Trudna sam 14 tjedana i već sam trebala biti na komplikacijama (naredba ginića), ali nisam htjela otići s posla dok ne posložim neke stvari i tako se to malo odužilo..Sada sam načula da nam možda za prošli mjesec neće isplatiti plaću :shock:
Ako odem sada otvoriti bolovanje, svejedno mi treba prosjek zadnjih 6 mjeseci (što uključuje i siječanj za koji možda neću dobiti ništa). Pretpostavljam da će mi to ući u izračun prosjeka za porodiljnu naknadu (dakle - ruši mi se drastično)
Kada sam pitala u računovodstvu za to, još su mi rekli da ću biti na teret firmi još min 2 mjeseca :? jer da se to tako radi-a ono- nema love pa sorry bejbe..
Ja joj velim da to nije moguće i da ako otvorim bolovanje, da sam na teret HZZO-a a ona mi veli da kolegici koja je također na čuvanju trudnoće redovito isplaćuju punu plaću već 2 mjeseca.
Totalno su me zbunile.
Pretpostavljam da se ova druga cura dogovorila da joj i dalje plaćaju plaću a istovremeno je na teret HZZO-a, ali zar se to smije??
Enivejs, i da se smije, ja koristi od toga ne bih imala jer love nema za niš, a kamoli za plaće..Da sam bar otišla na bolovanje kad mi je doktor rekao...