Results 1 to 24 of 24

Thread: Temperatura?

Default Temperatura?

Pozdrav,

Trebam pomoc. Naime, bebi je nepunih mjesec dana i evo vec cijeli dan mi se cini kao da ima laganu temperaturicu, odnosno, ne znam to tacno, ali je lagano topao. Eh, ili ja previse brinem pa stoga i pretjerujem (daj Boze!) ili je stvarno temp. :?
    Ja ne znam kako se bebama mjeri temp. Cula sam da se to radi preko guze, ali nisam sigurna. Help, sve vi sa vise iskustva..

zhabica's Avatar

skini bebi pelenu, uzmi toplomjer, namoci mu vrh malo u kremu za guzu i stavi ga u guzu. pricekaj neko vrijeme, par minutica da budes sigurna i ocitaj temperaturu. ovde imas zanimljiv topic:
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...814&highlight=

buduci da je mala beba ja bi bila opreznija i posla ljecniku po savjte u slucaju da ima povisenu temperaturu. sretno!

Zhabice, hvala puno
    Mah, doc je obavezan u slucaju belaja. Ovo samo da znam kako cu sama provjeriti stanje

zhabica's Avatar

aj javi jel sve u redu. inace ako je malo povisena pokusaj prvo bebu rashladit na prirodan nacin, najprije joj skinit jedan rukavic, mozda je pretoplo obucena? samo opet pazi da ti se ne pothladi pa se tek onda prehladi. i bebama se temperatura gleda iza vrata, ne rukice ni nogice gledat vec stavi ruku na dio izmjedju vrata i ledja.

Osoblje foruma Lutonjica's Avatar

ja uvijek mjerim temperaturu ispod pazuha, pa i skroz maloj bebi. uopće ne moraš na guzu, meni je to npr. neprihvatljivo.

Evo mene opet. Nisam jos mjerila, nesto mi se "ohladio"..Moze biti da je bio vruc nakon spavanja :? Jos cu pratiti, nekako mi zao maltretirati ga ako nema potrebe
    Jos jedno pitanje: Je li OK da tako male bebe s vremena na vrijeme kihnu ili se zakaslju? :?
    Mah, ja bih odmah trcala doc(znam biti veliki panicar, cesto bez potrebe ) ali me zadrzava strah od guzve po bolnicama zbog aktuelne gripe

zhabica's Avatar

Quote Originally Posted by Lutonjica
    meni je to npr. neprihvatljivo.
    zasto ti je neprihvatljivo? bas me zanima, ja sam bratu i sestri kad su bili mali tako mjerila temp, ali sam svom zapcu ispoh pazuha, mm mu je mjerio na guzu, bas me zanima zasto ti je neprihvatljivo?

koksy's Avatar

Quote Originally Posted by Petunija
    Jos jedno pitanje: Je li OK da tako male bebe s vremena na vrijeme kihnu ili se zakaslju? :?
    Mah, ja bih odmah trcala doc(znam biti veliki panicar, cesto bez potrebe ) ali me zadrzava strah od guzve po bolnicama zbog aktuelne gripe
    normalno je, moj od rodenja svaki dan kihne 5-6 puta, a i zakaslje se pogotovo kad guguce ili se smije jer mu slina "krivo"ode.

I ja svojoj malenoj nikad nisam mjerila u guzi. Izbjegavam zato jer je to neugodno, nepoznat osjećaj i na kraju krajeva, probala sam i kad sam vidjela kako tužno i uplašeno plače, odustala sam. Alternativa postoji , i ja mjerim ispod pazuha, ev. u uhu ! Za čas gotovi, svi sretni i zadovoljni, a rezultat imamo . Eto, to je moj razlog.

hm... ja pokušavam u guzu ali on ama baš svaki put nađe za shodno da kaki! tj. toplomjer mu daje podražaj na to.

moram probati pod ruku...

koksy's Avatar

Quote Originally Posted by zhabica
    zasto ti je neprihvatljivo? bas me zanima, ja sam bratu i sestri kad su bili mali tako mjerila temp, ali sam svom zapcu ispoh pazuha, mm mu je mjerio na guzu, bas me zanima zasto ti je neprihvatljivo?
    I mene bas zanima...
    Ja svom malcu mjerim u guzu s digitalnim, traje 10 sekundi i on se uopce ne buni.

i moje kihnu po nekoliko puta a kašljucaju isto povremeno. Pedijatrica mi je rekla da je to zbog slinice koja se spušta niz grlo. Mislim da je normalno.

moj se često nakašlje ili bolje reći guši od kašlja prilikom podoja! :shock: i to češće kada je sasvim budan nego kada doji u polusnu!

zhabica's Avatar

e da, nisan odgovorila na kasljanje i kuhanje, moj zabac, sad manje ali u pocetku bi cesto kihnuo i zakasljao se, pogotovo kad bi mu nosic bio mrvu zacepljen, nista strasno!

Za bebe je sasvim normalno da kišu jer im se nosić čisti

Mame, grasias

Mah, mislila sam da sam dovoljno informisana i pripremljena za malu bebu ali tek sad vidim da nisam bas.
    100 pitanja bez odgovora..

zhabica's Avatar

Quote Originally Posted by Petunija
    mislila sam da sam dovoljno informisana i pripremljena za malu bebu ali tek sad vidim da nisam bas.
    100 pitanja bez odgovora..
    nitko nije! zato i jesmo tu, svaki dan nesto novo saznas, ucis. samo ti pitaj. aj drzi se!

Osoblje foruma Lutonjica's Avatar

Quote Originally Posted by koksy
    Quote Originally Posted by zhabica
    I mene bas zanima...
    Ja svom malcu mjerim u guzu s digitalnim, traje 10 sekundi i on se uopce ne buni.
    zanima me da li i sebi mjerite temperaturu u guzi? i ako ne, zašto ne? zar to nije najbrže i najtočnije?
    ja recimo sebi ne mjerim. a svojoj djeci općenito ne radim ono što ne bih radila ni samoj sebi.

i nije mi uopće faktor buni li se beba ili ne. meni je to invazivan, a poptuno nepotreban način mjerenja temperature.

zhabica's Avatar

ok. logicno objasnjenje.

Moji polude na ikakvo mjerenje temperature. Pa smo temperaturu prestali mjeriti. Usput i sebe postedim stresa kad je rijec o visim temperaturama. Ovako pratim stanje djeteta i snalazim se.

Ja sam mu mjerila u guzi, nije se bunio, cak smo se za vrijeme mjerenja igrali i smijali.. nisam primjetila da mu je neugodno, da jesam odmah bi prekinula.. tako su mu prvi put izmjerili prije cijepljenja, ja vidjela i isto napravila.. hvala Bogu pa nije cesto trebalo, nadam se da ce tako i ostati..

Kihanje - redovno..

Ivan ne voli mjerenje u guzi, mjerimo ispod ruke ili digitalnim u uhu.
    Kihanje pod normalno, a povremeno i kašljucanje.
    Sinoć je izgubio dobar glas i sad je promukao. Temperaturu nema, šta da radim?

Veda, meni se isto cini da je Mak malo promukao, ali nema temperaturu, ne curi mu nosic, ima malo onih suhih smrkljica.. ni ja jos nista nisam poduzela, valjda je ok ako nema temp..

Rozi's Avatar

koliko sam ja shvatila ako se mjeri u guzu onda je tako najtočnije (što ne mora biti istina), ali i meni je to grozno, a MM-u nije, pa onda to on učini. malac se ne buni jer da samo kaže kme i ja bih odustala. učinili smo to 2-3 puta iz bojazni da ima temp, ali srećom nije imao.

jedan od razloga je bio i nedavno - promuklost. naravno, tko mi kriv pa čitam svašta po internetu i zovem hitnu

naime, priče o laringitisu (ako se sjećam tako se to zove) na webu i sestra u hitnoj, natjerali su nas da se zabrinemo i tako mi kod dr. u tjedan dana dva puta - preslušali ga i pogledali grlo, ali ništa nije bilo. nema temperaturu, ne curi nos, ne pušimo, nije suh zrak, nije plakao... malo me brinulo što je tako dugo promukao, a doktori kažu ništa - no prestalo je. jedino su mu nakon drugog pregleda preporučili vitamin C, pa smo tu dječju dozu topili u čaju 3-4 dana.