Results 1 to 16 of 16

Thread: kako perete brokulu?

  1. #1

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Osijek
    Posts
    864

    Default kako perete brokulu?

    danas sam skuhala jako finu juhicu s puno povrća. već je bila skoro gotova kad sam ugledala malu mušicu kako pliva po površini i budući da nisam tako gadljiva da bacim cijelu juhu zbog neke tamo mušice izvadim ju i nastavim krčkati. kad ispliva još jedna. hm. izvadim i nju i pogledam malo bolje. ugledam još jednu. pa još. i još. nije mi vrag dao mira pa sam čeprkala i lijepo ih vadila jednu po jednu da vidim dokle će. onda sam ugledala jedan cvjetić brokule i u njemu hrpu tih mušica i odustala i poslala juhu u wc školjku.
    brokulu dosta često kuham, ali nikad mi se tako šta nije dogodilo. operem ju tako da je narežem na cvjetiće i namočim u dvije vode i svaki put ostavim po par minuta da stoji. nemam ideju kako da je temeljitije operem.

  2. #2
    Osoblje foruma ivarica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,526

    Default

    ja uzmem brokulu i zakisam je u vodu

    ako ISTA ispliva na povrsinu vratim je u frizider i cekam da je mm izvadi i nesto skuha od nje i tad vec nadjem nacin kako da taj obrok mimoidjem

  3. #3
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Nije to ništa, ja sam skoro nahranila dijete gusjenicom iz brokule iz maminog vrta Zelena gusjenica, zelena brokula, skužila sam tek na žlici .

    Obično je razrežem i ostavim desetak minuta potopljenu u slanoj vodi (to sam počela nakon nemilog događaja).

  4. #4
    iridana2666's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    tamo gdje je srce
    Posts
    1,638

    Default

    Quote Originally Posted by MalaSirena
    Obično je razrežem i ostavim desetak minuta potopljenu u slanoj vodi (to sam počela nakon nemilog događaja).
    ovako

  5. #5
    Stijena's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    3,803

    Default

    Ja je perem pod mlazom vode (i čak malo pročeškam rukom po frizuri) - mislim da se tako može malo bolje isprati, nego da samo stoji u vodi.

  6. #6

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,467

    Default

    I ja brokulu (kao i karfiol) uvijek razrezem prije pranja i pregledavanja.

  7. #7

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Iza kapaka
    Posts
    5,351

    Default

    Quote Originally Posted by ivarica
    ja uzmem brokulu i zakisam je u vodu

    ako ISTA ispliva na povrsinu vratim je u frizider i cekam da je mm izvadi i nesto skuha od nje i tad vec nadjem nacin kako da taj obrok mimoidjem


    Super!

  8. #8
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    ajme, kako ste temeljite.
    ja je iskidam na cvjetiće, operem svaki zasebno i onda još prijeđem mlazom po svima zajedno u cjedilu.

    ili su mi godine načele vid ili u mojim brokulama nikada ništa nije bilo :shock:

  9. #9
    Osoblje foruma ivarica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,526

    Default

    zato jer kupujes povrce u trgovini

  10. #10
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    hm, pa meni se ovo tvoje čini temeljitije, apricot.

    I ja tako perem brokulu, cvjetić po cvjetić pod mlazom, i onda još sve zajedno u cjedilu.

  11. #11
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Quote Originally Posted by ivarica
    zato jer kupujes povrce u trgovini
    aha, a na trgovini ima naljepnica: gamadi ulaz zabranjen

    moguće...
    vjerojatno...
    ali, kupujem i na tržnici

  12. #12
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Otkako kupujem povrće na placu ili u trgovini, rijetko nalazim gamad.

    Zato se sjećam kak sam ispirala biljne uši maltene jednu po jednu s blitve izrasle kod mame u vrtu ili kak sam rezala poriluk na male kolutiće i razdvajala svaki režanj kako bih očistila crviće koji su te godine navalili na poriluk (to je bila vražja volja, ali baš mi se taj dan jelo to i onda sam pribjegla tako drastičnim mjerama). Kad se toga sjetim, pitam se čime je sve špricano povrće kad u njemu ama baš ničeg nema :?

  13. #13
    Ifigenija's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    4,570

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    ajme, kako ste temeljite.
    ja je iskidam na cvjetiće, operem svaki zasebno i onda još prijeđem mlazom po svima zajedno u cjedilu.

    ili su mi godine načele vid ili u mojim brokulama nikada ništa nije bilo :shock:
    Ovako i ja

  14. #14
    retha's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    zemlja neizlazeceg sunca
    Posts
    1,599

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    ja je iskidam na cvjetiće, operem svaki zasebno i onda još prijeđem mlazom po svima zajedno u cjedilu.
    Tocno ovako i ja.
    No bas danas sam bila kupila zamrznutu brokulu..to nista nisam pregledavala samo sam utrpala u vodu. Puno manje posla..okus isti..a za vitamine me boli dzon.

  15. #15
    sorciere's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagabria
    Posts
    9,218

    Default

    ja ju operem, izblanširam, ubacim u hladnu vodu - a tek onda nešto kuham od nje

    ako je meso slučajno u prilogu - sigurno ne ostane nakon ovakve obrade

  16. #16
    retha's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    zemlja neizlazeceg sunca
    Posts
    1,599

    Default

    Neki dan sam u karfilolu nasla male puzeve. Bljak!
    I brokulu i karfijol nastojim trgat na sto manje cvjetice tako da mogu sto bolje proucit ima li kakvih stanovnika uoklolo.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •