Kad smijem dati bebi slanutak?
Sad ima 8 mj.
Jel mu mogu malo umiksati u kašicu?
Kad smijem dati bebi slanutak?
Sad ima 8 mj.
Jel mu mogu malo umiksati u kašicu?
nemoj, još je rano.
slanutak prilično nadimlje.
Onda ništa , nemogu nidje naći info o slanutku. Imam ga danas na meniju..
i mi jučer, onu Ugarkovićkinu salatu od slanutka s kozicama i cikorijom...
slanutak uvedi kada i grah, sa navršenih 12 mjeseci.
ne znam što je sa slanutkovim brašnom, pretpostavljam da to može, ako ga igdje nađeš.
Pitanjce: jesu li sve vrste graha iste - u smislu nadimanja itd...
znam da je malo glupo pitanje, ali tako ima puno tih vrsta
Zapravo su međusobno jako različiti. Najlakša za probavu i jednostavna za naći je crvena leća, osobito kada dolazi u vidu polovica - ta je i oljuštena.
Kao nekakvu orijentaciju što je lakše za probaviti možeš posegnuti za indijskim receptima i ako u recept ide gro začina, osobito ako ide asafetida (hing) - to je teško za probaviti. Slanutak se veli "kabuli chana", crvena leća je masur dal itd.
chickpeaMejra's mommy prvotno napisa
http://en.wikipedia.org/wiki/Image:S...n-chickpea.jpg
Slanutak ili lebleblija u mom kraju. Mi je klopamo - mljac, kuvamo je kao grah. Maloj smo ponudli pre neki dan, nije joj se svideo (ima 11.5 meseci)
kikica ga je probala s nekih 14,5 godina... osipala se kao da je upala u koprive :?
O pa da i mi papamo chickpeas. Djeca i ja, mm papa ali nije mu favorit.
Dosta je bitna priprema,a ima i neka fora da treba zaprevo jesti male količine ali redovito-jer se tako stvara ta neka prilagodba organizma i drugačije radi (bolje podnaša mah.)Marijasara prvotno napisa
a jesam objasnila
Nije iznenađujuće da ljudi koji ga vole-pa ga redovito i kozumiraju nemaju nadimanjamoj laički pogled na grah i mah