djecji park na snijegu i da je pejsaz zaista lijep.
    MM ove godine nece skijati, E ce proskijavati i sanjkati se, mene uz sve to jos zanima i da su pejsazi lijepi za fotkanje...

Imate li kakav prijedlog?

Zasad se dvoumimo izmedju vise lokaliteta, pa mi treba savjet od onih koji su bili.
    Evo izmedju cega se dvoumimo:
    - Sella Nevea (ne znam kakva je za klince :?)
    - Sappada (za klince ima Nevelandia, kazu i da je pejsaz lijep)
    - Zoncolan-Ravascletto (postoji pista za sanjkanje, dosta ga preporucuju no zna biti krcat jer kazu da je jedno od najboljih skijalista u FVG);
    - Forni di Sopra (ima Fantasy Snow Park, no to nam je malo dalje)
    - Piancavallo (postoji pista za sanjkanje, i super nam je komotan sto se tice udaljenosti).
    - Sauris

U Austriji mi preporucuju Nassfeld (Passo Pramollo sa talijanske strane). Koliko vidim sa mape, postoje dvije staze sa sanjkanje, jedna je malo vise a za drugu, ako dobro gledam, ne treba zicara, odmah je nisko?

U Sloveniji su nam jos preporucili Cerkno i Kranjsku goru - iskreno, ne privlaci me ni jedno ni drugo (u KG smo bili no prije E, nije nas nesto narocito impresionirala.).

Pocetkom travnja idemo na vikend na Dolomite, okolica Belluna, pa bih sad izabrala neko od nama blizih mjesta. Vremenska prognoza je, nakon ovih ruznih dana, odlicna.

Ako poznajete ove lokalitete, please preporucite mi neki.

A da ne bi bilo da samo zicam , ovo su moje preporuke:
    - Monte Lussari/Tarvisiano (nije za klince jer je staza Di Prampero samo za one najzahtjevnije, ali je mjesto zaista carobno);
    - Livigno (daleko za potegnuti, ali savrseno)
    - Bovec-Kanin
    - Bohinj - Vogel (meni je posebno krasna Soriska planina)
    - Mariborsko Pohorje
    - i jedno maleno, maleno skijaliste u Sloveniji, Lokve - Trnovski gozd (totalno obiteljski stih, cijene smijesno niske, no zaista je za one koji se tek zele malo prosanjkati i mozda nauciti skijati ili setati po snijegu kroz prekrasne sume - bili smo tamo kad je E imala dvije godine po preporuci frendova i za nju je bilo odlicno).
    - Begovo Razdolje.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

U KG piste nisu neko ludilo ali hotel Larix se nalazi na dnu piste tako da se do slovce ulazi sa skijama ulazi u podrum, ostavlja skije i pancerice u podrumu gdje te cekaju tople cipele. Setnjice u KG su odlicne, hotel L. ima i bazen i wellness sadrzaj, ima i staza za sanjkanje ispred hotela. Mi cemo u KG na produzeni vikend a na 'ozbiljnije' skijanje u Lagingo (IT).

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ups Lavigno na Lagigno

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Katschberg je orijentiran na djecu, a ima i dosta staza za bolje skijaše. Postoji zabavni park sa zezalicama za klince i vrlo blaga (gotovo ravna) zelena staza za početnike. Pogledaj na http://www.katschi.at/

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama je bilo super u San Candidu

Škola skijanja za djecu je odlično organizirana, ima dugačka sanjkaška staza (gore se popneš sedečnicom), u mjestu ima i aqua park, staze su blage, baš ono za obitelji s malom djecom

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Sappada ti je idealna ako će ti malecka učiti skijati. Mjesto je stvarno prekrasno i jako je blizu. Mi smo godinama odlazili tamo na skijanje

Cerkno je istu jako lijepo skijalište i piste su blage. Imaš i vrtić na snijegu i stalno je sunčano. Mi znamo skoknuti na jedan dan jer nam je najbliže skijalište.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Katschberg - upravo smo se vratili od tamo i sve je super za klince, osim činjenice da baš nemaš gdje djecu vući na sanjkama, tako da baš nije za one male kikiće koji još (barem) ne proskijavaju. Postoji jedno sanjkalište, daddy cool bi mogao o njemu reći nešto detaljnije, ali koliko sam čula nije (baš) za djecu. Inače, sve je handy, dućani, hoteli, staze.....

KG - prekrasne uspomene iz djetinjstva me vežu za KG, naročito Larix i Alpinu, i to je po mom mišljenju skijalište upravo savršeno za zimovanje s malom djecom, ali snijeg je 0 bodova zbog male nadmorske visine, tako da u principu ništa od toga.

jazz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mi smo bili na Rogli, i djeca od 3,5 godina su išle u školu skijanja, koja je za svaku pohvalu. Sanjkalište je blizu, kao i vrtić na snijegu.

Ostali sadržaji nisu bogati, ali ako je lijepo vrijeme, onda se zaista može puno vremena provesti baš u snježnim aktivnostima koji su dosta prilagođeni manjoj djeci.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Maxime prvotno napisa
    Ups Lavigno na Lagigno
    Mislis Livigno?

Inace, hvala vam na preporukama za Katschberg, San Candido, Roglu i Kranjsku Goru, kako nam ni to nisu neke udaljenije lokacije (najblizi nam je Katschberg, 2:20h, pa Rogla,2:45h, pa San Candido - 3h), svakako cemo ih drzati u pricuvi.

Uglavnom su me zanimala ova skijalista koja su nama blize, iako su mozda manje poznata (barem nama Hrvatima), steta nam je ne iskoristiti njihovu blizinu.

Pliska, hvala ti na preporuci za Sappadu, nisam ni sumnjala u tebe. Idemo tamo pocetkom ozujka. :D

Inace, ovoga puta smo ipak odabrali provjereni Vogel, i bilo je zaista prekrasno, sve preporuke!
    Imali smo srece s predivnim vremenom (temperature su bile malo nize no na suncu je bilo lijepo, na strani prema Bohinjskom jezeru i Triglavu je malo puhalo pa smo se uglavnom zadrzavali na Zadnjem Vogelu), snijeg je fantastican - pudrast i idealan za sve vrste zimskih radosti, Slovenci su vec poslovicno odlicno organizirani i ljubazni, za djecu je savrseno, a i mi smo uzivali... Ma sve, sve preporuke!

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je, je, mi smo dvije godine išli na Vogel (na Bled, pa onda na jednodnevne izlete gore) i svki put nam je bilo odlično.

Javi ak doznaš više za Sappadu, i mene zanima

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ima li netko konkretne preporuke? Ne samo za skijaliste nego i smjestaj.
    Dakle, trazim: smjestaj u apartmanu (prakticnije ce nam biti sa dvoje male djece), po mogucnosti sa dvije ili tri spavace sobe (vodimo cijelu obitelj), na samoj stazi (znaci mogu izletiti i uletiti na skijama), blizu je naravno ski park za djecu (poput 'nevelandie' ), a da nije francuska (predaleko)....
    Zar trazim previse?!?!

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

jos nismo nista nasli... smrc...

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Molim konkretnu preporuku za Sloveniju - nismo skijaši - bitna nam je šetnja, blaga padina za sanjkanje....i dobra klopa
    Daklem, ideal bi bio neki privatni smještaj u kojem imamo klopu - onako domaće...pa ako netko ima za preporučiti please please

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pansion "Bohinj" u Staroj Fužini ima sve nabrojano što tražiš

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zaboravih napisati, prosle godine smo na snijegu bili i na Pokljuki - u samom srcu Trigavskog nacionalnog parka.

Snijega je bilo kao u prici, bilo je i dosta hladno na otvorenom, radi vjetra, dok je na sumskim stazama bilo ugodnije; skijaliste i sanjkaliste su onako - guzvasti. Tko ne voli guzvu, nek' izbjegava period praznika (Slovenci imaju sk. praznike i u veljaci, tako da racunate i na taj period kao period guzve).

Ali za setnje po snijegu i za nordijsko skijanje - toplo preporucujem.

Evo i linka: http://www.ski-pokljuka.com; od smjestaja, postoji hotel "Sport" i pansion "Jelka", koji je odmah iznad sanjkalista - ili smjestaj na Bledu, pa voznja do Pokljuke. Oprema se iznajmljuje u hotelu, u pansionu ju nemaju.

Zona je prekrasna i ljeti (bili smo prije E), za setnje sumom, Rudnim poljem, i kao baza za hiking na Triglav.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Dajte još preporuka, tak da stignem sve istražiti do zime .
    Ja bi u hotel sa svim popratnim sadržajima prilagođenim djeci, dakle bazeni, igraonica u sklopu hotela, vani neki dječji parkić sa djindjama na snijegu, školica skijanja za najmlađe, i tak, a da je blizu i da sigurno ima snijega usred zime .
    Austrija ili Slovenija dolaze u obzir (zvučim kao da dajem oglas za nešto).
    Mislim, neke ideje za zimovanje već imam, ovdje s foruma ofkors, ali dajte još, tko je bio...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

I mene zanima gdje bi u Austriji bilo najbolje sa malom djecom na sanjkanje? I noćenje?

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj lola_34 prvotno napisa
    Ja bi u hotel sa svim popratnim sadržajima prilagođenim djeci, dakle bazeni, igraonica u sklopu hotela, vani neki dječji parkić sa djindjama na snijegu, školica skijanja za najmlađe, i tak, a da je blizu i da sigurno ima snijega usred zime .
    sve što si opisala http://www.falkensteiner.com/en/hotel/cristallo
    ima sigurno još takvih destinacija

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moram priznati da meni Katchberg nije primjer obiteljkskog zimovanja i odmora. Iako ga svi preporučaju. Je, hotel je lijep i ima sadržaja, ali ono izvan njega meni nije za obiteljski odmor. Jednostavno rečeno, prevelik je. Mi smo sa naše dvoje djece premrli od straha jer ima puno križanja staza, puno skijaša i snowbordaša, premalo žičara primjerenih djeci. Uglavnom su sedečnice, pa npr. uvijek je jedan od nas morao biti uz mlađe dijete.

Sve ovisi što čovjek traži. Meni je za zimovanje s djecom puno ljepše ići u neko manje mjesto.

OK, možda ako se radi o zimovanju sa vrlo malom djecom, koja neće u školu skijanja nego ili samo na snijeg ili u vrtić na snijegu, onda je OK. I nigdje nisam vidjela sanjkašku stazu. Možda je ima, ali ne znam gdje.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja bi u hotel sa svim popratnim sadržajima prilagođenim djeci, dakle bazeni, igraonica u sklopu hotela, vani neki dječji parkić sa djindjama na snijegu, školica skijanja za najmlađe, i tak, a da je blizu i da sigurno ima snijega usred zime
    Probaj pogledati ovdje: www.kinderhotels.at

Mene bi pak zanimalo postoji li na forumu netko s osobnim iskustvom iz apartmansko-hotelskog naselja "Feriendorf Alpina" u Bad Kleinkirchheimu. Zahvalna sam za sve vrste informacija.

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Pansion "Bohinj" u Staroj Fužini ima sve nabrojano što tražiš
    Hvala, poslala sam upit...
    Ako još netko ima za preporučiti neki seoski turizam ili gostionu Bled - Bohinj...

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivano2 prvotno napisa
    Ako još netko ima za preporučiti neki seoski turizam ili gostionu Bled - Bohinj...
    Pansion "Tripic", Bohinjska Bistrica. Viseput provjereno - dobar.
    Pise im sve na webu - http://www.bohinj.si/tripic/cro/lokacija.html.
    Mogu samo nadodati: usluga, hrana i ljubaznost prvoklasni - toplo preporucujem!

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa
    Citiraj ivano2 prvotno napisa
    Pansion "Tripic", Bohinjska Bistrica. Viseput provjereno - dobar.
    Pise im sve na webu - http://www.bohinj.si/tripic/cro/lokacija.html.
    Mogu samo nadodati: usluga, hrana i ljubaznost prvoklasni - toplo preporucujem!
    X
    tripič će nas vidit i ove godine - savršeno za neskijaše ili početnike
    a preko puta je aquapark
    čista petica

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ovaj link ne radi, može neki drugi?
    Hvala.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ovaj link ne radi, može neki drugi?
    Hvala.
    uguglaj tripič bohinj

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj PUJA8 prvotno napisa
    Ima li netko konkretne preporuke? Ne samo za skijaliste nego i smjestaj.
    Dakle, trazim: smjestaj u apartmanu (prakticnije ce nam biti sa dvoje male djece), po mogucnosti sa dvije ili tri spavace sobe (vodimo cijelu obitelj), na samoj stazi (znaci mogu izletiti i uletiti na skijama), blizu je naravno ski park za djecu (poput 'nevelandie' ), a da nije francuska (predaleko)....
    Zar trazim previse?!?!
    Ja tražim istu stvar
    Idemo 2 para sa klincima od 12 i 20 mj.
    Premali su za vrtić, pa ćemo skijat naizmjence, jedni ujutro drugi popodne.
    Najvažnije nam je da je blizu Zageba i da je apartman na stazi
    Pliz preporuke
    ja bi u Francusku al je stvaaaaaaaaarno predaleko za naše pačiće

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

za utjehu, ja jos uvijek nisam nasla odgovarajuci smjestaj. smrc...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kao što sam već navela na jednom topicu za mene je top obiteljska destinacija sa malom djecom Kranjska Gora, a prošla sam stvarno puno skijališta. Slažem se da nema uvijek prirodnog snijega ali ima umjetnog i uvijek se može sanjkati ili skijati. Sve je blizu, sve se može proći pješice, ima puno sadržaja...dječja igrališta, klizalište, bazeni,konji s kočijama-to nam je super...

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

konji s kocijama?!?!? zamisljam da sam tamo... predivno...
    koji smjestaj preporucas u kranjskoj gori?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi tamo imamo prijatelje i kod njih spavamo tako da ti nešto iz svog iskustva nažalost ne mogu preporučiti.Malo progoglaj vjerujem da češ nači dosta toga, to je isključivo turističko mjesto.

Hady avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

hotel Larix - direkt je na skijanju (ako vi skijate - jedan se može spuštat, drugi je dolje s djetetom, jer su kraće staze pa nije bed, ima bazen u hotelu za prikratit vrijeme i veći je ..... klizalište, sanjkalište..... dječji vrtić na snijegu s onim napuhanim glupostima - pingvin, kućica.... ljuljačke, tobogan (fora se spustit s tobogana u hrpu snijega mekanog)
    Mi bili prošle godine s Petrom na produženom vikendu - i to nam je bilo taman - niti predugo ni prekratko

Ove godine idemo u Mariborsko Pohorje (hotel Habakuk) - iz istih razloga, opet na produljeni vikend, a nadam se da ćemo sljedeće godine moći na konkretno skijanje kad bi i ona mogla u školu skijanja

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj polonca prvotno napisa
    Kao što sam već navela na jednom topicu za mene je top obiteljska destinacija sa malom djecom Kranjska Gora, a prošla sam stvarno puno skijališta. Slažem se da nema uvijek prirodnog snijega ali ima umjetnog i uvijek se može sanjkati ili skijati. Sve je blizu, sve se može proći pješice, ima puno sadržaja...dječja igrališta, klizalište, bazeni,konji s kočijama-to nam je super...
    Mi bi trebali ići za 2 tjedna, ali tako je toplo da se bojim da neće biti ni umjetnog snijega :/ . Je li bezveze ako nema snijega?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Re: Gdje na snijeg - baby-friendly

[quote="Elly"]
    - i jedno maleno, maleno skijaliste u Sloveniji, Lokve - Trnovski gozd (totalno obiteljski stih, cijene smijesno niske, no zaista je za one koji se tek zele malo prosanjkati i mozda nauciti skijati ili setati po snijegu kroz prekrasne sume - bili smo tamo kad je E imala dvije godine po preporuci frendova i za nju je bilo odlicno).
    [quote]

Ali tu nema vode ni struje, jel? Sad sam im tipkala

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Trnovski gozd je prekrasan kraj samo ne znam kako je ondje kad zapadne snijeg. Vjerojatno dosta "divlje". Svojedobno smo planinarili onuda i zaključili da taj kraj djeluje kao slovenski Žumberak

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Trnovski gozd jest manje mjesto, zapravo selo, ali ima hotel Winkler (e sad, da li pojedine kuce koje iznajmljuju sobe imaju struje i vode ne znam, ali hotel ima).
    Link koji sam prvobitno bila stavila je na sobe u Maloj Lazni, i stavila sam ga samo da docaram kraj - link na hotel Winkler nisam tada mogla naci.
    U medjuvremenu su ga stavili, evo ga: http://hoteliwinkler.com/indexgb.html.
    Ponavljam: hotel je mali, daje onako obiteljski stih.
    Cijela lokacija je zaista samo za sanjkace-setace-nezahtjevne pocetnike.

Mi cesto skocimo na jednodnevni izlet. Suma Trnovski gozd me uvijek iznenada odusevi. Lokacija privlaci uglavnom Talijane, zeljne nedirnute prirode i odlicne domace hrane, a sve to nedaleko granice.

Prvi put smo bili kad je bilo bas puno snijega, i nije bilo divlje - cesta od Nove Gorice je bila ociscena cijelim putem, tamo je uz rub cesta bilo visokih naslaga snijega, ali skijaliste-sanjkaliste je bilo u redu.
    Slijedeci put kad smo isli snijega je bilo puno manje.

Jedino, obratite paznju na prognozu: preko doline (gdje je sanjkaliste i gdje zavrsava skijaliste) je prava vjetrometina i zna biti jako hladno.
    Takodjer, pretpostavljam da ugodjaj nije bas neki ako je vrijeme konstantno oblacno i tmurno - treba birati zaista lijepe dane.

Jos jedna preporuka, ako se uputite prema tamo: nemojte poslije Nove Gorice propustiti Solkan i njegov zeljeznicki most - poznat je kao most sa drugim najduzim kamenim lukom preko rijeke, i prvi najduzi kameni luk zeljeznickog mosta preko rijeke na svijetu. http://en.wikipedia.org/wiki/Solkan_Bridge Ako sidjete do Soce (kod brane skrenete lijevo), mozete se odsetati do mosta. U blizini brane je restoran-pizzeria "Zogica", nude zaista izvrsne stvari (osim pizza, mozemo preporuciti bifteke, medaljone u umaku od vrhnja i oraha, palacinke... I tamo smo cesti gosti ). Restoran ima mali parkic, ne bas narocit, no dovoljno da se i djeca malo protrce, poljuljaju, spuste niz tobogan.
    I onda se cesta odvaja desno i uzbrdo, prema Trnovskom gozdu, i vozite do mjesta Lokve.

Potpisujem Hady za Mariborsko Pohorje, tamo (i na Bovec, odnosno Kanin) smo isli na zimovanje kao klinci.

Mi pak ove zime na tjedan dan planiramo malo dalje, Sestriere - aBd zdravlja a ne svinjsku gripu , i ako nam skola dozvoli da odemo na snijeg van skolskog zimskog odmora (mi bi u veljaci isli).

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Citiraj Elly prvotno napisa
    Trnovski gozd jest manje mjesto, zapravo selo.
    Ispravak brzopletnog navoda - mjesto je Lokve, a nalazi se u zoni Trnovski gozd (suma Trnovo).

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

i mi uplatili Larix, ali bojim se da neće biti snijega...i kaj ćemo onda

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj marka99 prvotno napisa
    Šetati Kranjska Gora je idealna za šetnje i izlete, čak i s malom djecom.
    Mi smo onamo uvijek išli po ljeti i landrali po okolici... zapravo, ne mogu se ni zamisliti u Kranjskoj Gori zimi, na snijegu, kad je sve puno skijaša

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Kranjska Gora je super i sa snijegom i bez, nije to Rogla pa da sjediš u hotelu i misliš šta ćeš sa sobom ako nema snijega

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Citiraj marka99 prvotno napisa
    Šetati Kranjska Gora je idealna za šetnje i izlete, čak i s malom djecom.
    Mi smo onamo uvijek išli po ljeti i landrali po okolici... zapravo, ne mogu se ni zamisliti u Kranjskoj Gori zimi, na snijegu, kad je sve puno skijaša
    A ako je vrijeme ruzno uvijek mozes iskoristiti njihov wellness, bazene, saune...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •