Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: mogućnost neisplaćene plaće

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno mogućnost neisplaćene plaće

Trudna sam 14 tjedana i već sam trebala biti na komplikacijama (naredba ginića), ali nisam htjela otići s posla dok ne posložim neke stvari i tako se to malo odužilo..Sada sam načula da nam možda za prošli mjesec neće isplatiti plaću :shock:
    Ako odem sada otvoriti bolovanje, svejedno mi treba prosjek zadnjih 6 mjeseci (što uključuje i siječanj za koji možda neću dobiti ništa). Pretpostavljam da će mi to ući u izračun prosjeka za porodiljnu naknadu (dakle - ruši mi se drastično )

Kada sam pitala u računovodstvu za to, još su mi rekli da ću biti na teret firmi još min 2 mjeseca :? jer da se to tako radi-a ono- nema love pa sorry bejbe..

Ja joj velim da to nije moguće i da ako otvorim bolovanje, da sam na teret HZZO-a a ona mi veli da kolegici koja je također na čuvanju trudnoće redovito isplaćuju punu plaću već 2 mjeseca.

Totalno su me zbunile.

Pretpostavljam da se ova druga cura dogovorila da joj i dalje plaćaju plaću a istovremeno je na teret HZZO-a, ali zar se to smije??

Enivejs, i da se smije, ja koristi od toga ne bih imala jer love nema za niš, a kamoli za plaće..Da sam bar otišla na bolovanje kad mi je doktor rekao...

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Što se tiče komplikacija u trudnoći, odmah ideš na teret HZZO-a.
    A za plaću ti mogu samo ~~~~~~~~~~~~ da ju isplate.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    Što se tiče komplikacija u trudnoći, odmah ideš na teret HZZO-a.
    A za plaću ti mogu samo ~~~~~~~~~~~~ da ju isplate.
    x

komplikacije su na teret HZZO.

Ili te muljaju ili ne znaju.

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

što se tiče neisplaćene plaće za siječanj (pretpostavljam da bi ti je trebali isplatiti u veljači), ako odeš na komplikacije u veljači, ona ti ionako ne ulazi u prosjek, jer u prosjek ulaze isplate isplaćene u mjesecima prije mjeseca u kojem otvaraš bolovanje. nadam se da ti je u siječnju isplaćena puna plaća i nemoj čekati ožujak, idi na komplikacije u veljači

komplikacije su na teret HZZO-a od prvog dana

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

prije bih rekla da me muljaju... :/

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

htjela sam još reći, ako znaš da će biti problema s budućim uplatama, nemoj si kombinirati godišnji prije komplikacija odnosno svakako pazi da ti prvi dan komplikacija bude u veljači, da ne prijeđeš u ožujak - onda će ti se gledati isplata u veljači

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Aha, dakle gledaju se uplate po mjesecima a ne plaća po mjesecima? Mislim, ako je nama isplata plaća 15.-tog u mjesecu, a ja otvorim bolovanje npr ovaj tjedan, onda je dovoljno da im donesem zadnjih 6 uplata (u siječnju je sjela uplata za prosinac)?

Dakle još imam prilike izbjeći katastrofu??

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

A što ako nakon otvaranja bolovanja nastavim raditi? Da li u tom slučaju poslodavac (ak će biti para naravno ) može meni npr na ruke isplaćivati razliku do pune plaće? Ili mi to može na račun uplaćivati?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ovo zadnje pitam iz razloga što inače ne bih otvarala još bolovanje a otvoriti ću ga samo da sačuvam prosjek...ali raditi bih morala nastaviti bar još neko vrijeme...

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj loonalee prvotno napisa
    A što ako nakon otvaranja bolovanja nastavim raditi? Da li u tom slučaju poslodavac (ak će biti para naravno ) može meni npr na ruke isplaćivati razliku do pune plaće? Ili mi to može na račun uplaćivati?
    poslodavac moze isplacivati razliku do pune place i to na dva nacina. "na crno" iliti "na ruke" dakle, bez placanja poreza i doprinosa, ako se tako dogovoris s njim (sto ce se tebi kasnije vidjeti na racunu banke tj. imat ces samo uplatu HZZOa koja ce ti ulaziti u prosjek za izracunavanje tekuceg racuna) ili kao placu s tim da placa poreze i doprinose na to. ovo drugo je sasvim legalno, provjereno u praksi (pitala sam zbog sebepa znam)

osobno, nadam se da ce mi poslodavac pristati na ovu drugu varijantu jer sam u RBA pa mi svakih 6mj proracunavaju prosjek, a imam i kredit pa mi to svakako treba....drzim fige i tebi i sebi

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj saska7 prvotno napisa
    prosjek za izracunavanje tekuceg racuna
    prosjek za dopusteni minus po tekucem racunu, da ne bude zabune

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma daaj! To bi bilo super! (ako će biti para)

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

nebi te htjela plašit, ali ja nisam dobila niš od svog poslodavca. frišku figu.
    nikakvu razliku koju sam imala nisam dobila, samo ono kaj sam bila prijavljena i kaj su mi platili u HZZO. tak da dobro procjeniš kod koga radiš...

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj mu prvotno napisa
    nebi te htjela plašit, ali ja nisam dobila niš od svog poslodavca. frišku figu.
    nikakvu razliku koju sam imala nisam dobila, samo ono kaj sam bila prijavljena i kaj su mi platili u HZZO. tak da dobro procjeniš kod koga radiš...
    to je uobicajeno, nazalost kao i to da bez obzira sto si na komlikacijama ocekuju od tebe da ipak jos neke detalje odradis na poslu...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •