Drage moje Rodice,
zanima me do kojeg mjeseca (perioda), treba bebu dizati da se podrigne nekon jela. Tražila sam , ali nisam mogla naći. Ako već negdje ima, molim moderatora da izbriše temu.
Hvala unaprijed![]()
![]()
Drage moje Rodice,
zanima me do kojeg mjeseca (perioda), treba bebu dizati da se podrigne nekon jela. Tražila sam , ali nisam mogla naći. Ako već negdje ima, molim moderatora da izbriše temu.
Hvala unaprijed![]()
![]()
imas ovdje nesto:
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=49012
To sam već vidjela, ali sam mislila, da li npr. postoji neki period, recimo nakon tri mjeseca dijete ne treba dizati da podrigne. Po noći rijetko podriguje, a dnevno uvijek nakon obroka. Sada N. ina 2,5 mjeseca i puno duže traje da podrigne, a nekada to i ne učini.
Svakako, hvala puno.![]()
i mene to zanima! do kad? Moje imaju 3,5 mj.???
Moj ima 7,5 mjeseci i nekako mi je to ušlo u naviku. Ne dižem ga uvijek "po školski" na rame, ali obično pripazim da ga baš nakon hranjenja ne polegnem ili nešto slično. Ili se igramo u podignutom položaju, ili ga nosim, uglavnom večinu puta podrigne. Ali velim, to mi je neka navika, u tom trenutku ne razmišljam da li će podrignuti ili ne, ponekad podrigne nakon sat vremena u nekoj igri i sl.
ja svoje cure nikad nisam podizala za podrigivanje.
ako ste ih podizale, pretpostavljam da im je to bilo potrebno. po toj logici, prestanite s podizanjem kad im to više ne bude potrebno. najiskrenije sumnjam da postoji neka određena dobna granica.
anita se pocela sama podrigivati kada se mogla posjesti (ili bi mi sjela u krilo)
podriguje i dan-danas![]()
mi isto podrigujemo!
ne uvijek ali..
ja uglavnom ne obraćam pažnju i više ne dižem onako školski, ali podrigne!
ali po noći se zna desiti da se probudi pola sata nakon uspavljivanja i onaj karakterističan plač-digni me!
kad podrigne dalje spava kao da ničega nije ni bilo!
ako vidiš da bebi smeta, podrignite!
do kad postoji potreba.Ana29 prvotno napisa
vidjet ces po djetetu.
s vremenom ce poceti sama kao sto ce joj s vremenom prestat smetati zrak koji proguta ili ga vise nece gutati.
Moja curka ima 2 mjeseca i slično kao ti, podrigujemo danju bez problema ali noću ne tako jednostavno, odnosno ne više tako jednostavno, a samo se potpuno razbudi pa imam ludnicu.Ana29 prvotno napisa
ne mogu skužit jel bolje da ju ostavim ležati bez podrigivanja ili da je ipak dignem na rame?
možeš ju ostaviti ležati ali obavezno na trbuhu. Tako mi radimo, jer se bojim da se nedaj Bože ne zagrcneirina prvotno napisa
moja djevojčica će imati sljedeći tjedan 8 mjeseci...do 4 mjeseca sam je podizala da podrigne, poslje toga ne više jer sama podrigne kad mi je na trbuhu ili u krilu i to uvijek tako da nije više bilo potrebno
Moja s nepuna dva mjeseca ponekad podrigne čim se najede, ležeći na boku. Neki put uopće ne. Kad vidim da se buni, dignem ju da podrigne. Po noći joj ne smetam, odmah zaspi nakon jela (a i ne da mi se dizati iz toplog kreveta bez prijeke potrebe)
meni je nakako bilo logično da, kad dijete počne sjediti, prestanem razmišljati o tome.